Flagrant în sediul ISU Dobrogea O „doctoriţă” a ajuns în arest după ce a primit bani de la pompierii militari

Un bărbat de 30 de ani a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa după ce, spun anchetatorii, ar fi încercat să-l înşele pe inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, colonelul Viorel Jianu. Totul a început după ce comandantul pompierilor militari a primit un telefon de la o persoană care se recomanda a fi doctoriţă în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Palazu Mare. „Femeia”, care în realitatea era bărbat, i-ar fi cerut colonelului Viorel Jianu suma de 270 de lei, chipurile pentru a achiziţiona mai multe medicamente. Din câte se pare, „bărbatul-doctoriţă” s-a delegat să ridice banii de la pompieri, unde a fost prins în flagrant. Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, solicitare însuşită de magistraţi.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat, ieri, că „la data de 21 august, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de către colonelul Jianu Viorel, şeful I.S.U. Dobrogea, cu privire la faptul că o persoană necunoscută l-a contactat telefonic, declarând verbal ca este medic în cadrul unui spital din Constanţa, solicitând o sumă de bani pentru un tânăr care urmează un tratament medicamentos”.

„În urma verificărilor efectuate de către şeful ISU Dobrogea s-a constatat faptul că persoana care sunase nu era medic în cadrul niciunui spital din Constanţa, motiv pentru care acesta a sesizat poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa. O echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Constanţa a intervenit şi l-a prins în flagrant pe Roberto Nelu M., de 30 de ani, din Constanţa, în timp ce primea o sumă de bani de la reprezentanţii ISU Dobrogea”, conform Poliţiei Constanţa. Organele de anchetă continuă spunând că, „în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că suspectul mai solicitase şi primise diferite sume de bani şi de la alte persoane”.

După cum arătam şi mai sus, Judecătoria Constanţa a decis arestarea preventivă a celui care ar fi vrut să-l înşele pe şeful ISU Dobrogea, pentru 29 de zile, însă mandatul nu este unul definitiv, el putând fi atacat la Tribunalul Constanţa. Bărbatul nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor din Constanţa. La data de 12 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa l-au reţinut şi propus spre arestare pe individ, însă propunerea a fost respinsă ca neîntemeiată de judecători. De asemenea, magistraţii au respins ca nefondată cererea de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, formulată de inculpat, prin apărător desemnat din oficiu. În recurs, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea declarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea în care locuieşte (sat Rădoieşti - Vale, judeţul Teleorman) pe o perioadă de 30 zile, de la 14.06.2013 la 13.07.2013.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere - Ana Grecu, șef centru la Protecția Copilului Constanța (DOCUMENTE)

30 Mar 2023 563

Primăria Constanța a eliberat un Certificat de Urbanism pentru Serviciul de Spații Verzi, care vizează o investiție în zona Poarta 6

27 Mar 2023 647

Copil fugit din centru de plasament, depistat conducând un autoturism în trafic! Minorul, observat de un polițist în timpul liber

23 Mar 2023 752

„Cazat“ la Penitenciarul Poarta Albă! Un fost educator, acuzat că ar fi abuzat mai mulți copii, cere să fie pus în libertate

19 Mar 2023 545

Atribuire directă marca CJC de servicii de elaborare a documentației tehnico-economice pentru construire Centru multietnic în Eforie Sud (DOCUMENT)

18 Mar 2023 819

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1090

La biserica „Buna Vestire” din Năvodari vor fi aduse spre cinstire fragmente din moaștele Sfinților Nectarie de la Eghina și Efrem cel Nou

16 Mar 2023 4423

Undă verde de la Mediu pentru CNI Este vizată construirea Centrului Sportiv de la Valu lui Traian, județul Constanța

15 Mar 2023 858

Se va construi un Centru Comunitar Integrat în localitatea Băneasa, județul Constanța. Contractul a fost atribuit (DOCUMENT)

15 Mar 2023 895

Exclusiv! Minorul acuzat de incendierea blocului de pe Grindeanu, condamnat definitiv!

14 Mar 2023 17223

Primăria municipiului Constanța continuă campania „Desființarea garajelor pentru regenerare urbană” (GALERIE FOTO)

13 Mar 2023 614

Eveniment rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea unui centru comercial (VIDEO)

13 Mar 2023 2752

Ministerul Apărării Naționale, contract adițional cu Șantierul Naval Mangalia! (DOCUMENT)

13 Mar 2023 648

Pentru a fluidiza traficul se va amenaja un sens giratoriu la intersecția DN3 cu DN 22C în localitatea Murfatlar

12 Mar 2023 1196

O firmă din Mogoșoaia va executa restul de lucrări pentru construirea centrului de zi de la Oltina, județul Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2023 732