Eveniment

Eram toţi 21 şi drapelul Fotografia, de dinaintea dezastrului, făcută în Afganistan. A fost atacul. 5 militari răniţi. Care este starea lor

Înainte să plecăm în misiunea de patrulare am făcut fotografia asta, scriu pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale, militarii aflaţi acum în Afganistan.

„Nu bănuia nimeni ce urma să se întâmple. Am plecat într-o misiune de patrulare mixtă cu partenerii americani. Totul părea în regulă până când... un MRAP de-al nostru a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. 

Colegii noștri, plutonierul Marian Rusu, caporalii Florin Anton și Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie șifruntașul Nicolae Petcu, au avut nevoie de primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. 

Patru dintre ei au fost externați dar își continuă tratamentul și recuperarea în grija echipei medicale românești. Anton Florin este în continuare internat pentru tratament de specialitate. 

Ne este foarte greu să trecem prin astfel de incidente dar trebuie să ne continuăm misiunea.

Le suntem aproape colegilor noștri cu tot ce putem și sperăm să fie totul bine!
 
Ne uităm la fotografia asta și ne cuprinde un sentiment greu de explicat. Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună"!

Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, informează MApN. 

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă. 

„Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor” - au transmis reprezentanții MApN.

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Sursa foto: Facebook/mapn.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Mishu

26 May, 2019 13:19

Ce plm cautati acolo...?!? Ce treaba aveti voi cu oamenii si tara aia...!?! Polonia a refuzat sa trimita oameni , chiar daca este in NATO...

Articole asemanatoare

Afganistan. O rachetă a căzut aproape de Ambasada SUA. 18 ani de la atentatele antiamericane din septembrie 2001

11 Sep 2019 774

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, la ceremonia de repatriere a eroilor morţi în Afganistan - "Suntem alături familiei în cumplita suferinţă"

10 Sep 2019 274

Eroii căzuţi la datorie în Afganistan, repatriaţi astăzi

10 Sep 2019 393

Donald Trump pune capăt negocierilor de pace cu talibanii „Au fost ucişi unul dintre marii noştri soldaţi şi alte 11 persoane”

08 Sep 2019 1963

Ceremonie de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” (galerie foto)

07 Sep 2019 1063

Sublocotenentul Polschi Alexandru Ciprian Ștefan, decorat post-mortem

06 Sep 2019 399

Versurile care dau fiori militarilor români În umbra celor ce conduc/ Vremelnic astă țară/Eroi necunoscuți se duc/Umili, tăcuți, să moară!

06 Sep 2019 935

Armata Română, din nou în doliu! Cine sunt cei 30 de militari ucişi în misiunile executate în teatrele de operaţii

06 Sep 2019 4161

Militar român, căzut la datorie astăzi, în Afganistan

05 Sep 2019 570

Klaus Iohannis”Resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari și avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice”

05 Sep 2019 634

Oficial de la MApN Un militar român a murit într-un atac din Kabul (Afghanistan)

05 Sep 2019 1026

MAE Românul rănit în timpul atacului din Afganistan este în afara oricărui pericol

04 Sep 2019 382

Diplomatul român care și-a pierdut viața în atacul terorist de la Kabul, decorat post-mortem

04 Sep 2019 450

Ceremonii miltare pentru meritele infanteriștilor marini întorși din Afganistan

04 Sep 2019 472

Atac terorist în Afganistan. A fost vizată Ambasada României. Un diplomat român a murit

03 Sep 2019 2496