Eforie Sud, locul I în topul oraşelor în care s-au descoperit droguri de mare risc. Ultima decizie a judecătorilor

Zilele trecute, instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri în circumstanţiere solicitată de doi dintre inculpaţi privind audierea a doi colaboratori. Totodată, magistraţii au dispus emiterea unei adrese către DIICOT pentru a asigura prezenţa acestora (colaboratori) la termenul din 4 iunie. Curtea de Apel Constanţa a amânat pronunţarea asupra cererii de audiere în calitate de martor a unui alt cetăţean străin, urmând ca apărătorii să comunice aceste elemente esenţiale pentru identificarea acestei persoane.
 
În continuare, magistraţii au respins cererile formulate de un alt inculpat din dosar privind: efectuarea unei expertize tehnice de analiză acustică şi semnal privind înregistrarea discuţiilor purtate în mediul ambiental la data de 11.06.2016, la restaurantul Du Liban din Madrid, autorizată de către autorităţile judiciare spaniole, în urma cererii de comisie rogatorie internaţională formulată în prezenta cauză, - administrarea probei cu audierea în calitate de martori a numiţilor (…) - reaudierea martorilor audiaţi la instanţa de fond, - cererea de efectuare a unei expertize contabile pentru stabilirea cheltuielilor judiciare şi a cheltuielilor efectuate de SC Alfredo Fresh SRL România cu achiziţionarea bananelor.
 
Curtea de Apel a respins şi cererea de efectuare a expertizei tehnice criminalistice asupra substanţelor ce fac obiectul cauzei, cererea prin care se solicită ca DIICOT să creeze procesele-verbale reale cu privire la faptă şi nu la încheierea lor, cererea de emitere a unei adrese către ORC Ilfov pentru a comunica situaţia la zi a SC Alfredo Fresh SRL şi istoricul acesteia.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 4 iunie.
 
Conform DIICOT, „în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au iniţiat şi au constituit un grup infracţional organizat, pe care ulterior l-au şi sprijinit prin acţiuni distincte, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest)“.
 
„Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpaţii anterior menţionaţi, au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România).
 
Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest“, conform DIICOT.
 
Anchetatorii mai arată că, „pentru extragerea drogurilor, inculpaţii au închiriat un depozit pe raza localităţii Eforie Sud, desfăşurând aceste activităţi la data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc“.
 

„În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.
 
Iată care sunt pedepsele dictate în primă instanţă:

 
Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“ - 19 ani şi patru luni de închisoare
Narvaez Ramon Diego - 19 ani şi cinci luni de închisoare
Mikailionis Nerijus - 18 ani şi şase luni de închisoare
Laurincikas Audrius - 18 ani şi cinci luni de închisoare
Gaidamavicius Vygantas - 18 ani şi cinci luni de închisoare
Miceika Tadas - 18 ani şi şase luni de închisoare.
 
Totodată, instanţa a dispus măsura de siguranţă a confiscării speciale a cantităţii nete de 2.307,85262 de kilograme de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 393

Agenția Națională Antidrog, activitate de prevenrie a substanțelor interzise la Caravana de Taekwondo de la Eforie Sud!

31 Jul 2023 679

Sentință definitivă în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DNA Constanța!

07 Feb 2023 2145

Peste 50 de constănțeni trimiși în judecată Dosarul „Omaha“ - Tribunalul reia judecata în faza camerei preliminare!

07 Jan 2023 5441

Premieră la DNA Constanța! Se reia cercetarea judecătorească în primul dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii Anticorupție

12 Nov 2022 2054

Constanța. Luptător străin, transferat într-un penitenciar din Lituania

26 Oct 2022 20646

2.500 de kilograme de cocaină, într-un container, la Eforie Sud! Cererea de rejudecare, respinsă

25 May 2022 4259

Captură-record de droguri în judeţul Constanţa! 2.500 de kilograme de cocaină, într-un container, la Eforie Sud. Se cere rejudecarea dosarului

07 Jan 2022 40611

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 4311

DNA Constanța a finalizat un nou dosar pentru trafic de droguri

07 Apr 2021 2710

Droguri de 625 de milioane de euro, într-un depozit la Eforie. Sentința judecătorilor din Constanța rămâne neschimbată

30 Mar 2021 3552

Constanța. DNA anunță oficial finalizarea unui dosar pentru trafic de droguri

08 Mar 2021 2758

Premieră la DNA Constanța! Primul dosar de trafic de droguri trimis în instanță

25 Feb 2021 2467

Oficial de la Tribunal DNA a reținut patru bărbați. Legături cu dosarul fostului șef al Poliției Eforie. Cine a fost arestat

01 Feb 2021 2719

Aproximativ 40 de constănțeni, menținuți azi în arest preventiv. Decizia este definitivă

11 Dec 2020 2247