Falimentul bate in poarta la MinMetal

1177444888.jpg

Societatea isi desfasoara activitatea in portul Constanta si are ca obiect principal de activitate manipularea diferitelor tipuri de marfuri * Pozitia societatii, cat si danele pe care aceasta le detine sunt foarte bune, singura firma concurenta fiind Convex * De-a lungul timpului, reprezentantii societatii MinMetal au fost implicati in fel si fel de scandaluri * Unele au fost de natura economica, iar altele, legate de accidente de munca sau de poluare a mediului * Toate acestea au dus la pierderea credibilitatii si, implicit, a partenerilor de afaceri * Doua poduri fixe daramate, sase morti, un director acuzat de delapidare sunt doar cateva din problemele cu care s-au confruntat de-a lungul timpului cei de la MinMetal

Societatea MinMetal isi desfasoara activitatea in portul Constanta si are ca obiect principal de activitate manipularea diferitelor tipuri de marfuri. Pozitia societatii, cat si danele pe care aceasta le detine sunt foarte bune, singura firma concurenta fiind Convex. Pachetul majoritar de actiuni la MinMetal apartine firmei Metanef SA, 59% din actiuni, SIF Transilvania detine 22% si firma italiana Energy Coal Spa Italia, 15%. Directorul general al Metanef este Stefan Marginean, un personaj foarte influent, fost colonel de Securitate. El este actionar la mai multe firme axate pe comertul cu produse siderurgice si fier vechi si partener de afaceri cu oameni foarte influenti. De-a lungul timpului, reprezentantii societatii MinMetal au fost implicati in fel si fel de scandaluri. Unele au fost de natura economica, iar altele, legate de accidente de munca sau de poluare a mediului. Totul a culminat cu accidentul din data de 8 iunie 2006, unul dintre cele mai grave petrecute vreodata. O macara plutitoare si remorcherul Izvorul Mare apartinand societatii Canal Service se deplasa din dana 64 spre dana 102, dupa ce participase la operatiuni de descarcare a unei barje. In momentul in care se afla in dreptul podului fix numarul doi, destinat pentru incarcarea si descarcarea de minereu, ce apartine societatii MinMetal, macaraua plutitoare a atins bratul podului rulant amplasat pe cheu. Instantaneu, podul de incarcare descarcare s-a prabusit peste macaraua plutitoare si remorcher, care s-au scufundat. In urma accidentului, au decedat sase persoane, doua aflate pe remorcher si patru pe podul fix, iar alte cinci au fost ranite. Cu ceva timp inainte un alt pod fix a cazut in timpul unei furtuni. Toate acestea, plus managementul prost, aici incluzandu-se si acuzatiile de fals in acte si delapidare aduse fostului director Ion Vasile, au dus la crearea unei imagini dezastruoase pentru societate. Pe dane sufla vantul Toate nenorocirile intamplate in curtea societatii de-a lungul timpului au determinat scaderea traficului de marfuri. Daca in urma cu cativa ani danele erau pline, acum e liniste si pace. Si asta pentru ca nimeni nu isi doreste un partener de afaceri care are probleme cu utilajele si cu angajatii. Stefan Marginean a incercat sa salveze societatea si si-a trimis doi nepoti care sa supervizeze activitatea. Insa se pare ca acestia au complicat mai mult lucrurile, existand anumite tensiuni intre ei si directorul executiv Vasile Rumpel. Gurile rele sustin ca, in realitate, falimentul societatii este voit de anumite grupuri dornice sa puna mana pe danele MinMetal. Contactat telefonic, Vasile Rumpel a recunoscut ca au existat unele probleme in primele luni ale anului cu traficul de marfuri, insa spera ca situatia sa se redreseze in curand. Cu toate sperantele directorului executiv, firma se indreapta cu pasi repezi spre faliment. Totul este doar o chestiune de timp, iar din acest moment, este interesant cine va prelua activele societatii.

Scris de: {autor}Adrian FURDULEA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 592

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 330

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1883

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 671

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 775

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5257

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1971

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6281

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 651

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 551

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 551

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 247

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 256

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2961

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 339