Forțele Navale vor fi înzestrate cu submarine din Grecia? Se pare că da. Iată și de ce. Ce spune MApN. Cine a fost cu ministrul apărării în Grecia (galerie foto)

În contextul vizitei oficiale în Republica Elenă, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a vizitat marți, 15 mai, Comandamentul Flotei de la Salamina, unde i-au fost prezentate facilitățile de pregătire și instruire ale Forțelor Navale Elene, precum Școala de echipaje, Simulatorul de antrenament pentru submarine, echipamente și tehnică aflate în dotarea marinarilor militari eleni, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării naționale.
 

În cadrul discuțiilor cu echipa de conducere a Bazei Navale de la Salamina, ministrul apărării naționale a evidențiat interesul părții române de a consolida cooperarea dintre forțele navale române și elene și a prezentat programele majore de înzestrare pe care țara noastră le are în vedere în domeniul naval.
 
De asemenea, ministrul Fifor a vizitat Șantierul naval Skaramagas, ocazie cu care partea elenă a prezentat instalațiile și procesul tehnologic de construcție a diferitelor tipuri de nave, inclusiv submarine.


Pe parcursul discuțiilor avute cu reprezentanții Șantierului naval au fost evidenţiate oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context.
 
Ce spune ministrul Mihai Fifor

 
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Apărării spune că ”în cadrul activității oficiale în Republica Elenă, am vizitat marți, 15 mai Comandamentul Flotei de la Salamina, unde am avut ocazia să vizionez atât facilitățile de pregătire și instruire precum Școala de echipaje și Simulatorul de antrenament pentru submarine, cât și echipamentele și tehnică aflate în bază.

Pe parcursul discuțiilor cu comandantul Bazei de la Salamina, am prezentat interesul părții române de a-şi consolida statutul de pol de stabilitate regională şi de furnizor de securitate şi am prezentat priorităţile Guvernului României în domeniul apărării, cu accent pe programele strategice de înzestrare pe palierul naval. 

De asemenea, am vizitat Șantierele navale Skaramagas, ocazie cu care partea elenă a prezentat instalațiile și procesul tehnologic de construcției a diferitelor tipuri de nave, inclusiv submarine.

În cadrul discuțiilor avute cu reprezentanții Șantierului naval au fost evidenţiate oportunităţile de cooperare ce se deschid în acest context”.

Trebuie făcută precizarea că în acestă vizită Mihai Fifor a fost însoțit și de șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu.

Sursa foto: Facebook.com/mfifor
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi achiziții militare România cumpără submarine și noi nave vânătoare de mine

12 Apr 2023 1145

Se cumpără tehnică pentru Forțele Navale în scopul identificării timpurii a unor amenințări submarine

03 Dec 2022 1185

Ministerul Apărării cumpără un sistem de senzori hidroacustici, cu aplicatii antisubmarin (DOCUMENT)

17 Oct 2022 1136

În mandatul de primar al contraamiralului Chițac, un specialist în submarine rămâne creierul CT BUS SA. Prelungire de mandate pentru directori și administratori

18 Jul 2022 2609

Ministrul Apărării România are nevoie de submarine pentru că „Marea Neagră s-a aglomerat, este plină de rechini“

11 May 2022 1330

Lumea marinarilor Accident mortal pe submarinul „Delfinul”. Soția a dat statul în judecată (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 5949

Forțele Navale Române Întâlnirea anuală a șefilor marinelor militare. Printre subiectele dezbătute, combaterea traficului de arme, droguri și persoane pe mare (galerie foto)

19 Sep 2021 1447

Bucătarul reginei

05 Feb 2021 4588

15 august 1936 Este botezat la Constanța, cu prilejul Zilei Marinei, submarinul Delfinul

15 Aug 2020 2538

Unde poți fuma pe un submarin?

03 Jul 2020 4334

Un lux neimpozitat

26 Jun 2020 5480

26 iunie 1941 Flota sovietică ataca orașul Constanța. 350 de obuze asupra portului și a gării Palas

26 Jun 2020 2634

Petroconst desfiinţează mai multe imobile din localitatea constănţeană Corbu

25 Nov 2019 2359

Instrucție în Marea Mediterană Marinarii militari români, prezenți la una dintre cele mai complexe activități de manevră a navei (galerie foto)

15 Nov 2019 1776

Un omagiu adus celor ce servesc România pe submarine, în volumul comandorului (r) ing. Iorgu Paraschiv

12 Oct 2019 2604