Eveniment

Exercițiu Saber Guardian 2017 Delegație româno-americană la Constanța


Azi a fost primită o delegaţie militară mixtă româno-americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA și specialiști în cooperare civili-militari de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Aceștia au fost întâmpinați de prefectul județului Constanța, domnul Ioan Albu alături de subprefecții Mustafa Levent Accoium și Dumitru Jeacă.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017, planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa.

Exercițiul se desfășoară în perioada 08 - 22 iulie, fiind organizat prin rotație pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.  

În cadrul întrevederii, prefectul Ioan Albu a făcut o scurtă prezentare a județului și a principalelor proiecte și obiective aflate în curs de dezvoltare, ținând cont de poziția strategică reprezentată de ieșirea la Marea Neagră.

Vizita a avut un caracter de informare-documentare și drept scop promovarea parteneriatului româno-american.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE3 Iohannis vine azi la Centrul "Mihail Kogălniceanu". De ce vine și ce înalt oficial NATO îl însoțește. Cu cine se va întâlni aici (galerie foto+video)

13 Jul 2017 4220