Elan Schwartzenberg a vorbit la B1 Tv despre situația lui. Dar și despre Mazăre și Madagascar. Al cui este terenul pe care se află resortul (galerie foto)

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care a fugit în Israel în urma problemelor avute cu DNA, a acordat un interviu pentru B1 TV, în care a explicat sursa problemelor sale cu legea.

Cu această ocazie a vorbit și despre Radu Mazăre și terenul din Madagascar:

 

 „Cazul Mazăre. O să încerc să îl rezum pe scurt. Frații Mazăre fac afaceri de la Revoluție încoace. Aveam afaceri împreună. Vindeam pachete publicitare împreună, mult înainte să devină primar. Ulterior, ajunge primar, taie panourile mele care nu îi plăceau, a crescut prețurile. Au fost în Brazilia, Madacascar, unde au mai fost ei, mi-au făcut oferte de afaceri. Am acceptat două, terenurile din Brazilia și resortul din Madagascar.

 
(...)Pe Abi Morgenstern îl cunosc demult. Avea probleme de securitate, voia sa se asigure că are un viitor. I-am găsit carieră de piatră, i-am dat un teren în Pipera. Pentru serviciile acestea, din 98 până în 2012, a plătit peste 5 milioane de euro. Orice fel de bani am luat de la el, am luat fără legătură cu afacerile Shafir cu Mazăre. De altfel, și la DNA s-a confirmat că sunt doar supoziții. Cei 175.000 de euro nu ia-m transmis în legătură cu Abi. Fraților Mazăre le-am dat bani în cu totul alte condiții și sume pentru resortul din Madagascar.
 
Să vorbim și de „servicii” și „fees”. Banca trece automat „fees”, dacă nu îi spui ce să scrie. Așa era la Radu Mazăre. Așa apare și la fosta mea soție. Bănuiesc că ea nu presta servicii. Frații Mazăre nu prestau niciun serviciu. Erau pentru Madagascar, nu pentru locuințele sociale din Constanța. Abi a primit 12 ani pentru ceva care într-o țară civilizată se pedepsește cu 6 luni, maximum, după plata amenzilor. Mereu a fost presat cu ușa.
 
Mi-a spus Morgenstern că s-au cerut denunțuri, textual. Mi s-a spus și mie că se anulează mandatul dacă li-l dau pe Mazăre. Aș vrea să îl întreb pe Iohannis, cu penalii ăștia ce facem? Când denunți activitățile abuzive ale unor instituții, ești numit penal. Ana Dana, procuror DNA, mi-a cerut denunț. Vă rog să o întrebați pe ea prin cine a transmis. Vă las dvs. puțină muncă de investigații. (...) Sunt proprietarul resortului din Madagascar și al unui teren din Fortaleza, dețin un teren. Domnul Mazăre e pe proprietatea mea. M-a sunat de Revelion. Voia să fiu printre primii căruia să îmi spună că el nu mai suportă și cere azil politic. Vă spun ceva. Vorbim de infracțiuni de gulere albe. Orice recidivă este aspru sancționată. Numai la noi se fac dosare peste dosare. El a spus că nu mai suportă, chiar dacă ar fi fost achitat în toate dosarele, ar mai fi avut zece ani prin tribunale”
 
„Telespectatorii s-ar putea întreba: Dacă nu au făcut nimic, de ce fug?”, a întrebat Sorina Matei.
 
„O să vă dau un exemplu la Mazăre. Are atâtea dosare. Stătea în celulă. Dar după ce după 10 ani prin tribunale ți se mai deschid 4 dosare într-o lună… Un om clachează psihic”, a spus Schwartzenberg.
  
Dosarul în care DNA îl vizează pe Schwartzenberg a fost disjuns din cel în care sunt judecați frații Mazăre. Schwartzenberg este acuzat că a acționat asemenea unui liant între Radu Mazăre și Avraham Morgenstern. Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat 175.000 de euro primarului pentru a câștiga contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa.

 
Mai mult, o altă informație vine cu presupunerea că fostul adjunct al lui Sorin Blejnar, Codruț Marta, ar fi fost asasinat, iar autoritățile au indentificat cine sunt criminalii. Codruț Marta este dispărut din 2012. El este cercetat, alături de fostul şef al ANAF, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciul de peste 15 milioane de euro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial. Ministerul Justiției, despre cunoscutele extrădări legate de Constanța!

10 Jan 2022 1781

Elan Schwartzenberg a scăpat de acuzațiile privind complicitatea la dare de mită. Motivarea judecătorilor

23 Sep 2020 3543

Faptele s-au prescris! Radiografia procesului în care Elan Schwartzenberg a uitat să-l anunțe pe Radu Mazăre că i-a pus în cont 175.000 de euro

25 May 2020 4113

Tribunalul București a încetat procesul față de Elan Schwartzenberg. Dosar disjuns din procesul în care Radu Mazăre a fost achitat!

22 May 2020 2838

Procesul lui Elan Schwartzenberg, acuzat de complicitate la dare de mită, a fost suspendat

07 May 2020 1867

O nouă amânare în dosarul lui Elan Schwartzenberg. Legături cu Radu Mazăre

16 Mar 2020 2055

Azi începe judecata afaceristului Elan Schwartzenberg! Dosarul a stat doi ani în cameră preliminară

30 Jan 2020 2456

Dosar disjuns din procesul în care Radu Mazăre a fost achitat! Peste câteva zile, începe judecata afaceristului Elan Schwartzenberg

21 Jan 2020 2887

Începe judecata lui Elan Schwartzenberg!

18 Oct 2019 2625

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Ce se întâmplă azi la Curtea de Apel Bucureşti

07 Oct 2019 2076

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Ce s-a decis în legătură cu procesul lui Elan Schwartzenberg

30 Aug 2019 5843

Tribunalul Bucureşti, undă verde pentru judecarea lui Elan Schwartzenberg

02 Aug 2019 1992

Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare preventivă în lipsă

11 Jun 2019 2613

Dosarul lui Elan Schwartzenberg, termen, azi, la Tribunalul Bucureşti

30 Jan 2019 2199

Magistratul care îl judecă pe Elan Schwartzenberg vrea să plece la Curtea de Apel Bucureşti

22 Jan 2019 3430