Exercițiu Interceptarea unei nave cu migranți de către Garda de Coastă la câțiva kilometri de Constanța (FOTO+VIDEO)


 
  • Garda de Coastă este una dintre structurile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră care deservește în 11 puncte de-a lungul a două județe - Constanța și Tulcea
 
Poliția de Frontieră este la ceas aniversar! Cu acest prilej, Garda de Coastă a oferit o demonstrație în larg cu privire la una dintre multitudinile intervenții pe care le desfășoară de-a lungul timpului.
 
Garda de Coastă este una dintre structurile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră care deservește în 11 puncte de-a lungul a două județe - Constanța și Tulcea. Practic, polițiștii de frontieră asigură atât pe uscat, cât și pe apă siguranța populației țării, prin stoparea oricăror activități ilegale.
 
O astfel de demonstrație a avut loc în acest weekend, când, aflați la bordul navei Ștefan cel Mare, navă ce aparține Gărzii de Coastă, echipa ZIUA de Constanța a asistat la o misiune simulare de salvare de vieți omenești de pe mare, concomitent cu stoparea unei nave cu migranți intrate în apele teritoriale românești nelegal. Două ambarcațiuni din flota Gărzii de Coastă au făcut parte, alături de nava Ștefan cel Mare din simulare. Una avea la bord patru persoane, un contrabandist care se ocupa de migranți, iar o persoană a fost adusă „rănită”. Toată acțiunea poate fi vizualizată în filmarea de mai jos, unde întreaga intervenție a fost efectuată respectând toate normele de siguranță și toate procedurile dacă ar fi fost o situație cât se poate de reală.


 
Poliția de Frontieră funcționează cu inspectorate teritoriale, după ce s-a organizat în urmă cu ceva ani buni, în sensul că s-a renunțat la structurile județene și s-a ales să funcționeze teritorial, acoperind cele mai importante zone ce țin de frontieră.
 
Lucrătorii Poliției de Frontieră pot fi regăsiți atât la punctele de trecere a frontierei terestre, mai exact între granițe, cât și în aeroport, unde verifică cetățenii ce vin și pleacă de pe teritoriul României. De altfel, structurile asigură și siguranța la nivel de apă - fie că vorbim de granița trasată de fluviul Dunărea, sau de apele teritoriale din Marea Neagră.
 
Lucrătorii din structurile Poliției de Frontieră nu se ocupă doar de verificarea documentelor de la granițile teritoriale, un aspect aparte poate fi precizat în ceea ce privește Garda de Coastă care s-a lovit de mai multe situații de-a lungul timpului. Menționăm aici de la trafic de persoane pe apă, la trafic ilicit de droguri, intervenții la accidente marine, unde s-a cerut sprijin, găsire de mine de război, cea din urmă probabil cea mai de noutate din portofoliu, cât și cazuri, mai rare, de identificare și ridicarea unor corpuri de rachete, care nu reprezintă un pericol pentru populație. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Yaht avariat în Marea Mediterană. Peste 100 de persoane salvate de poliţiştii de frontieră români din cadrul Gărzii de Coastă (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 170

Criminalitatea organizată transfrontalieră, temă de discuție între şeful IGPF şi conducerea FBI şi a Gărzii de Coastă

30 Sep 2022 198

Motoare de barcă căutate de autoritățile din Franța, găsite de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (GALERIE FOTO)

29 Sep 2022 508

Căști fără fir și accesorii pentru telefoane mobile, susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța (FOTO)

28 Sep 2022 408

Delegație a Parlamentului European, în vizită în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 506

Comandantul Gărzii de Coastă din Turcia, în vizită de lucru la Poliția de Frontieră Română

09 Sep 2022 637

ZIUA LIVE. Sută la sută din cazurile de trafic de migranți, depistate de Garda de Coastă

08 Sep 2022 717

Străini intrați ilegal în țară depistaţi de poliţiştii de frontieră constănțeni (VIDEO)

23 Aug 2022 681

Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, depistate în Portul Constanţa. Ce valoarea aveau (GALERIE FOTO)

23 Aug 2022 569

Peste 80 de persoane descoperie pe o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală

19 Aug 2022 524

Ambarcațiune cu migranți, identificată la est de Vama Veche și adusă în Portul Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Aug 2022 1124

Ziua Marinei 2022 Garda de Coastă participă, cu navele din dotare, la festivităţi. Ce nave pot vizita cetățenii

13 Aug 2022 1426

Tulcea 20 de sturioni pescuiţi ilegal din Dunăre, redați mediului. Ce au declarat bărbații care îi transportau

12 Aug 2022 1244

Județul Constanța Patru migranți iranieni depistați de polițiștii de frontieră în aporpiere de Vama Veche

09 Aug 2022 529

Polițiștii de frontieră din Constanța cumpără UPS-uri pentru dotarea camerelor tehnice. Cui i-a fost atribuit contractul (DOCUMENT)

03 Aug 2022 768