Fostul magistrat Vlad dă roba de avocat pe cea de procuror (din nou)?



„Mirajul“ avocaturii i-a determinat pe mulţi dintre procurorii constănţeni să renunţe, la un moment dat, la cariera de procuror şi să dea roba de acuzator pe cea de apărător. Cu toate acestea, se pare că unii dintre foştii magistraţi intraţi în avocatură duc dorul zilelor cu dosare la instanţă, în care cereau dreptatea, în numele statului şi al comunităţii. Printre cei din urmă pare să se afle şi fostul procuror devenit avocat Mihala Vlad Șerbu, care a solicitat recent Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe reîntoarcerea de partea cealaltă a baricadei. Solicitarea nu a întrunit însă condiţiile cerute de lege.
 
Fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urmă cu doar câţiva ani, magistratul Mihala Vlad Șerbu era una dintre prezenţele constante la şedinţele Curţii de Apel Constanţa, unde reprezenta interesele Ministerului Public, solicitând, în numele statului şi pentru binele comunităţii, să se facă dreptate, iar acuzaţii din diferitele dosare să fie condamnaţi, pentru faptele reţinute împotriva lor prin actul de acuzare. Însă, în 2009, procurorul Mihala Vlad Șerbu, din cadrul Secţiei Judiciare a Parchetului Curţii de Apel Constanţa, a ieşit la pensie. Decretul de eliberare din funcţie prin pensionare a fost semnat de preşedintele României de la acel moment, Traian Băsescu, pe data de 2 octombrie 2009.
 
Ulterior încheierii carierei sale de procuror, magistratul a decis să rămână o prezenţă constantă în lumea Justiţiei de la malul mării şi a îmbrăcat roba de avocat. În tabloul avocaţilor din Baroul Constanţa, fostul magistrat figurează ca avocat definitiv, numele său fiind înscris în data de 1 februarie 2011, iar relativ proaspătul apărător având dreptul să profeseze şi să depună concluzii la instanţele de orice grad. Se pare însă că amintirea anilor în care s-a aflat de cealaltă baricadă a Justiţiei nu s-a stins de tot pentru fostul procuror. Recent, aceasta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe întoarcerea printre procurori. Astfel, pe masa Secţiei pentru judecători a CSM s-a aflat nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea de reîncadrare la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fostului procuror. Însă, în urma analizării solicitării sale, reprezentanţii Secţiei pentru procurori au ajuns la concluzia că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrarea pe funcţie, aşa că nu s-a dat curs solicitării fostului magistrat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1160

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 516

Știri justiție Constanța Curtea de Apel Constanța solicită CSM delegarea unui magistrat de la Judecătoria Galați la Judecătoria Medgidia

09 Apr 2024 478

Soțul Dianei Șoșoacă scapă de brăţara electronică montată la picior

05 Apr 2024 664

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 872

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

13 Mar 2024 920

Locotenent colonel Donici Viorel, numit prim procuror adjunct la Parchetul Militar Cluj

05 Mar 2024 621

Corina Suzana Artene, magistrat al Tribunalului Constanța, cere pensionarea

05 Feb 2024 592

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1984

Patru judecători ies le pensie, după ce președintele a semnat decretele! LISTA

29 Jan 2024 730

Beatrice Silvia Șișman s-a întors la Parchetul Curții de Apel Constanța. Gabriela Rugea, încadrată la Parchetul Judecătoriei Babadag

22 Jan 2024 896

Este oficial! Celebrul judecător Vasilică Cristi Danileţ se pensionează! Klaus Iohannis a semnat decretul

22 Jan 2024 779

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1064

Oficial CSM a aprobat, cu unanimitate, cererea de pensionare a judecătorului Ciprian Coadă

18 Jan 2024 645

Mai mulți magistrați ies la pensie. Iohannis a semnat decretele

18 Jan 2024 919