Forțele Navale, în doliu! Doi militari de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime au murit în prăbușirea elicopterului de la Cheile DobrogeiDoi militari de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime au decedat în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, în seara zilei de miercuri, 2 martie.

Maistrul militar clasa I Vlad Carp și maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi făceau parte din echipajul elicopteruluiI AR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

Maistrul militar clasa I Vlad Carp avea 39 de ani și era tatăl unui copil. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2004, specialitatea „Timonerieși tehnică de navigație”.Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, avea 37 de ani și era tatăl a doi copii. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2005, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”.Rolul celor doi militari ai Forțelor Navale Române, în această operațiune de cătare-salvare, era acela de scafandri salvatori în situații de urgență.
Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă profundul regret pentru pierderea celor doi camarazi și transmite sincere condoleanțe familiilor îndurerate.


Necrolog
Maistru militar clasa I Vlad Carp și Maistru militar clasa a II-a Sergiu Bosoi

 
Maistrul militar clasa I Vlad Carp a căzut la datorie în seara zilei de miercuri, 2 martie, în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, ca parte a echipajului elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.
S-a născut la 23 martie 1982, în municipiul Constanța

După ce a absolvit Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, a urmat cursurile Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Timonerie și tehnică de navigație”, iar în anul 2004 a primit gradul de maistru militar clasa a V-a. A îndeplinit diferite funcții la bordul navelor militare, atât din compunerea Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, cât și din cea a Divizionului 175 Nave Scafandri, timp în care a urmat și cursurile de brevetare scafandru de bord, de calificare scafandru lucrător subacvatic și de atestare scafandru de căutare și salvare, precum și cursul de conducere a ambarcatiunilor.

 Din anul 2019, după 15 ani de activitate în domeniul scafandreriei, Vlad Carp făcea parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.
În cariera sa militară, a dat dovadă de profesionalism și pasiune pentru activitatea de scafandru, a participat la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri. De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.

Maistrul militar clasa I Vlad Carp a fost decorat, în anul 2019, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.
Vlad Carp avea 39 de ani, era căsătorit și tatăl unui copil.
 
 
Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a căzut la datorie în seara zilei de miercuri, 2 martie, în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, ca parte a echipajului elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.
S-a născut la 29 iunie 1984, municipiul Medgidia, Județul Constanța.

În anul 2005, a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”, după care a fost repartizat la Divizionul 50 Corvete de la Mangalia. În perioada 2008-2014, a fost încadrat la Centrul 39 Scafandri, unde a îndeplinit funcția de instructor scafandri. Din anul 2014, făcea parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.
           
Începând cu anul 2007, până în anul 2020, Sergiu Bosoi a arătat o dorință remarcabilă de dezvoltare, motiv pentru care a urmat numeroase cursuri, precum cele de abordare şi control al unei nave supuse unei interdicţii maritime, de pregătire scafandri de luptă, de atestare scafandru - lucrător subacvatic, de atestare scafandru de căutare și salvare, de reatestare lucrări mecanice cu scule acţionate pneumatic şi hidraulic și de inițiere operator barocameră.

În cariera sa militară, a dat dovadă de profesionalism și pasiune pentru activitatea de scafandru, a participat la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri. De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a fost decorat, în anul 2020, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.
Sergiu Bosoi avea 37 de ani, era căsătorit și tatăl a doi copii.
 
Dumnezeu să-i odihnească în pace!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se cumpără tehnică pentru Forțele Navale în scopul identificării timpurii a unor amenințări submarine

03 Dec 2022 607

„Băieți, suntem mândri de voi!” Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj emoționant pentru trei viitori maiștri militari care vor participa la Parada de 1 Decembrie

30 Nov 2022 736

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 601

Marinarii militari promovează cariera militară în județul Botoșani (GALERIE FOTO)

08 Nov 2022 495

O serie nouă de soldați gradați profesioniști a depus Jurământul Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

28 Oct 2022 490

Iată cine va asigura elicopterele IAR 330 Puma Naval din Forțele Navale! (DOCUMENT)

27 Oct 2022 695

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” revine în Portul Constanţa, după participarea la exercițiile multinaționale „Repmus 22” şi „DYMS 22”, în Portugalia

13 Oct 2022 569

De Ziua Armatei României în școli, marinarii militari sunt prezenți în 8 județe. Printre ele, Constanța și Tulcea

13 Oct 2022 511

La ceas aniversar Monetăria Statului dedică Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale noul produs lansat pe piață, inclus în Programul Medalistic 2022

12 Oct 2022 430

UM 02046 Constanța, din cadrul Forțelor Navale Române, contract cu Forte Systems, din oraș

10 Oct 2022 572

Șeful Statului Major al Forțelor Navale își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a celui mai longeviv marinar militar

06 Oct 2022 1450

Un nou an de învăţământ la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 708

Lansare de carte a directorului adjunct, prof. dr. Adrian Ilie, „Absolvenți ai Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța (1973-1998). Cariere militare în Forțele Navale Române“

02 Oct 2022 739

Nava Maritimă Hidrografică „Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu” a sărbătorit 26 de ani în serviciul Forțelor Navale Române (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 627

Prima ședință de tragere pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 536