Fiica viceprimarului, victima unui accident

Neglijenta criminala la scoala din Dumbraveni

Copilul a fost lovit in cap cu o piatra, autorul faptei fiind un coleg care intentionase sa faca o gluma * In momentul incidentului, se sunase de mult de intrare, dar elevii clasei a cincea asteptau venirea profesoarei de biologie, care intarzia * Desi este obligatoriu, nici un alt cadru didactic nu ii supraveghea, desi regulamentele prevad existenta unui profesor de serviciu * Forta loviturii a fost atenuata de bentita pe care victima Daniela Stoica o purta pe cap in acel moment * Parintii pacientei acuza de indiferenta criminala conducerea unitatii de invatamant

Daniela Stoica, o fata in varsta de numai 12 ani, eleva in clasa a cincea a Scolii generale din Dumbraveni, a ajuns joi dupa-amiaza in stare foarte grava la Spitalul Clinic Judetean Constanta, dupa ce a fost lovita in cap de o piatra. Victima, care este fiica viceprimarului din localitate, a fost internata in Sectia de Terapie Intensiva cu diagnosticul fractura craniana cu infundare. Accidentul s-a petrecut la ora 2 45, chiar in curtea scolii unde copilul invata. Desi recreatia se terminase de mult, elevii clasei a cincea se aflau in curtea scolii, jucandu-se, intrucat profesoara de biologie (materia la care aveau curs in acel moment) intarzia sa apara. Un aspect deosebit de grav il reprezinta faptul ca, in acel moment, copiii nu erau supravegheati de nici un cadru didactic, desi regulamentul prevede numirea zilnica a unui profesor de serviciu. Lasati nesupravegheati, copiii au inceput sa se alerge unii pe altii, iar unul dintre baieti, cu gandul sa faca o gluma, a pus mana pe o piatra. Potrivit martorilor, bolovanul care urma sa devina o redutabila arma era de dimensiuni considerabile, aproximativ cat o minge de fotbal. Baiatul a aruncat piatra spre o colega, dar pe traiectoria proiectilului se afla Daniela Stoica. Aceasta nu observase intentia baiatului, fiind preocupata in acel moment de altceva. Fata a fost lovita in cap si s-a prabusit inconstienta la pamant. Medicii aveau sa declare ulterior ca pacienta a avut noroc sa supravietuiasca, forta loviturii si locul acesteia punand serios in pericol viata copilului. In momentul incidentului, Daniela purta o bentita din material textil, care a atenuat forta loviturii. Copiii au anuntat imediat conducerea scolii, iar membrii acesteia au sunat la Salvare. Dupa cateva minute petrecute la dispensarul din localitate, Daniela Stoica a fost preluata de o ambulanta si transportata la spitalul din Constanta. Ea a fost internata in stare foarte grava in Sectia de Terapie Intensiva, fiind supusa unei interventii si la investigatii de specialitate. In cursul zilei de ieri, fata isi revenise si se afla in afara oricarui pericol, dar pana la recuperarea completa vor mai trece cateva zile. Daniela va ramane, asadar, internata sub supravegherea personalului medical specializat. In acest timp, la Dumbraveni situatia a degenerat, conducerea scolii fiind acuzata de neglijenta criminala. Atat viceprimarul Stoica, precum si parintii altor elevi ii acuza pe directori ca nu respecta regulamentele. Astfel, nu exista profesor de serviciu si nici macar un elev care sa indeplineasca zilnic o astfel de supraveghere. La nivelul Inspectoratului Judetean s-a declansat o ancheta interna care va cerceta imprejurarile faptei si cauza accidentului, urmand ca, in functie de rezultate, sa fie luate masurile legale care se impun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 129

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 172

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1658

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 648

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 759

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5138

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1904

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6179

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 643

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 536

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 546

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 241

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 252

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2918

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 335