Eveniment

Flagrant şi percheziţii în Constanţa Zeci de persoane sunt cercetate de procurorii DIICOTProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău cercetează într-un dosar penal 28 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat și de efectuare de operațiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Conform anchetatorilor, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, „în perioada februarie - iulie 2016, inculpatul Aconstantinesei Adrian, zis Pletosu, în scopul de a obţine beneficii materiale, a iniţiat şi constituit, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere“.
 
„Astfel, în această perioadă, inculpatul Aconstantinesei Adrian a procurat/cumpărat (prin comandă de pe anumite site-uri, pe internet), în repetate rânduri, produse cu efecte psihoactive, le-a deţinut într-o locuinţă închiriată din municipiul Constanţa (în care locuiau mama acestuia, inculpata Drăgănescu Silvia, şi sora sa, inculpata Aconstantinesei Luana), le-a porţionat şi ambalat în plicuri, după care le-a transportat şi deţinut la locuinţele acestuia din municipiul Bacău“, potrivit DIICOT.
 
„Ulterior, inculpatul a distribuit/vândut substanţele către diferiţi consumatori, atât direct, cât şi prin intermediul altor persoane - care aveau rolul de subdistribuitori, iar aceştia din urmă, în repetate rânduri, au distribuit/vândut, la rândul lor, produsele cu efecte psihoactive, către mai mulţi consumatori din municipiul Bacău (fiind identificaţi până în prezent mai mult de 100 de consumatori).
 
La data de 13 iulie 2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Bacău, Iași, Constanța, Neamț și Vaslui, au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Bacău, Neamț și Constanța“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
În Bacău a avut loc, spun magistraţii DIICOT, o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului Aconstantinesei, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 5.900 de grame de fragmente vegetale mărunțite.
 
De asemenea, Adrian Ionuţ Cimpoeşu, Ana Rita Stoica şi Dan Gabriel Cătănuţ au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului  Constanța având asupra lor cantitatea de 17 grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, potrivit DIICOT.
 
În total, în cadrul acțiunii au fost ridicate 5.917 grame de fragmente vegetale mărunțite, 131 de grame de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, cutii cu țiple autosigilante, resturi de țigarete confecționate artizanal, trei grindere, patru cântare electronice, cinci laptopuri, o tabletă, două hard disk-uri, două memory stick-uri, 36 de telefoane mobile, 35 de cartele SIM, un iPod, patru microSd-uri și 21.000 de lei.
 
În cauză se efectuează cercetări faţă de 28 de persoane.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Bărbat, reținut pentru trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

19 Apr 2019 315

Cetățean iordanian reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Cum acționa suspectul

19 Apr 2019 254

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 341

Grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, destructurat de procurorii DIICOT. Cum operau suspecții

18 Apr 2019 396

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de substanțe psihoactive. Ce au stabilit anchetatorii

17 Apr 2019 347

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2019 374

DIICOT Doi bărbaţi, audiaţi într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri de risc. Ce alte acuzaţii li se mai aduc

15 Apr 2019 384

Percheziții ale procurorilor DIICOT la suspecți de trafic de droguri. Ce au găsit anchetatorii în locuințele tinerilor

11 Apr 2019 461

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

10 Apr 2019 323

Autorul unei amenințări cu rachete asupra unei fundații, identificat de procurori. A fost întocmit dosar penal

10 Apr 2019 268

Droguri periculoase găsite pe litoral. Operațiunea de căutare a pachetelor, continuă. Câte kg de droguri au fost găsite în ultimele zile (galerie foto)

08 Apr 2019 1480

Traseul drogurilor din Marea Neagră Litoralul românesc, în centrul atenţiei internaţionale. Plajele, pline de cocaină pură! (galerie foto + video)

08 Apr 2019 3659

Un nou pachet cu droguri, găsit pe plaja din 23 August, judeţul Constanţa

07 Apr 2019 605

Ce facem noi dacă găsim nişte droguri, pe plajă, de la Vadu la Vama Veche? Le predăm! Forţe de poliţie, DIICOT, anchetatori, le caută (galerie foto)

06 Apr 2019 2127

Percheziţii la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Ce au stabilit procurorii DIICOT (galerie foto)

05 Apr 2019 529