Mesajul europarlamentarului Nicu Ștefănuță Evenimentul public de dezbatere și informare ”Constanța aproape de Turcia. Cât de pregătit este orașul pentru cutremur” (VIDEO)


Biroul Europarlamentarului Nicu Ștefănuță (Greens/ EFA) organizează vineri, 10 martie, la hotel Continental Forum (sala Ovidiu) evenimentul public de dezbatere și informare ”Constanța aproape de Turcia. Cât de pregătit este orașul pentru cutremur”.
 
Evenimentul își propune să aducă împreună la discuții reprezentanți ai unor instituții precum Parlamentul European, Institutul de Fizică a Pământului și Consulatul general al Turciei, alături de reprezentanți ai Primăriei și ai ISU precum și ai societății civile.

Astăzi avem un eveniment despre pregătirea noastre despre cazuri de dezastre. Constanța are foarte multă populație solidară cu ce s-a întâmplat în Turcia. Este important să știm că avem Europa de partea noastră. Mecanismul de Protecție Civilă, care ne poate ajuta în momentele cele mai grele. I-am scris premierului Ciucă și am spus să facă bine să pună banii din PNRR pentru reabilitări de locuințe și să se asigure că sunt și pregătite de cutremure.

Există o linie bugetară în PNRR pentru întărirea locuințelor care poate nu sunt sigure. Mesajul meu pentru constănțeni este unul dublu: trebuie să pregătim locuințele nu doar pentru aceste lucruri extreme. Al doilea mesaj este că apreciez solidaritatea lor. La biroul nostru am strâns donații și pentru Ucraina și pentru Turcia. Asta arată că ei sunt generoși, așa sunt dobrogenii” , a spus europarlamentarul Nicu Ștefănuță. 

Acțiunea biroului nostru are drept obiectiv o mai bună înțelegere a modului în care constănțenii se pot pregăti pentru eventualitatea unor dezastre cauzate de seisme puternice, cu ce vulnerabilități ne confruntăm ca oraș și comunitate și mai ales ce soluții avem la îndemână.
 
Printre speakerii care vor lua parte la discuții și prezentări se numără:

·         Eurodeputat Nicu Ștefănuță – Grupul Greens EFA (Ce face UE în caz de dezastre. Mecanismul de protecție civilă)
·         Excelența sa, Emre Yurdakul – Consul General al Republicii Turcia la Constanța (Cum au sprijinit Turcia cetățenii și instituțiile din România după cutremur. Ce putem învăța din experiența Turciei)
·         Dr. Mihai Diaconescu – fizician la Institutul Național pentru Fizica Pământului (Cât de expusă este Dobrogea la un cutremur cu consecințe majore)
·         Col. Mihai Georgescu – Șef Inspecția de Prevenire ISU Dobrogea (Ce strategii are ISU în scenariul unui seism foarte puternic)
·         Col. Radu Palaghioi – Șef Serviciu Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților ISU Dobrogea (Intervenție și prevenție)
·         Voluntar Cosmin Bârzan – Președintele Centrului pentru Resurse Civice (Cum se organizează și intervine societatea civilă în caz de dezastre)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță demisionează din Uniunea Salvați România

30 Jan 2023 1249

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță – „Toată Europa este impresionată de efortul voluntar pe care îl face România în criza ucraineană“

26 Mar 2022 2617

LIVE VIDEO-TEXT Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță susține o conferință de presă. Ce subiecte se discută

25 Mar 2022 1363

Europarlamentarul USR, Nicu Ștefănuță, a deschis un cabinet la Constanța

29 Feb 2020 3544

Nicu Ştefănuţă, candidat al Alianţei 2020 USR PLUS, vine duminică la Constanţa

04 May 2019 1724