Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România și Curtea de Conturi organizează reuniunea de lucru zonală (FOTO+VIDEO)


UPDATE 4

Ia cuvântul Ioan Bobe.

Ioan Bobe, director Camera de Conturi Constanța

"Înainte să începem cu prezentarea punctelor sensibile, cred  puțini ați avut timp să lecturați raportul public pe anul 2021. Curtea de Conturi din România a realizat acest raport pe 2021 cum realizează pe fiecare an. (...)


UPDATE 3

Mariana Gâju a spus că trebuie schimbată axa prin care primăriile se sperie când vine Curtea de Conturi în viață. La Constanța avem o vorbă. Avem oameni capabili, să vină să facă o îndrumare și apoi reglementare. Dacă e cu rea voința să taie în carne vie.

UPDATE 2

Fiecare invitat primește câte o pâine sub forma Hârții României. 

UPDATE 1

Mariana Gâju a luat cuvântul.

Vă rog să primiți mulțumirile noastre că ați acceptat invitația noastră. Bunul Dumnezeu a facut să avem un domn director - Ioan Bobe - la conducerea Camerei de Conturi Constanța. Avem bucuria să fie prezent și domnul Mihai Busuioc, care se va alătura nouă.

Nu facem altceva decât de a demara lucrările prin intonarea imnului de stat. 


După imnul României a urmat Imnul ACOR. 

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, reprezentată legal prin persoana președintelui,  Ec. Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna județul Constanța, în parteneriat cu Camera de Conturi a județului Constanţa, reprezentată de domnul director general Ioan BOBE, organizează Reuniunea de Lucru Zonală – judeţele Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Buzău și Constanţa, ce are ca scop stabilirea de proceduri comune, precum şi expunerea de bune practici în domeniu.


Întâlnirea are loc în aceste momente la sediul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa, strada Mircea Cel Batrân, nr. 104 A, Municipiul Constanţa, judeţul Constanţa.

 Acasă la noi, la Constanța, are loc prima reuniune zonală din România, între filialele judetețene ale Asociației Comunelor din România.

Este prezent la Constanța, reprezentantul Ucaapi, din cadrul Ministerului Finanțelor, cel care a ajutat la constituirea serviciilor de audit

Așteptăm să vină președintele Curții de Conturi al României, Mihai Busuioc., a spus primarul Mariana Gâju.  


Agenda întâlnirii vizează următoarele teme de dezbatere :

- identificarea și dezbaterea aspectelor semnificative din activitatea UAT-urilor care pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare; - exemplificarea bunelor practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, respectiv:
- identificarea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea masurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit;
- stabilirea de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control;
- dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită;

La întâlnire și-au anunțat prezența și reprezentanți ai Camerelor de Conturi din cele 6 județe mai sus menționate, cât și ai Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat teme de real interes, fiind dezbătute aspecte semnificative din activitatea UAT-urilor ce pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare. Au fost exemplificate bunele practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, prin evidențierea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit. De asemenea, au fost discutate o serie de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control şi dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna, pe podiumul național la lupte pe plajă. „Ambiție! Determinare! Luptă! Suntem mândri de voi!“ (GALERIE FOTO)

18 Jun 2024 236

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, 13 medalii la Campionatul Național. „Eforturile și dedicarea voastră sunt admirabile!“ (GALERIE FOTO)

17 Jun 2024 468

Mesajul Primăriei Cumpăna de sărbătoarea musulmană „Un prilej minunat de a celebra solidaritatea și colaborarea exemplară a comunitații musulmane din România”

16 Jun 2024 502

Alegeri electorale 2024 Mariana Gâju câștigă, fără emoții, Primăria Cumpăna, județul Constanța

11 Jun 2024 1235

Primăria Cumpăna, județul Constanța, a cumpărat materiale didactice pentru Grădinița Sfânta Maria și Liceul Tehnologic

03 Jun 2024 1557

LIVE TEXT Festivalul Naţional de Folclor „Dor de Cânt Românesc“ , 17 ediţii de cultură autentică, la Cumpăna. Azi are loc festivitatea de premiere (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 762

LIVE VIDEO Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna (FOTO)

30 May 2024 614

Festivalul - Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc” revine în Cumpăna

29 May 2024 643

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 35 de medalii la Trofeul „Ritmic Gym“. „Sunteți cu adevărat niște campioane!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2024 806

Fotbal Victoria Cumpăna, 7-0 cu Dunărea Măcin, în campionatul Under-19 (GALERIE FOTO)

27 May 2024 648

Prietenie și voie bună la Serbarea Câmpenească, de la Cumpăna, județul Constanța (FOTO)

27 May 2024 784

”Serbare Câmpenească” la Cumpăna, un prilej de bucurie și socializare pentru toți locuitorii (GALERIE FOTO)

25 May 2024 611

Județul Constanța Petrecere câmpenească, în Cumpăna! Vezi când

24 May 2024 4630

Primăria Cumpăna semnează un contract nou cu Asfalt Dobrogea SRL, vizată fiind strada Frunzelor

22 May 2024 728

„Serbare Câmpenească” la Cumpăna. Muzică, dans și distracție

21 May 2024 812