Eveniment

Expoziţie de antrenament şi demonstraţii în Piaţa Ovidiu Poliţiştii din Dobrogea au sărbătorit Ziua Poliţiei Române (galerie foto + video)

Forfotă mare în Piaţa Ovidiu, ieri dimineaţă. Zeci de constănţeni au fost alături de poliţişti, la manifestaţiile organizate pentru marcarea Zilei Poliţiei Române.
 
Oamenii legii le-au pregătit celor din Constanţa expoziţii de tehnică şi armament, expoziţie de motociclete ale Poliţiei Rutiere şi cel mai performant autoturism de la Circulaţie, un AUDI S4, demonstraţii canine, dezamorsare de bombă, dar şi un exerciţiu la care au participat poliţiştii de la trupele speciale.
 
„Trebuie să ne pregătim foarte bine, să acumulăm cunoştinţe teoretice şi practice pentru a desfăşura astfel de activităţi. Exerciţiul demonstrativ de astăzi este detonarea unui colet exploziv improvizat. Unul dintre colegii mei a fost un «terorist» cu o centură explozivă pe el. Am folosit tehnica din dotare pentru a detona, neutraliza această centură. Odată cu acumularea experienţei, emoţiile dispar, dar, de fiecare dată, trebuie să fim foarte atenţi pentru a nu greşi. Munca de pirotehnist presupune în primul rând foarte mult calm. Nu trebuie să ne grăbim pentru că atunci se fac cele mai multe greşeli“, a declarat un agent şef principal de Poliţie.

Şedinţă festivă la IPJ Tulcea 

IPJ Tulcea a sărbătorit Ziua Poliţiei Române prin organizarea unei şedinţe festive în cadrul căreia au fost prezentate mesajele ministrului Afacerilor Interne,Petre Tobă, şi al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu.
 
În cadrul şedinţei, conducerea inspectoratului a înmânat cadouri și a adresat felicitări şi mulţumiri pentru întreaga activitate celor 21 de poliţişti care s-au pensionat în cursul anului 2016. Poliţiştilor pensionaţi le-au fost înmânate diplome de recunoştinţă pentru eforturile depuse şi rezultatele obţinute în activitate.
 
De asemenea, au fost menţionaţi şi agenţii de poliţie care au promovat concursul de trecere în corpul ofiţerilor organizat în luna martie 2016 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, ocazie cu care poliţiştilor le-au fost adresate felicitări şi li s-a urat succes în viitoarea activitate.
 
Elevii au primit din partea poliţiştilor tulceni câteva informaţii despre domeniul siguranţei pe Internet, accesul pe diferite site-uri, folosirea soft-urilor şi modul de interacţiune socială în mediul online.
 
La sfârşitul acestei activităţi informative, participanţii la acţiune au beneficiat de o surpriză din partea poliţiştilor, oferindu-li-se posibilitatea de a se familiariza cu modul de utilizare a unei autospeciale din dotarea Poliţiei Rutiere.
 
Pe această cale, celor mici le-au fost transmise sfaturi preventive pentru reducerea gradului de victimizare și pentru evitarea accidentelor rutiere.
 
Surpriza cea mai mare a acestui eveniment a fost prezentarea modului de acţiune a unui câine poliţist din dotarea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.
 
Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, începând cu anul 2002, la data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri. Această zi a fost desemnată prin art. 50 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române (legea nr. 218/ 23 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 305 din 9 mai 2002).


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Am întrebat Ce se întâmplă cu chestorul şi comisarul-şef din Poliţia Română, prinşi conducând băuţi maşinile de serviciu

25 May 2019 793

Autostrada A3, închisă din cauza poleiului

25 Jan 2019 382

Ministrul de Interne, Carmen Dan, mesaj cu ocazia Zilei Poliţiei Române - „Felicitări, gânduri bune şi putere de muncă“

25 Mar 2018 2611

25 Martie. Ziua Poliției Române. Fotografia care face cât mormane de arhive de la IPJ Constanța. Primul și actualul comandant împreună

25 Mar 2018 1994

Înaintări în grad de Ziua Poliției Române, la IPJ Tulcea. Administratorul public al județului, Vasile Strat , prezent la eveniment (galerie foto)

23 Mar 2018 971

„Cupa presei la tir - 2018“ Ziua Poliţiei Române, marcată de jurnaliştii din Constanţa în poligonul de tir ZIP Escort (galerie foto)

23 Mar 2018 1343

Ziua Poliţiei Române la Constanţa. Zeci de ofiţeri şi agenţi vor fi avansați în grad

21 Mar 2018 1046

Avem hârtia oficială Ce face Bogdan Despescu la IGPR, după demiterea din fruntea Poliţiei Române

06 Feb 2018 9690

Traficul rutier este oprit pe Dn1 la ieșire din Codlea din cauza unui grav accident rutier. Patru autoturisme au fost implicate

03 Nov 2017 1847

Arme și echipamente ale Poliției, expuse publicului. Doritorii le-au putut admira de aproape. Au avut loc și demonstrații (fotoreportaj)

24 Mar 2017 1558

Momente de reculegere, la IPJ Constanţa, în memoria polițiștilor căzuți la datorie (galerie foto + video)

24 Mar 2017 9408

Porturile de la Marea Neagră au fost închise

13 Dec 2016 1111

Poliţia Română a confiscat trei tone de droguri

31 Jul 2016 1145

Un „procuror“, un „avocat“, un „medic“, dar şi un „poliţist“, încătuşaţi la Constanţa

12 Jul 2016 1401

Infotrafic Cum să evităm accidentele rutiere. Ce ne sfătuiesc polițiștii

19 Jun 2016 1321