Fatuloiu vrea sa interzica detectoarele de radar

1181330776.jpg

Sefii Serviciilor Politiei Rutiere s-au intrunit, ieri, la Constanta, pentru a analiza situatia operativa la nivelul Directiei Politiei Rutiere. La conferinta de presa organizata cu acest prilej au luat parte inclusiv chestorul principal de politie Dan Valentin Fatuloiu, seful Politiei Nationale, si comisarul sef Dumitru Jianu, seful Directiei Politiei Rutiere.

Intrunirea a fost prilejuita, printre altele, de cresterea alarmanta a numarului accidentelor rutiere. Asa cum a precizat chestorul Fatuloiu, din analiza pe primele sase luni de la aplicarea noului Cod rutier a reiesit ca accidentele usoare au scazut cu 42%. Lucrul este imbucurator, numai ca, procentual, stam prost exact acolo unde nu trebuia, respectiv la accidentele cu urmari grave, accidente colective, in care isi pierd viata cel putin doua persoane, de regula tinere, accidente care au crescut cu 3,5%. La randul lor, evenimentele rutiere soldate cu vatamari corporale grave au crescut cu 11%. Ca urmare, Directia Politiei Rutiere, in frunte cu chestorul Fatuloiu, s-a hotarat sa ia masuri drastice. Mai intai de toate, s-a procedat la o monitorizare a traficului cu ajutorul unor camere de luat vederi ascunse, monitorizare care a avut ca scop studierea comportamentului, nu numai al conducatorilor auto, ci si al politistilor. S-a constatat ca, imediat cum trec de patrula amplasata in trafic, soferii apasa pedala de acceleratie, intra in depasire si mor. Concluzia a fost ca se impune un concept nou de actiune. Prima schimbare care s-a facut a fost o propunere legislativa care sa interzica antiradarele, deoarece s-a constatat ca soferii incetinesc si circula regulamentar numai atata timp cat dispozitivul ii avertizeaza ca este un radar in zona. Pe traseu vor pandi politisti in civil In al doilea rand, in trafic vor fi desfasurate ample actiuni, pe urmatorul principiu. Se va alege un tronson, iar la intrare si iesire vor fi amplasate autospeciale ale politiei inscriptionate ca atare, dotate corespunzator cu politisti in uniforma. In interiorul perimetrului vor fi plasati agenti de circulatie in civil, cu masini neinscriptionate, dotati cu camere de luat vederi si aparate foto. In momentul in care soferul va trece de primul echipaj, va rasufla usurat si va accelera, va fi imortalizat de politistii in civil, care vor comunica prin statie numarul de inmatriculare al masinii care a depasit limita de viteza sau a circulat neregulamentar. La iesire, soferul indisciplinat va fi oprit si sanctionat de agentii de politie in uniforma. In ceea ce priveste perioada sezonului estival, seful Politiei Romane a precizat ca efectivele Serviciului Politiei Rutiere Constanta vor fi suplimentate cu 19 motociclete, cinci radare si 46 de politisti detasati. In total, 1800 de politisti si 400 de jandarmi vor asigura ordinea pe litoral. Se va avea de asemenea in vedere transformarea posturilor de politie in birouri de politie in acele comune care au un numar mare de locuitori. Comisarul sef Constantin Dancu, seful SPR Constanta, a precizat ca, la momentul de fata, Rutiera numara 106 politisti, dar s-a solicitat suplimentarea schemei de personal cu inca 100.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 693

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 389

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 333

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 785

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 6871

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 696

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 561

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 508

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 739

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 553

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 657

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 601

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 440

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 470

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 791