Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România și Curtea de Conturi organizează reuniunea de lucru zonală (FOTO+VIDEO)


UPDATE 4

Ia cuvântul Ioan Bobe.

Ioan Bobe, director Camera de Conturi Constanța

"Înainte să începem cu prezentarea punctelor sensibile, cred  puțini ați avut timp să lecturați raportul public pe anul 2021. Curtea de Conturi din România a realizat acest raport pe 2021 cum realizează pe fiecare an. (...)


UPDATE 3

Mariana Gâju a spus că trebuie schimbată axa prin care primăriile se sperie când vine Curtea de Conturi în viață. La Constanța avem o vorbă. Avem oameni capabili, să vină să facă o îndrumare și apoi reglementare. Dacă e cu rea voința să taie în carne vie.

UPDATE 2

Fiecare invitat primește câte o pâine sub forma Hârții României. 

UPDATE 1

Mariana Gâju a luat cuvântul.

Vă rog să primiți mulțumirile noastre că ați acceptat invitația noastră. Bunul Dumnezeu a facut să avem un domn director - Ioan Bobe - la conducerea Camerei de Conturi Constanța. Avem bucuria să fie prezent și domnul Mihai Busuioc, care se va alătura nouă.

Nu facem altceva decât de a demara lucrările prin intonarea imnului de stat. 


După imnul României a urmat Imnul ACOR. 

Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, reprezentată legal prin persoana președintelui,  Ec. Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna județul Constanța, în parteneriat cu Camera de Conturi a județului Constanţa, reprezentată de domnul director general Ioan BOBE, organizează Reuniunea de Lucru Zonală – judeţele Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Buzău și Constanţa, ce are ca scop stabilirea de proceduri comune, precum şi expunerea de bune practici în domeniu.


Întâlnirea are loc în aceste momente la sediul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa, strada Mircea Cel Batrân, nr. 104 A, Municipiul Constanţa, judeţul Constanţa.

 Acasă la noi, la Constanța, are loc prima reuniune zonală din România, între filialele judetețene ale Asociației Comunelor din România.

Este prezent la Constanța, reprezentantul Ucaapi, din cadrul Ministerului Finanțelor, cel care a ajutat la constituirea serviciilor de audit

Așteptăm să vină președintele Curții de Conturi al României, Mihai Busuioc., a spus primarul Mariana Gâju.  


Agenda întâlnirii vizează următoarele teme de dezbatere :

- identificarea și dezbaterea aspectelor semnificative din activitatea UAT-urilor care pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare; - exemplificarea bunelor practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, respectiv:
- identificarea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea masurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit;
- stabilirea de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control;
- dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită;

La întâlnire și-au anunțat prezența și reprezentanți ai Camerelor de Conturi din cele 6 județe mai sus menționate, cât și ai Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat teme de real interes, fiind dezbătute aspecte semnificative din activitatea UAT-urilor ce pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare. Au fost exemplificate bunele practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, prin evidențierea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea măsurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit. De asemenea, au fost discutate o serie de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control şi dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna în colaborare cu UDTR și UDTTMR organizează evenimentul „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”

26 May 2023 436

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 572

Primăria Cumpăna Au început înscrieriile la after-school pentru 2023-2024. Câte locuri sunt disponibile?

22 May 2023 726

Mariana Gâju, membră în Consiliul Director al Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România!

21 May 2023 637

Cumpăna Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii! (FOTO)

19 May 2023 623

LIVE TEXT. Cumpăna Festivitate de premiere la Festivalul – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2023 822

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează festivalul de muzică folclorică „Dor de cânt românesc” (GALERIE FOTO)

17 May 2023 575

UPDATE Primăria Cumpăna celebrează Ziua Internațională a Familiei printr-un spectacol vintage (FOTO)

15 May 2023 827

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 25 de medalii la turneul internațional din Bulgaria (GALERIE FOTO)

08 May 2023 872

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 835

Transport pentru cumpănenii care vor să participe la Serbarea Câmpenească

30 Apr 2023 877

Echipa de fotbal Under-13 a comunei Cumpăna s-a calificat pentru a treia oară la turneul final al Cupei Satelor (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 965

Ziua Muncii marcată la Cumpăna printr-o serbare câmpenească. Detalii despre eveniment

28 Apr 2023 724

Peste 7,2 kilometri Primăria Cumpăna reabilitează drumurile din localitate (DOCUMENT)

27 Apr 2023 861

Primăria Cumpăna anunță că 27 de persoane o să înceapă călătoria în lumea culinară. Ce sume vor primi cursanții?

25 Apr 2023 679