UPDATE 2 Exclusiv - Scandal la Biserica din lemn de pe strada Baba Novac din Constanţa (galerie foto+video)

În aceste momente, se află în plină desfăşurare un scandal la Biserica din lemn de pe strada Baba Novac din Constanţa. La faţa locului, s-au deplasat echipaje ale poliţiştilor.

UPDATE 1, ora 13.39
 
De asemenea, în contextul nemulţumirilor, credincioşii susţin că noul preot ar fi Mihai Creţu, care ar fi finul prof. dr. Bogdan Moise, ce a fost demis de Consiliul de Administrație al Universităţii „Ovidius” Constanţa pe 18 octombrie. 
 
În acest sens, am luat, din nou, legătura cu Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 

„A fost adus George Daniel Udrea, iar părintele Nicolae se duce în locul dânsului”, ne-a spus Eugen Tănăsescu.


UPDATE 1, ora 12.58

Oamenii sunt extrem de revoltaţi, deoarece, spun ei, părintele Nicolae, care se află de zece ani la această biserică, a fost înlăturat.
 

„ÎPS Teodosie a adus un preot ce i-a luat parohia părintelui Nicolae, care a ridicat biserica de la zero”, ne-au spus oamenii, care nu vor ca acesta să plece.


Sunt adunate persoane de la Neptun, Eforie, Valu lui Traian, Năvodari, toţi cei prezenţi îl susţin pe părintele Nicolae, În urmă cu câteva săptămâni, oamenii ne-au spus că l-au întrebat pe ÎPS Teodosie de ce a luat decizia de a-l înlătura, iar răspunsul primit ar fi fost că nu e treaba lor.
 
În acest context, l-am contactat pe Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 

„Este vorba de un grup de credincioşi care s-au manifestat violent la adresa unor preoţi. A fost chemată poliţia. Credincioşii sunt instigaţi de părintele Nicolae, care a fost transferat, deoarece a avut un comportament necorespunzător la adresa colegilor lui. Arhiepiscopia a decis să fie mutat în altă parte. Pentru linişte, am luat decizia de a fi transferat, pentru a nu mai fi o stare de conflict, iar acum a găsit de cuviinţă să instige credincioşii. Nu aşa se rezolvă lucrurile în Biserică”, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eugen Tănăsescu.

„Faptul că a ridicat o biserică este lăudabil, însă regretăm atitudinea sa", ne-a mai spus Tănăsescu.

„Unul dintre motivele transferului se referă la faptul că a tot instigat şi a trecut la ameninţări. Avem înregistrări. Există probe potrivit cărora şi-a ameninţat colegii. Puteau să-i facă plângere. Şi din acest motiv a fost luată decizia transferului. Apreciem că a făcut o biserică şi astfel s-a decis că pedeapsa nu va fi foartă dură. Prin acest transfer, îi dăm un timp de căinţă”, a precizat Tănăsescu.


În altă ordine de idei, oamenii ne-au spus că au fost instalate în biserică camere, chiar şi în altar. „Au pus camere în altar şi văd pe telefon tot ce se face în biserică”, ne-au zis oamenii.
 
De asemenea, revolta lor este cauzată şi de alte motive. Cei adunaţi astăzi ne-au zis că au donat icoane bisericii, icoane care acum stau în depozit deoarece încă nu au binecuvântarea lui ÎPS Teodosie.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gima zoia

07 Nov, 2016 08:49

Foarte bine punctat de Vasile.sunt de acord.transferati ceilalti preoti care si asa au dosarele pline cu neregularitati.stim de unde a venit fiecare si ce au facut.la ei nu aveti dovezi? Înregistrări?

Crestin si pacatos ca totzi oamenii !

06 Nov, 2016 19:15

L-atzi intrebat pe parintele Valentin, care ar fi cauza acestui necaz venit asupra pr-lui N Dragomir ? Biserica este a oamenilor, ca din banii lor, a fost construita casa Domnului ! Biserica, nu este propritate personala a preotzilor si a urmasilor lor ( copiilor preotzilor, ca doar biserica nu s-a transformat in loc, pentru dinastia lui : x, y, z.... preot / preotzi ?! Oameni buni, sa nu cadem in eroare si-n pacat, ne stiind adevaratele judecatzi ale lui DUMNEZEU ! Ierarhul Teodosie le stie pe toate,dar nu spune lumii, pentru a nu ne sminti, deci are si cali tatzi pe langa defecte, ca si noi, muritorii de rand ! Daca ne stim fara de pacat, sa aruncam primii cu piatra !

Crestin

06 Nov, 2016 18:49

Gresim cu totzii, dar noi vedem doar ce fac altzii, insa gresalele noastre, nici prin cap, nu, ne trece ca sa le trcem prin filtrul mintzii si sa ajungem la concluzia ca defapt sunten mai vino vatzi decat toata lumea asta ! Mai bine sa ne rugam pentru indreptarea lui Teodosie si a noastra / tuturor ! Cand judecam, noi luam dreptul judecatzii lui DUMNEZEU si este mare pacat ! Si in momentul jude catzii noastre, DUMNEZEU, are sa ne judece si pentru ce am gresit pur si simplu, dar si pentru pacatul ca am judecat pe unii / altzii ! Sa fim atentzi si sa nu cadem in eroare ! Sa nu judecam, ca sa nu fim judecatzi ! Fiecare sa raspunda pentru faptele sale, insa datoria noastra este ca sa se indrepte fiecare si Dzeu, sa se.milostiveasca pentru fiecare pacatos ! Doamne ajuta !

Vasile

06 Nov, 2016 13:46

Teodosie lasa preotii in pace! Termina cu scandalurile. Preotul Nicolae este trasferat ca nu se intelege cu preotii pe i-ai adus tu? Deci omul munceste si construieste Biserica, cu sudoare si pe urma tu ii trimiti peste el unii care il incita si vrei sa il transferi tot pe el. Pt aplanarea conflictului i-ai pe aia care i-ai adus.

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 425

Licitații Constanța CERONAV achiziționează sistem semnalizare incendiu pentru sediul de la Galați (DOCUMENT)

10 Apr 2024 358

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 651

Firme Constanța Asociatul unic al Comfort Construct SRL a decis majorarea capitalului social

26 Feb 2024 624

RAJA Constanța Se oprește apa în zona Inel II din Constanța!

20 Feb 2024 916

Publicație de vânzare BEJ Bogdan Ionică - imobil situat in loc. Castelu, str. Baba Novac

19 Feb 2024 466

Imobiliare Constanța Constantin Frățilă poate supraetaja imobilul de pe Baba Novac. A ieșit autorizația de construire

14 Feb 2024 1048

Stație nouă de carburanți pe strada Baba Novac Finance Global Invest IC SRL a primit răspuns negativ de la Primăria Constanța

11 Feb 2024 852

LIVE de la Constanța UPDATE. Incendiu puternic la o vopsitorie auto din Constanța! Mașini în flăcări (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 4062

Firme Constanța Comfort Construct SRL își majorează din nou capitalul social. Decizia, afișată în Monitorul Oficial

03 Feb 2024 775

Oficial de la IPJ Constanța, despre mașina răsturnată în zona Baba Novac. Unul din șoferii implicați, ar fi părăsit locul accidentului (VIDEO)

25 Jan 2024 1668

Imobiliare Constanța Constantin Frățilă supraetajează ansamblul rezidențial pe care îl ridică în zona Baba Novac

25 Jan 2024 1042

Știri Constanța azi Accident rutier în Constanța. O mașină s-a răsturnat! (FOTO+VIDEO)

25 Jan 2024 3053

Tânăr reținut în Constanța pentru deținere de droguri

04 Jan 2024 1011

Primăria Constanța Alte șase adăposturi de protecție civilă din municipiul Constanța au fost renovate

22 Dec 2023 961