Exercițiu internațional. Ca în filme va fi pe plaja de Capu Midia. Forțe de desant, grupări paramilitare ostile, focuri de armă, nave și aeronave

Plaja de la Capu Midia va fi luni, 12 martie, scena de desfășurare a secvențelor de desant amfibiu și de luptă împotriva unor grupări paramilitare ostile, conform scenariului tactic al Exercițiului multinațional Spring Storm 18, condus de Componenta Operațională a Forțelor Navale.

Scenariul
 
Potrivit scenariului infanteriștii marini români și americani vor lua cu asalt teritoriul inamic, iar militarii de la bordul navelor și aeronavelor vor securiza zona de intervenție.

După anihilarea inamicului, „ostilitățile” vor continua într-un poligon de luptă urbană, unde vor fi aplicate proceduri standard de operare pentru dezamorsarea dispozitivelor explozive improvizate, pentru eliberare de ostateci și pentru recucerirea unei localități izolate.
 
Spring Storm 18 face parte din Planul cu principalele activități ale Forțelor Navale în anul 2018 și oferă cadrul tactic de antrenament întrunit pentru operațiile de apărare colectivă, conform articolului 5 al Alianței Nord Atlantice.

Sursa foto: navy.ro

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Răspuns oficial MApN Explozii în zona plajei Vadu. Ce s-a întâmplat

28 Aug 2019 4439

Oficial de la MApN, despre militarul dispărut pe plaja de la Corbu. Doi copii au rămas orfani

13 Jun 2018 2862

Militar aflat la Poligonul Capu Midia, absent nejustificat de la unitate. Acesta ar fi fost văzut ultima dată pe plaja de la Corbu

12 Jun 2018 18506