Fostul primar Ionita, condamnat de judecatori

cap_6.jpgIon Ioniţă, fostul primar al comunei Agigea, a fost condamnat penal, magistraţii Judecătoriei Constanţa găsindu-l vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului, în dosarul în care se judecă cu actualul primar, Cristian Cîrjaliu. Ioniţă a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare stabilit fiind de trei ani şi jumătate.

Sentinţa pronunţată de judecători a fost în concordanţă cu solicitările procurorilor, care au cerut ca Ioniţă să fie condamnat pentru faptele sale, dar modul de executare a pedepsei să fie cu suspendare. Atât procurorii, cât şi Ion Ioniţă, dar şi Cristian Cîrjaliu, căruia îi revine rolul de victimă, pot ataca sentinţa în apel, care se va judeca la Tribunalul Constanţa. Infracţiunile pentru care a fost judecat Ioniţă sunt de conducere a unui autovehicul având permisul suspendat, dar şi părăsirea locului accidentului. Potrivit anchetatorilor, pe 19 decembrie 2006, Ioniţă ar fi condus un autoturism, deşi avea permisul suspendat. În aceeaşi zi, pe fondul unui conflict avut cu Cristian Cîrjaliu, care venise lângă maşina lui, Ioniţă ar fi întors autoturismul şi l-ar fi luat pe Cîrjaliu pe capota maşinii, parcurgând astfel o distanţă de aproximativ trei metri. Iniţial, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală a lui Ioniţă, pentru aceste fapte, dar instanţa a infirmat soluţia şi a reţinut cauza, spre judecare. În pledoariile finale, avocatul lui Cristian Cîrjaliu a solicitat, la fel ca şi procurorii, condamnarea lui Ioniţă la o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendare condiţionată. În replică, avocatul lui Ioniţă ceruse achitarea clientului său, pe motiv că faptele deduse judecăţii nu ar exista. Contactat telefonic, primarul Cristian Cîrjaliu a declarat că este de părere că justiţia şi-a făcut datoria. „Suntem în Săptămâna Mare şi nu pot să mă bucur, căci nu este creştineşte, dar există o vorbă în popor: după faptă, şi răsplată, iar când ai făcut ceva, trebuie să plăteşti, indiferent cine eşti şi ce funcţie ai. Legea trebuie respectată, nu sfidată", a precizat primarul. Totodată, referitor la eventualele daune acordate de instanţă, edilul a afirmat că le va dona Centrului de Zi Agigea. „Procesul acesta nu a pornit pentru că aş fi avut eu nevoie de bani, vătămarea corporală pe care am suferit-o nu a fost cu intenţia de a mă îmbogăţi, dar, dacă instanţa mi-a acordat daune, atunci banii vor fi donaţi pentru ajutarea copiilor comunei", a conchis Cristian Cîrjaliu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 303

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 188

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 477

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 484

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 563

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 436

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1013

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 223

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 500

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 543

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1072

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 614

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1262

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 478

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 416