Eveniment

Fabrica de tigari in ferma Tutun „Plugarul", produs printre animale

tutun_fab.jpgLovitură de teatru pentru mafia ţigărilor contrafăcute, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au descoperit o adevărată fabrică de tutun în incinta unei ferme de animale din Târguşor. Principalii suspecţi, Valentin Pocora şi Gheorghe Enache, au fost prezentaţi de către anchetatori instanţei Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Acuzaţiile ce li se aduc celor doi sunt „producere de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea fiscală competentă", înşelăciuni cu privire la calitatea mărfurilor şi evaziune fiscală în sensul ascunderii bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, toate în concurs de infracţiuni. Concret, oamenii legii spun că în urma percheziţiilor efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară ai IPJ Constanţa la ferma de animale Punct URS, din Târguşor, s-au descoperit mai multe cutii de carton pline cu tutun, dar şi utilaje şi banderole de marcaj având inscripţionat „Republica Moldova", utilizate de cei doi suspecţi în vederea fabricării tutunului contrafăcut. Procurorii spun că toate lucrurile descoperite în urma percheziţiilor nu aveau documente justificative de provenienţă, fiind folosite „în scopul producerii şi comercializării de ţigarete în mod ilegal, ascuzându-se sursa impozabilă şi taxabilă în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului".

Enache plătea curentul

Foarte interesant, în urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că o parte din ţigările marca „Plugarul" produse în fabrica improvizată în fermă erau distribuite lucrătorilor sezonieri din fermele din apropierea fabricii, în schimbul asigurării pazei de către aceştia. Afacerea pare să fi fost pusă pe picioare în 2009, când între Enache şi Pocora s-a încheiat un aşa-zis Angajament, în urma căruia Enache era de acord să-i vândă ferma lui Pocora în schimbul sumei totale de 110.000 de euro, din care 30.000 de euro ar fi fost primiţi odată cu încheierea respectivului acord între cei doi. „Baricadat" în spatele acestui Angajament, Enache susţine că nu ştia sub nicio formă ce lucrări ar fi desfăşurat Pocora în ferma respectivă. Cu toate acestea însă, cei doi nu au putut dovedi în faţa anchetatorilor faptul că suma în schimbul căreia s-ar fi încheiat tranzacţia pentru fermă ar fi fost achitată efectiv. În plus, procurorii au dovezi potrivit cărora cel care plătea facturile la curent pentru consumul înregistrat la fermă era Enache, chiar dacă valorile consumului ajungeau chiar şi la peste 2.000 kW. În acest context, procurorii constănţeni au solicitat arestarea celor doi, pe motiv că aceştia ar reprezenta un real pericol pentru ordinea publică, „întrucât producerea în stare de clandestinitate şi punerea în consum a unei cantităţi importante de ţigarete, fără autorizaţiile cerute de lege, aduce o puternică atingere atât sănătăţii populaţiei, cât şi protecţiei mediului înconjurător".


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

dan

20 Jun, 2013 11:27

ii inchide pe astia?dar pe parlamentari care au fabrici de procesat in tara ce facem cu ei?ei lucreaza legal?la buftea pleaca tiruri intregi fara eticheta...succes politia romana!

bircu aurelian

14 Mar, 2011 14:42

ma tata lasatile in mama lor de tigari nu mai fabricati k se imbolnaveste lumea de la ele stiu k faceti asta pt bani k asta e dar gasitiva alta ocupatie

florin

02 Dec, 2010 00:27

ma numesc florin mihai am 15 ani si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de iarna craciunu mos-nicolae si revelionu, iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna.tata este operat la picior are 2 tije in picior, si doua operatii la picior.din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin , datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.ganditi-va ca suntem 5 frati si nu avem absolut nimic de sarbatori. Am vrea si noi ca orice copil un pom de craciun. dar daca nu avem nu putem face nimic. Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc. va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati0731806200 va multumesc

ana-maria popescu

12 Mar, 2010 09:45

va mai mira ceva,domnii mei?mafia este legea si legea este mafia!!

Articole asemanatoare

Incendiu la un adăpost de animale. Intervin salvatorii (galerie foto)

20 Feb 2019 415

Tribunalul a decis Societatea Nazarcea Ovidiu SA, în faliment. Se ridică sigiliul pentru valorificarea bunurilor

23 Jan 2019 261

De la „Ninja Warrior România“ la „Ferma. Un nou început“ Remus Boroiu, campion al CS Farul Constanţa, la un reality show al Pro TV, în munţi (galerie foto)

12 Jan 2019 2309

Revista presei locale

29 Dec 2018 593

Dezbatere publică pentru o afacere cu pui cu creştere intensivă în satul Culmea. Cine este investitorul

19 Nov 2018 617

Fermă avicolă, înfiinţată la Ovidiu. Cine este beneficiarul (document)

06 Nov 2018 708

Fermă de porci nouă la Negru Vodă. Cine este beneficiarul (document)

31 Oct 2018 1070

Cioban ucis aproape de Constanţa. Ce a dispus instanța

22 Oct 2018 1274

Incendiu în judeţul Constanţa. Unde arde

18 Oct 2018 397

UPDATE. Accident rutier în apropiere de ferma Sibioara, județul Constanța. Sunt mai multe victime (galerie foto)

12 Oct 2018 1024

După ce a cumpărat Agricost Brăila, compania Al Dahra din Abu Dhabi vine la malul mării. Punct de operare în Portul Constanța

26 Sep 2018 1049

Zece hectare de cătină la Tortoman. Detalii din actele depuse la APM Constanța (documente)

25 Sep 2018 487

Judeţul Constanţa Bărbat mort după ce a fost înjunghiat într-o fermă din Făclia!

17 Sep 2018 3951

Bolşevicul Trotski, Dobrogea în 1913 şi vizita la Pecineaga

17 Sep 2018 1766

Brăila Incendiu la ferma de la Tichileşti, afectată de pesta porcină. Peste 10.000 de porci în pericol

10 Sep 2018 371