Femeia rănită în accidentul de muncă de la Petromidia, internată în spital în stare critică

Un grav accident de muncă a avut loc ieri după amiază la Rafinăria Petromidia. Două persoane au căzut într-un bazin. Un bărbat a fost declarat decedat de cadrele medicale, iar o femeie a ajuns în stare gravă la spital. 

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, pacienta a fost internată seara trecută în stare foarte gravă în Secția de Terapie Intensivă unde beneficiază de supraveghere continuă și îngrijire intensivă din partea personalului înalt calificat.

„Din păcate starea generală se menține la fel de gravă. Pacienta este în continuare intubată și ventilată mecanic“ - au mai precizat reprezentanții SCJU Constanța


Reamintim că, ieri după-amiază în jurul orei 18.00 pompierii ISu Dobrogea au fost solicitați să intervină la Rafinăria Petromidia acolo unde 2 persoane erau căzute într-un bazin.

„La fața locului au fost alertate mai multe forțe din cadrul inspectoratului: două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, un echipaj CBRN, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj de terapie intensivă mobilă, un echipaj de prim ajutor. De asemenea, au fost alertate și elicopterul SMURD dar și un echipaj din cadrul SAJ Constanța, în total, aproximativ 30 de salvatori. 

Persoanele au fost extrase din bazin inconștiente. S-a aplicat protocolul de resuscitare. Din fericire femeia a ieșit din stop și a fost transportată la spitalul județean. Din nefericire, bărbatul a fost declarat decedat. Acesta nu a răspuns protocolului de resuscitare. - au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. 

Potrivit unui comunicat oficial al Rompetrol Rafinare, în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalația de polipropilenă - PP).

„doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri. Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul“ - au mai menționat reprezentanții Rompetrol Rafinare. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de muncă de la Petromidia. Un bărbat a murit și o femeie este internată în stare gravă în spital (VIDEO)

14 May 2023 2323

Oficial de la Rompetrol Rafinare despre accidentul de muncă de pe platforma Petromidia Năvodari. Un bărbat a murit

14 May 2023 2052

Date oficiale de la ISU Dobrogea despre tragedia de la Rafinăria Petromidia

13 May 2023 1783

UPDATE Accident de muncă la Rafinăria Petromidia! Un bărbat a murit și o femeie este rănită grav (FOTO+VIDEO)

13 May 2023 3552