Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

Elevi Lumina Foto Facebook/Garda de Mediu
  • Un cetățean al comunei Lumina și-a exprimat nemulțumirile față de primarul localității Lumina pe un grup de Facebook.
  • Acesta afirmă în postarea sa faptul că primarul comunei supune copiii la muncă, fără echipament special, sub pretextul unei activități extrașcolare.
 
Contactat de ZIUA de Constanța, primarul spune că este vorba despre o acțiune educativă organizată de Garda de Mediu.

El explică faptul că 99% din părinți au o impresie foarte bună despre acțiunea desfășurată, iar elevii au avut echipamente adecvate.

 

„A fost o acțiune prin Garda de Mediu, prin care copiilor li s-a arătat cum să fie selectat gunoiul. Li s-au dat mânuși, li s-au dat saci, am mers pe cursul unei ape. Ne-am oprit, li s-au prezentat mai multe probleme de selectare și atâta tot.

 Au avut echipamente, au avut apă cu ei. A fost în scop educativ.

De ce nu spune nimeni că săptămâna trecută i-am dus pe toți la teatru? I-am dus  la fabrica de ciocolată, să vadă cum se face.
 
A plecat de la un cetățean al localității care este „prietenul meu”.

Nici nu a fost inițiativa mea, a fost inițiat de Garda de Mediu. Este o acțiune de instruire.
 
Părinții, 99% spun că acțiunea a fost foarte bună și educativă. Nu a fost o acțiune în care i-am pus pe copii la treabă pentru că nu avem cu cine face.


 
Săptămâna trecută au avut un autocar pus la dispoziție, iar copiii au făcut meditații gratis pentru examenele care urmează.
 

Nu are nicio relevanță nebuneala care a ieșit, cum că nu au fost echipați. Am mers 20 metri pe cursul unei ape.

Elevii nu au fost condiționați în niciun fel. Eu le mulțumesc că le arată locuitorilor că avem și responsabilități, nu numai drepturi. Mulțumesc tuturor voluntarilor care vin alătur de noi la acțiunile civice”, transmite primarul.


Iată comunicatul oficial transmis de Asociația Elevilor din Constanța.
 

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică acțiunile primarului Dumitru Chiru și solicită oprirea de urgență a acestora!
 
Un cetățean al comunei Lumina și-a exprimat nemulțumirile față de domnul primar pe un grup de Facebook. Acesta afirmă în postarea sa faptul că primarul comunei supune copiii la muncă, fără echipament special, sub pretextul unei activități extrașcolare.
 
Elevii au devenit noua si imbunatatita echipa de salubrizare a comunei Lumina, o echipa neplatita ce ţine locul persoanelor ce ar trebui să se ocupe de acest lucru.
 
Sub pretextul unei „activități extrașcolare”, elevii din comuna au fost nevoiți să se ocupe  de colectarea gunoaielor de pe domeniul public. Mai mult, aceștia au dus la bun sfârşit activitatea în ciuda lipsei de echipamente adecvate, lucru nu doar neigienic, dar și imoral.
 
Astfel, elevii ajung să muncească, fără să fie remunerați, și fără echipament de protecție. Activitățile extrascolare au un scop propriu, acesta fiind de a ajuta elevii să se dezvolte. În niciun caz nu ar trebui să înlocuiască serviciile de salubrizare ale primăriei.
 
Solicităm primarului Dumitru Chiru să oprească de urgență acțiunile abuzive asupra elevilor!”

 Elevi Lumina Foto Facebook/Garda de Mediu


Iată anunțul postat de Garda de Mediu cu privire la activitate! Pe pagina de Facebook a instituției sunt publicate și mai multe imagini din cadrul evenimentului.
 

Campania Curățăm România continuă și în județul Constanța
 
Astăzi, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au alăturat Primarului comunei Lumina la acțiunea de salubrizare a malurilor cursului de apă care traversează localitatea. Au participat două clase de elevi ai Școlii Gimnaziale din Lumina și angajați ai firmei de salubrizare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 15, 25 martie 2024, „Lună plină cu lumină”

25 Mar 2024 464

Afaceri Constanța Un bărbat cu domiciliul în Siria și-a deschis firmă în Lumina

24 Mar 2024 713

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 24 martie 2024, în ajunul Bunei Vestiri?

24 Mar 2024 1830

Ora pământului 2024, celebrată și de ARBDD, în Tulcea

23 Mar 2024 512

Ora pământului, marcată la Constanța

22 Mar 2024 775

Licitații Constanța Draft Construct SRL, contract de circa 200.000 de euro cu Primăria Lumina, pentru Clubul de Vară (DOCUMENT)

22 Mar 2024 626

Declarații de avere Constanța Cristina Duiculete, șef birou în Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, avere și interese. Soțul său a fost consilier local în Lumina (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 530

WWF Internațional O cină reușită e mai frumoasă la lumina lumânării. Sâmbătă, 23 martie, Ora Pământului. Iată despre ce e vorba(VIDEO)

18 Mar 2024 694

RAJA Constanța Apa oprită în Lumina, Corbu și parțial Năvodari!

16 Mar 2024 472

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea a doua - ziua 6. 16 martie 2024. Luna în creștere începe să-și simtă din ce în ce mai intens energia

16 Mar 2024 509

UPDATE Incendiu pe DN22 Constanța-Tulcea! Un autoturism, cuprins de flăcări la Lumina

15 Mar 2024 876

Programul Teatrului „Căluţul de mare” Constanța în perioada 18.03– 24.03.2024. Lista spectacolelor

15 Mar 2024 535

Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști în comuna Lumina, județul Constanța

14 Mar 2024 606

Fotoreportaj Constanța Cum arată hotelul Rex din Mamaia la început de martie. „Nu se poate așa ceva, e de nedescris!“ (FOTO+VIDEO)

10 Mar 2024 1190

Cumpărări directe Constanța Sediul administrativ al Primăriei Lumina, reabilitat de IDNA SRL (DOCUMENT)

10 Mar 2024 477