Fraudă cu fonduri europene Ionuţ Valentin Mihai, consilier APIA, şi Marian Vrânceanu, secretarul comunei Ciobanu, arestaţi preventiv (documente)

Tribunalul Constanța a admis propunerea procurorilor DNA și a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a inculpaților Ionuţ Valentin Mihai și Marian Vrânceanu. Cei doi fuseseră reţinuţi de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru fraudare de fonduri europene.
 
Conform procurorilor DNA, Ionuţ Valentin Mihai, consilier în cadrul APIA - Centrul Local Hârşova, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de folosire de documente ori declaraţii false ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, înşelăciune, ambele în formă continuată, și favorizarea infractorului, iar Marian Vrânceanu, secretar al comunei Ciobanu, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de fals intelectual, complicitate la folosire de documente ori declaraţii false, ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, complicitate la înșelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals în declarații și favorizarea infractorului.
 
În aceeaşi cauză sunt cercetaţi, sub control judiciar, inculpaţii Marian Ene, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de fals în declarații și favorizarea infractorului, şi Ioan Suciu, fost primar al comunei Ciobanu, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de fals material în înscrisuri oficiale și favorizarea infractorului.
 
Suspectul Dănuţ Dima este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la folosire de documente ori declaraţii false, ce are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, complicitate la înșelăciune, instigare la fals în declarații, favorizarea infractorului.

Averile şi afacerile suspecţilor

Potrivit declaraţiei de avere, document completat la data de 2.05.2011, Ionuţ Valentin Mihai nu are terenuri, însă deţine, împreună cu Loredana Vâlcu, din anul 2005, un apartament în Hârşova, în suprafaţă de 47 de metri pătraţi. Ionuţ Valentin Mihai conduce, potrivit declaraţiei de avere, un automobil marca Renault, fabricat în 2006, şi nu are datorii. La rubrica destinată salariilor, Ionuţ Valentin Mihai a consemnat un venit anual salarial de 18.084 de lei.

Conform propriilor consemnări, Ionuţ Valentin Mihai nu are interese.

 Potrivit declaraţiei de avere completate pe data de 29.10.2010, Marian Vrânceanu nu are terenuri, dar deţine, din 2008, o parte dintr-un apartament situat în localitatea Hârşova şi conduce un automobil Dacia Logan, fabricat în 2007. Marian Vrânceanu a luat, în 2007, de la BRD, un împrumut de 8.000 de euro (cu scadenţa în 2015), şi în 2008, unul de la Banca Românească, de 28.000 de euro (cu scadenţa în 2033). La venituri, Marian Vrânceanu a trecut salariul anual de 22.800 de lei, în timp ce soţia a încasat 2.400 de lei, reprezentând şomaj.
 
 
Pe de altă parte, Dănuţ Dima este titularul întreprinderii individuale care îi poartă numele („Dima N. Dănuţ Întreprindere Individuală“), înregistrată la Registrul Comerţului în aprilie 2011 şi care are ca activitate principală cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase. Am încercat să îl contactăm telefonic pe Dănuţ Dima, însă numărul de telefon cu care apare înregistrat la Registrul Comerţului este nealocat.
 
 
În secţiunea Documente, puteţi vizualiza comunicatul integral al DNA, precum şi înşiruirea faptelor comise de suspecţi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi foşti angajaţi ai APIA, sub control judiciar

28 Feb 2018 1863

Alături de secretarul comunei Ciobanu Foşti angajaţi ai APIA Constanţa, menţinuţi în arest (rechizitoriu)

24 Jan 2015 2241

Consilier superior la APIA Constanţa, trimis în judecată de DNA

02 Dec 2014 2376

Un consilier din APIA şi secretarul comunei Ciobanu, menţinuţi în arest (document)

04 Nov 2014 2355

Consilierul APIA şi secretarul comunei Ciobanu, menţinuţi în arest (document)

11 Oct 2014 2482

DNA Ionuţ Valentin Mihai, consilier APIA la Hârşova şi Marian Vrânceanu, secretarul comunei Ciobanu, arestaţi preventiv

08 Oct 2014 5449