Femeile din Armata României Fata de 10, a X-a șefă de promoție din istoria Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale


  • În 2018 a susținut examenul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și a fost admisă cu media 10.

Ieri pe pagina de Facebook Femeile din Armata României a fost prezentată Ioana Marinela Botașefa de promoție din acest an, dar și cea de-a zecea șefă de promoție din istoria școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

 
Iată, integral, postarea de pe pagina respectivă:
 

„În 2018 a susținut examenul de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și a fost admisă cu media 10.

Instructorii militari și profesorii i-au remarcat potențialul instantaneu și cu toții au știut că această tânără blondă, cu ochii în care pare că a răpit o frântură din cer, își va vedea numele inscripționat în marmură pe placheta rezervată șefilor de promoție ai școlii.

Pe tot parcursul celor doi ani de studii, s-a remarcat prin participare la concursuri, sesiuni de comunicări științifice și competiții sportive de echipă. În ochii colegilor, Ioana Bota a fost mereu un model de responsabilitate și seriozitate.

În calitate de proaspăt maistru militar clasa a V-a, specialist în radiolocație navală, Ioana Bota va încadra o funcție la fregata „Regele Ferdinand”.

„Mă atrage foarte mult perspectiva misiunilor externe și pentru că mi-a plăcut foarte mult materia de studiu în timpul școlii, acum sunt nerăbdătoare să pun în aplicare și la locul de muncă ceea ce am învățat.


Sper doar să mă încadrez așa cum trebuie în standardul înalt de profesionalism care există la bordul unei astfel de nave militare”, mai spune Ioana.

Îi dorim mult succes și un fir neîntrerupt al reușitelor profesionale. Bun cart înainte, Ioana!”.

 

Reamintim că, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu“ a avut loc, vineri, 31 iulie, festivitatea de absolvire, avansare la primul grad militar și înmânare a certificatelor de atestare profesională a celor 33 de absolvenți ai promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu“.
 
29 de absolvenți școlarizați pentru structurile Forțelor Navale Române au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a, în timp ce patru absolvenți școlarizați pentru structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au primit gradul de agent de poliție.
 
Evenimentul a fost onorat cu prezența de către șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, șeful de Stat Major al Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu“, comandor Marian Săvulescu, precum și de directorul adjunct al Gărzii de Coastă, comisar-șef de poliție Alexandru Oae.
 
În mod excepțional, din cauza restricțiilor impuse de criza sanitară din România, ceremonia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, care nu a permis accesul familiilor și apropiaților absolvenților. Pentru a veni în sprijinul acestora, întregul eveniment a fost transmis, în direct, pe pagina oficială de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
 
Anul acesta, pentru a zecea oară în istoria școlii, șef de promoție este o fată, maistru militar clasa a V-a Ioana Marinela Bota, cu media 9,59. În semn de apreciere, ea a primit din partea șeful Statului Major al Forțelor Navale emblema de merit „Știință militară clasa a III-a“.
 
Sursa foto: Facebook/ /FemeileDinArmataRomaniei+ Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nava-școală „Mircea”, marș de instrucție pe itinerariul Constanța – Sulina – Mangalia

26 Apr 2021 543

Nava-școală „Mircea” pleacă în marș de instrucție, între Mangalia și Sulina

19 Apr 2021 1162

16 elevi confirmați pozitivi cu COVID-19 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

05 Mar 2021 1915

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj de Ziua Națională a României

01 Dec 2020 670

Constanța. Mamă, și fiică, în slujba armelor. Mama angajată în armată. Fiica elevă la Școala de Maiștri Militari de Marină

01 Nov 2020 5081

„Mai mult decât profesie, PASIUNE!“ Învățământul postliceal militar de marină împlinește 123 de ani

08 Oct 2020 974

Un nou an de învățământ la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Câți sunt băieți și câte fete. Cu ce medie s-a intrat

08 Sep 2020 1746

Două mașini implicate într-un accident, aproape de Școala de Maiștri Militari, în Constanța (galerie foto)

08 Aug 2020 1940

Constanța Doliu la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Maiorul Alexandru Mateșică s-a stins din viață la numai 38 de ani!

04 Aug 2020 44878

Absolvire promoție 2020 Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

31 Jul 2020 817

Început de carieră în Forțele Navale Române Absolvenții Promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu” au fost înălțați în primul grad militar

31 Jul 2020 635

Admitere pe baza mediei de la bacalaureat, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

07 Jul 2020 1463

Elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale prezenți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (galerie foto)

09 Dec 2019 958

Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

25 Oct 2019 1612

Constanţa Ceremonie de depunere a jurământului militar, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”

23 Oct 2019 1394