Evidenţiată de Codruţa Köveşi în 2010, numită la DNA în 2014 Cum a ajuns procurorul Dana Ana să-i ancheteze pe Radu Mazăre şi pe Nicuşor Constantinescu (galerie foto + document)

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), şi Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, anchetaţi de acelaşi procuror: Dana Manuela Ana, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie. Procurorul mai-marilor judeţului Constanţa a fost evidenţiat pentru merite deosebite obţinute în perioada 2009 - 2010, în activitatea profesională, chiar de către Laura Codruţa Köveşi, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aproape de jumătatea lunii ianuarie 2014, cu două luni înainte ca şeful CJC să fie reţinut pe bază de ordonanţă, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea la Direcţia Naţională Anticorupţie a mai multor procurori declaraţi admişi la interviul din data de 16 decembrie 2013. Printre aceştia s-a aflat şi Dana Ana.
 
Pe data de 19 martie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Pe data de 20 martie, Radu Alexandru Nestor, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, în prezent judecător al Tribunalului Bucureşti, a respins propunerea de arestare preventivă a şefului CJC. Acesta a fost pus în libertate sub control judiciar, iar în prezent se află în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru efectuarea unor proceduri medicale. De menţionat că la momentul judecării propunerii de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, DNA a fost reprezentantă în faţa Tribunalului Bucureşti de procurorul Dana Ana, care instrumentează dosarul în care Nicuşor Constantinescu este acuzat, după cum menţionam şi mai sus, de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
 
Edil anchetat pentru mită
 
Pe data de 8 aprilie, DNA a anunţat că Radu Mazăre a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită. Pe data de 9 aprilie, judecătoarea Rodica Cosma, din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a respins propunerea de arestare preventivă a edilului, hotărând ca acesta să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. La puţin timp după această soluţie, Radu Ştefan Mazăre a precizat că procurorul care a dispus încătuşarea sa este acelaşi care a hotărât reţinerea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv Dana Ana. În luna iulie a anului 2009, Consiliul Superior al Magistraturii a validat rezultatele obţinute de mai mulţi candidaţi care au participat la concursul pentru promovare efectivă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre aceştia s-a aflat şi Dana Ana, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, delegată la Direcţia Naţională Anticorupţie. La concurs, Dana Ana a luat nota finală 9,85, fiind clasată pe poziţia a treia. Conform site-ului juridice.ro, la jumătatea lunii ianuarie 2014, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea la Direcţia Naţională Anticorupţie a mai multor procurori declaraţi admişi la interviul din data de 16 decembrie 2013. Printre aceştia s-a aflat şi Dana Ana, procuror la vremea respectivă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Averea
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, în anul 2010, cu prilejul sărbătoririi „Zilei Justiţiei”, Laura Codruţa Köveşi, pe când era procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a evidenţiat-o pe Dana Ana, dar şi pe alţi magistraţi, pentru merite deosebite obţinute în perioada 2009 - 2010, în activitatea profesională. Potrivit luju.ro, Dana Ana, procuror în structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, este soţia lui Cosmin Mihail Grancea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Conform declaraţiei de avere completate în iunie 2013, Dana Ana deţine, împreună cu soţul, un apartament în Bucureşti, în suprafaţă de aproape 112 metri pătraţi, loc de parcare de circa 14 metri pătraţi şi o boxă de patru metri pătraţi. Procurorul conduce un automobil marca Ford, fabricat în 2008, iar în 2009 a luat de la Banca Românească 110.000 de euro, cu refinanţare în 2011 şi data scadentă în 2029. În calitate de procuror, Dana Ana a menţionat un câştig salarial anual de 101.181 de lei, în timp ce soţul a adus în casă 101.352 de lei. Dana Ana a mai strâns 5.900 de lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, prin punerea în executare a unor hotărâri judecătoreşti.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 499

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 564

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 787

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 484

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1711

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 645

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 824

CSM Constanța Voleibalistele, pas cu dreptul în play-out (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Mar 2024 646

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 605

Achiziții Constanța Șantierul Naval Mangalia SA achiziționează automacara 50 tf pe pneuri cu acționare hidraulică a contragreutății (DOCUMENT)

20 Mar 2024 626

Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian, trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO)

18 Mar 2024 1728

CSM Constanța judo Ana Carla Gliga, campioană națională la categoria Under-16 (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 599

Pureships Services SRL, din Constanța, va repara navele multifuncționale Sela și Noema ale Administrației Porturilor Maritime! (DOCUMENT)

18 Mar 2024 396

Firme Constanța SNC Ship Design SRL, administrată încă patru ani de Radu Cătălin Rusen

18 Mar 2024 471

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 670