Eveniment

Flagrant şi percheziţii în Constanţa Zeci de persoane sunt cercetate de procurorii DIICOTProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău cercetează într-un dosar penal 28 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și de efectuare de operațiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Conform anchetatorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, „în perioada februarie - iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian, zis Pletosu, în scopul de a obţine beneficii materiale, a iniţiat şi constituit, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere“.
 
„Astfel, în această perioadă, inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumpărat (prin comandă de pe anumite site-uri, pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanţa (în care locuiau mama acestuia, inculpata Drăgănescu Silvia, şi sora sa, inculpata Aconstantinesei Luana), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele acestuia din municipiul Bacău“, potrivit DIICOT.
 
„Ulterior, inculpatul a distribuit/vândut substanţele către diferiţi consumatori, atât direct, cât şi prin intermediul altor persoane - care aveau rolul de subdistribuitori, iar aceştia din urmă, în repetate rânduri, au distribuit/vândut, la rândul lor, produsele cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din municipiul Bacău (fiind identificaţi până în prezent mai mult de 100 de consumatori).
 
La data de 13 iulie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași, Constanța, Neamț și Vaslui, au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Bacău, Neamț și Constanța“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
În Bacău a avut loc, spun magistraţii DIICOT, o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului Aconstantinesei, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 5.900 de grame de fragmente vegetale mărunțite.
 
De asemenea, Adrian Ionuţ Cimpoeşu, Ana Rita Stoica şi Dan Gabriel Cătănuţ au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului  Constanța având asupra lor cantitatea de 17 grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, potrivit DIICOT.
 
În total, în cadrul acțiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale mărunțite, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, trei grindere, patru cântare electronice, cinci laptopuri, o tabletă, două hard disk-uri, două memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, patru microSd-uri și 21.000 de lei.
 
În cauză se efectuează cercetări faţă de 28 de persoane.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT. Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri de mare risc. Au fost prinși în flagrant de polițiștii Antidrog

19 Jan 2019 277

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 263

Percheziții ale procurorilor DIICOT la Constanța. Ce au găsit anchetatorii într-un apartament din cartierul Tomis III (video+document)

16 Jan 2019 857

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 790

Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată în ultimele două săptămâni

13 Jan 2019 344

Trimis în judecată de DIICOT Un tânăr din Constanţa, condamnat pentru trafic de droguri

10 Jan 2019 488

DIICOT. Bărbat bănuit de trafic internaţional de droguri de mare risc, reţinut (document)

08 Jan 2019 416

Trei procurori pentru funcţii de conducere la DIICOT, propuși de Ministrul Justiţiei

07 Jan 2019 269

Percheziții la Constanța la suspecți de trafic de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto+ document)

07 Jan 2019 791

Strângeau bani pentru a fugi în Germania Doi tineri din Timişoara, condamnaţi pentru că tâlhăreau femei în Constanţa

07 Jan 2019 357

DIICOT caută specialist pentru Constanţa

31 Dec 2018 834

Acțiuni pentru destructurarea grupărilor de criminalitate organizată. Ce s-a constatat

28 Dec 2018 312

Ministrul Tudorel Toader a trimis preşedintelui solicitarea de numire în funcţia de şef al DNA a procurorului Adina Florea

27 Dec 2018 400

Prim-procuror nou în Parchetul Curţii de Apel Constanţa

25 Dec 2018 757

Laura Codruţa Kovesi rămâne procuror în cadrul Serviciului de îndrumare şi control din Parchetul General

23 Dec 2018 390