Eveniment

Fostul primar al Municipiului Focşani şi un fost şef de la Serviciul Fondului Locativ, trimişi în judecată de procurorii DNA

Procurorii DNA-Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată a următorilor:
 
  • BACINSCHI DECEBAL-GABRIEL, la data faptei, primar al Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
  • COSTIN MARIA-CRISTINA, la data faptei șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, județul Vrancea, sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focșani, cu intenție, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalații de iluminat ornamental în Piața Unirii - Municipiul Focșani” și ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deși acesta știa că prețul instalaţiilor este supraevaluat.
 
În ambele situații, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă.
 
În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de șef Serviciu Investiții, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, a întocmit și avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv și ulterior pentru efectuarea plăților.
 
De menționat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată.
 
Primăria Municipiului Focşani a comunicat că nu se constituie, la acest moment, parte civilă în prezentul dosar penal.
 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
 
DNA face precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În ce stadiu se mai află reabilitarea Comandamentului Flotei. Ce act a emis Primăria Constanţa

10 Feb 2018 1680

Lucrare amenajare - sens giratoriu - 13.11.2013

09 Dec 2014 1706

Lucrari de consolidare, modernizare si extindere la caminul cultural din comuna Gologanu - 13.09.2013

09 Dec 2014 1646

Modernizarea si reabilitarea retelelor de distributie a energiei termice - 09.12.2013

09 Dec 2014 1557

Achizitia publica de lucrari si dotare - 19.08.2013

09 Dec 2014 1606

Contract de lucrari - CENTRU REZIDENTIAL PENTRU PERSOANE VARSTNICE SF. IOAN PANCIU - 24.12.2013

26 Nov 2014 1476