Fraţii Vasea, înapoi la judecată

„Târâit" prin instanţele constănţene - dar şi bucureştene - de mai bine de trei ani de zile, mega-dosarul de inculpare al celebrilor fraţi Vasea se reia la Tribunalul Constanţa. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 1 noiembrie. De menţionat că, de când se tot amână procesul, unul dintre inculpaţi a decedat, suferind de mai multe afecţiuni.

Cu o instanţă deosebit de „îngăduitoare", mai ales după punerea în libertate a suspecţilor, procesul a tot dus-o din amânare în amânare şi chiar din suspendare în suspendare, dată fiind sesizarea în repetate rânduri a Curţii Constituţionale, cu diverse excepţii de neconstituţionalitate. De altfel, procesul este suspendat şi la acest moment, dosarul de fond aflându-se la Curtea Constituţională, unde aşteaptă judecarea excepţiilor de neconstituţionalitate legate de mai multe articole ale Codului Penal, invocate de apărare şi admise de instanţa constănţeană încă din luna ianuarie. Dată fiind promulgarea legii potrivit căreia nu se vor mai suspenda procesele în care s-a dispus sesizarea Curţii Constituţionale, avocaţii părţilor vătămate din dosar au făcut cerere de repunere a cauzei pe rol, urmând ca procesul să-şi continue cursul firesc în instanţă. În acest sens, s-a acordat termen pe 1 noiembrie 2010. De menţionat că în dosar inculpaţi sunt fraţii Traian şi Mihăiţă Vasea, zişi Nică şi Miţu, dar şi „acoliţii" lor, Victor Şerban, zis Gogu, şi Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel. La rândul său trimis în judecată pentru aceleaşi fapte, Usein Sali, zis Ussi, a murit în luna martie a acestui an, la două luni după ce instanţa a dispus suspendarea procesului. Ussi suferea de mai multe afecţiuni şi a decedat în dimineaţa zilei de 2 martie 2010, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Nu în ultimul rând, în dosar este judecat şi Cristian Gherghişan, bănuit a face parte din clanul rival.

Complet schimbat

Acuzaţiile ce li se aduc indivizilor sunt de tentativă de omor calificat, vătămare corporală gravă, loviri sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Totodată, nu este de trecut cu vederea că, după trimiterea cauzei la Curtea Constituţională, s-a schimbat completul de judecată căruia i-a fost repartizat dosarul. Astfel, timp de trei ani de zile, cauza a fost instrumentată sau, mai bine zis, amânată, de judecătorul Doina Drăguina, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa. Odată cu detaşarea sa la Tribunalul Bucureşti şi, ulterior, cu excluderea sa din magistratură, s-a schimbat şi completul de judecată de la Tribunalul Constanţa care va judeca procesul fraţilor Vasea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziţii la Constanţa! Şase persoane reținute după ce au falsificat diplome de studii

04 Feb 2016 3606