Fosta politista Beatrice Popescu a castigat procesul intentat institutiei care a destituit-o din fun

Contestatia fostului ofiter de cercetare penala din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, Beatrice Popescu, privind ordinul MAI prin care a fost destituita din functie, a fost admisa ieri de magistratii Curtii de Apel Constanta, instanta dispunand anularea actului. In mod normal, in urma deciziei magistratilor constanteni, Beatrice Popescu se poate reintegra in functia detinuta anterior, aceea de inspector principal de politie, urmand a-si primi si drepturile salariale restante. Contestatia poate fi insa atacata cu recurs de catre MAI. Pe 31 august 2003, Popescu a fost destituita printr-un ordin al MAI din functia publica avuta, ca urmare a unei abateri. In contestatia depusa la Curtea de Apel Constanta, fostul ofiter cerea anularea ordinului de destituire si reintegrarea in functia detinuta anterior, respectiv cea de inspector principal de politie. Beatrice Popescu a lucrat ca ofiter de politie in perioada 1994 - august 2003, perioada in care a obtinut calificative anuale de bine si foarte bine, activitatea desfasurata fiind apreciata de catre conducerea inspectoratului. Fostul ofiter sustinea in contestatia depusa ca nu a fost cercetata corect de catre Consiliul de Disciplina. I s-a adus pur si simplu la cunostinta ca a fost gasita vinovata pentru abateri disciplinare si ca se va propune destituirea din functia publica detinuta. Fostul inspector principal afirma ca din ordinul MAI nu rezulta abaterile disciplinare savarsite si ca nu sunt mentionate prevederile legale incalcate cuprinse in Statutul Politistului privind deontologia si disciplina. Popescu mentioneaza de altfel ca sanctiunea disciplinara se poate aplica doar dupa o cercetare prealabila si dupa consultarea consiliului de disciplina. Mai mult, in astfel de cazuri este obligatorie ascultarea celui vizat si verificarea sustinerilor facute de acesta in aparare, ceea ce nu s-a intamplat in cazul lui Beatrice Popescu. Mai multe prevederi ale statului politistului au fost astfel incalcate, motiv pentru care a fost solicitata anularea ordinului, reintegrarea in functia detinuta anterior adica cea de inspector principal de politie, precum si drepturile salariale restante.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenții ale polițiștilor pe raza județului Constanța

17 Apr 2024 460

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 851

Razie de amploare a polițiștilor IPJ Constanța în Medgidia și alte patru comune din județ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 586

UPDATE. Miercuri, 13 decembrie DNA face aproape 100 de perchezitii! Ar fi vizat sediul CJ Botoșani și sediul PSD (surse)

13 Dec 2023 859

Premieră în justiția din Dobrogea! Sentință definitivă, la Constanța, pentru lovirea unui şofer de ambulanţă

14 Nov 2023 6686

Polițiștii din Constanța au vorbit tinerilor despre riscul consumului de droguri

28 Sep 2023 775

IPJ Giurgiu Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri pentru combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști (FOTO)

05 Sep 2023 649

Urmările accidentului din 2 Mai Inspecția Judiciară, control în toată țara! Sunt vizate cauzele cu deținere de droguri și infracțiuni săvârșite sub influență

22 Aug 2023 915

Radu Mazăre și DNA, hotărâre definitivă la București! 9 ani de închisoare pentru fostul primar al Constanței

11 Jul 2023 18786

Ofițer în cadrul SRI - Direcția Regională de Informații Dobrogea, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

22 Aug 2022 1981

Cine va acoperi asigurarea de daune în exercitarea atribuțiilor pentru CA-ul și directorii de la Portul Constanța?

30 Jun 2022 1503

Primar din județul Constanța, amenințat în primărie - „Poate își dau un cap în gură“. „Nu scapi tu, tot te împușc!“

15 Apr 2022 1932

Îmbulzeală în fața Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța după sfințirea apei în Ajunul Bobotezei (VIDEO)

05 Jan 2022 1721

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore. Sancţiuni aplicate de organele de ordine

24 May 2020 2053

Ofiţer activ cu gradul militar de colonel, trimis în judecată de DNA, achitat definitiv la Constanța

21 Dec 2019 2341