Escală la Constanța a fregatei multi-rol Auvergne (GALERIE FOTO+VIDEO)



Fregata multi-rol (FREMM) „Auvergne” face escală în portul Constanța, în perioada 16-20 decembrie 2021. Această navă se află în Marea Neagră ca parte a misiunilor de prezență, desfășurate în mod regulat de Marina Franceză în zonele maritime ale Europei, în colaborare cu aliații săi din NATO și Uniunea Europeană.



Cu această ocazie, are o declaraţie de presă la Constanţa, la bordul fregatei.




La conferinţă iau cuvântul Philippe Wieber, prim-consilier al Ambasadei Franţei în România, colonelul Daniel Parpaillon, ataşatul apărării al Ambasadei Franţei şi comandantul fregatei, comandor Paul Merveilleux du Vignaux.



 

Escala se înscrie într-o feerie de câțiva ani. Este un mod de a exprima prietenia partenerilor noștri români", a spus Wieber.





De dimineață au fost întrevedari cu autoritățile române și urmează și alte astfel de întruniri. 


 

 "Dorim să cooperam cu partenerii români", a spus Wieber, prim-consilier al Ambasadei Franţei în România.



 A luat cuvântul Vae Boidevezi, responsabil de acțiunile militare în Marea Mediterană și Marea Neagră, sub conducerea Statului Major al Armatei Franței. 



 

Este o dovadă a importanței pe care o acordăm României. Este o țară importantă în cadrul UE care acordă, ca și Franța, o importanță domeniului apărării, cu un buget care este consacrat acestui sector și cu o excelentă cunoaștere a zonei. Este un partener important pentru noi. 

 

"Așa cum stiți marina franceză desfășoară nave. Facem două sau trei desfășurări de nave în Marea Neagră.

În 2019, au fost trei escale. Anul trecut, din cauza covid a fost o singură escală"




 Comandor Paul Merveilleux du Vignaux a luat cuvântul.


 

Sunt moderne, sunt recente și cu tehnologie de vârf chiar și cu arme. Participă la reînnoirea flotei noastre. Sunt 150 de marinari. Are 142 metri lungime și  6.000 de tone. Poata să găzduiască un elicopter de tipul NH-90, a spus despre navă, comandantul.

Tocmai această fregată are echipamente de înaltă tehnologie în luptă submarină, cât antiaeriană sau antivapoare. Fregata poate să transporte rachete la bordul ei. Și poate să lovească puncte îndepărtate la țărm!

 

 Printre subiectele abordate la întâlnirile cu autoritățile au fost regăsite subiecte comune  - oceanografia, lupta antimine sau antisubmarină", a spus Boidevezi.


Escala fregatei „Auvergne” în portul Constanța se înscrie în planul bilateral de cooperare dintre marinele franceză și română.
În port, echipajul fregatei franceze va avea un schimb de experiență reprezentanții Forțelor Navale Române, pentru a împărtăși expertiza și cunoştinţe între aliați.




După plecarea navei din portul Constanța, sunt planificate, pe mare, exerciții comune cu Forţele Navale din România.



Comandată de comandorul Paul Merveilleux du Vignaux, fregata multi-rol „Auvergne” are un echipaj de 150 de marinari, face parte din Clasa „Aquitaine”, este versatilă, rezistentă și uşor de manevrat. Nava este echipată cu sisteme automatizate avansate și face parte din fregatele de prim rang ale Marinei Franceze.





Acestea constituie coloana vertebrală a flotei de suprafață a Marinei Franceze și participă la reînnoirea componentei sale de fregate, un veritabil pilon al forţelor navale franceze.






Capabilitățile de luptă anti-submarin ale FREMM sunt recunoscute ca fiind printre cele mai eficiente din lume. Aceste fregate desfășoară misiuni multiple și sunt capabile, în special, să efectueze lovituri de precizie în profunzime, cu rachete de croazieră navală. Capacitățile FREMM permit Franței să mențină o evaluare autonomă a situației și o capacitate de a interveni rapid pe mare și pe uscat.




Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reuniune în Portul Constanța a grupului de lucru româno-turkmen în domeniul transporturilor (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 376

Trei parcele de teren, situate în Porturile Constanța și Midia, pot fi închiriate de la CN APM Constanța. Licitația de atribuire se va desfășura în luna mai (DOCUMENT)

22 Apr 2024 483

One Star Security SRL, din Constanţa, a intrat în insolvență! (MINUTĂ)

22 Apr 2024 497

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 741

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 408

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 536

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 571

Sorin Grindeanu „Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanța”

19 Apr 2024 388

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 451

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 409

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4282

Nava de pasageri Scenic Opal a ajuns la Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 403

Razie în muncipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

14 Apr 2024 690

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2318

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 921