Fregata „Regina Maria” a ajuns în Portul militar Constanța după ce a tranzitat strâmtoarea de intrare în Marea Neagră (GALERIE FOTO+VIDEO)

Fregata „Regina Maria” (F-222) a tranzitat strâmtoarea de intrare în Marea Neagră şi a sosit  luni, 6 decembrie, în portul militar Constanța.






Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait a oferit embleme de onoare comandantului fregatei Regina Maria, comandor Adrian Gobjilă, și unor militari de pe navă.








Cel care le-a urat bun venit membrilor echipajului fregatei sunt contraamiral Mihai Panait șeful SMFN și general  maior Dorin Ioniță comandantul Comandamentului Fortelor Intrunite.
 

Încercăm să ne meținem la nivelul de realizare al performanței, așa cum am reușit să ne integrăm până în momentul de față. Suntem onorați și mândrii de echipajul fregatei Regina Maria, pentru executarea cu succes a acestei misiuni., a spus cu mândrie contraamiral Mihai Panait. 






F222 se întoarce din Marea Mediterană, unde a participat, în perioada 27 octombrie – 30 noiembrie, la misiuni NATO de monitorizare a traficului naval, în cadrul unei grupări navale permanente a Alianței Nord-Atlantice.









În perioada celor șase săptămâni de misiune NATO în bazinul estul al Mediteranei, fregata „Regina Maria” a parcurs peste 4.500 de mile marine în aproximativ 500 ore de marș. Concomitent cu misiunile primite de la Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM, Allied Maritime Command), nava militară românească a participat și la exercițiile multinaționale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, și „NIRIIS 21”, organizat de Forțele Navale ale Greciei, alături de peste 50 de nave, 8 submarine și zeci de aeronave militare aliate și partenere.








Integrarea României în structura Nord-Atlantică, în anul 2004, a fost considerată unul dintre cele mai mari succese ale politicii românești de după anul 1989. Contribuția țării noastre la promovarea politicii de securitate a Alianței s-a extins şi dincolo de spațiul din bazinul Mării Negre. Militarii din Forțele Navale Române au participat, începând cu anul 2005, la misiuni și operații NATO în Marea Mediterana, Golful Aden, Oceanul Indian și Afganistan, pentru asigurarea securității membrilor Alianței.









În anul 2021, navele militare românești care fac parte din pachetul de forțe navale pus la dispoziția NATO au fost integrate de șase ori în grupări navale permanente ale Alianței și au executat, peste 130 de zile, misiuni în Marea Neagră și Marea Mediterana.














Anul acesta, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a făcut parte, de trei ori, din gruparea navală permanentă a NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), iar fregata „Regina Maria” a participat, tot de trei ori, la misiunile grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2).












În plus, fregata „Regina Maria” a deținut, în luna septembrie a acestui an, comanda Operației NATO „Sea Guardian”, desfășurată în Marea Mediterana, și a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim și de combatere a acțiunilor teroriste în pe flancul sudic al Europei, iar puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participă, în perioada octombrie – decembrie 2021, la Operația Uniunii Europene „EUNAVFOR MED IRINI”, pentru impunerea embargoului armelor în largul coastelor libiene, în bazinul mediteranean.





Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Constanța! A participat la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” de la bordul Fregatei ”Regina Maria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Apr 2024 631

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 11 aprilie 2024

11 Apr 2024 263

Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent mâine la Constanța

10 Apr 2024 701

Știri Constanța Imagini de la Faleza Cazinoului din Constanța. Ce măsuri s-au luat pentru un stâlp în pericol de cădere (FOTO+VIDEO)

02 Feb 2024 1000

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 668

Activități de educație rutieră în școlile din municipiul Constanța

08 Dec 2023 660

Ministerul Apărării a bătut palma cu Omniasig pentru asigurarea Fregatei Regina Maria 222 și a Dragorului Maritim 30 (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 901

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1292

Fregata „Regina Maria”, participare la ceremoniile dedicate sărbătoririi centenarului proclamării Republicii Turcia

27 Oct 2023 767

Concurs internaţional de pian, la Constanţa. Juriul este alcătuit din personalități artistice de seamă

24 Oct 2023 998

Carmen Chilea, fosta directoare a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța, schimbă prefixul

23 Oct 2023 1455

Știri Constanța Ziua Armatei Române, marcată printr-un eveniment la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Oct 2023 753

Sosirea Fregatei „Regina Maria” în Portul Militar Constanța, la final de misiune NATO în Marea Mediterană (FOTO)

11 Oct 2023 716

Final de misiune pentru Fregata „Regina Maria”! Nava militară revine în portul militar Constanța

09 Oct 2023 845

Fregata „Regina Maria” a finalizat, cu succes, cea de-a doua etapă a Operației „Sea Guardian” 23

06 Oct 2023 1036