Gabriel Leş a explicat de ce nu poate fi şeful Statului Major al Forţelor Navale şef al Statului Major al Apărării

Aseară, la România TV, ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat că în momentul în care l-a propus pe generalul Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării (SMAp) nu s-a gândit la nimic politic şi că regretă că "totul este privit în cheie electorală".
Acesta a spus că „ministerul funcţionează. Nu este pusă în pericol activitatea”.

El a explicat motivele pentru care l-a propus pe Scarlat, care reprezintă România la NATO şi Uniunea Europeană, pentru postul amintit.
 

„Legea prevede ca ministrul Apărării cu avizul premierului să facă o propunere pentru şeful Statului Major al Apărării din cele trei categorii de forţe sau din locţiitorul şefului Statului Major al Apărării. Niciunul din cei patru enumeraţi nu se încadrează la această propunere. Şeful Statului Major al forţelor terestre are două stele, e nevoie de trei, şeful Statului Major al forţelor navale are trei stele, dar nu îşi poate încheia mandatul (...) de patru ani ca şef al Statului Major al apărării. Actualul locţiitor al şefului Statului Major al apărării mai are aproape două luni până la pensie”, a spus Leş.

 
El a adăugat că i-a propus lui Ciucă să rămână consilier "pe patru stele" al ministrului, după ce îşi încheie mandatul de şef al SMAp. Leş a precizat că în prezent colaborează "bine" din punct de vedere instituţional cu Nicolae Ciucă.
 
Monitorul Oficial a publicat, pe 29 decembrie, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.
 
Anterior, şeful statului transmisese, printr-un comunicat de presă, că întârzierea publicării acestui decret "are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate".
 
La finalul şedinţei CSAT în care s-a discutat despre conducerea SMAp, preşedintele Iohannis anunţa că a semnat decretul prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă, precizând că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.
 
Sursa foto: Facebook.com/ForteleNavaleRomane

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militar prins în trafic fără permis de conducere. A căzut singur in plasa polițiștilor, în Constanța

07 Apr 2024 1101

Întâlnire bilaterală a șefilor Statelor Majore ale Forțelor Navale Române și Portugheze (FOTO)

15 Jan 2024 575

Declarații de avere Constanța Ce avere are Daniil Nicolae Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale (DOCUMENTE)

06 Jan 2024 788

Sondaj de opinie Participați la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, la Constanța?

06 Aug 2023 1422

Conferință militară la Constanța Maiștrii și subofițerii de comandă din Forțele Navale Române au un nou lider!

27 Jul 2023 1070

Utilizarea inteligenței artificiale pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control Seminar al tinerilor ofițeri de marină din statele europene, la Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Jun 2023 1188

Utilizarea inteligenței artificiale Seminar al tinerilor ofițeri de marină din statele europene, la Constanța

12 Jun 2023 1137

De la ce firmă se achiziționează asigurări RCA pentru autovehiculele aparținând unităților militare subordonate Statului Major al Forțelor Navale (DOCUMENT)

02 May 2023 1193

Ce avere are contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, șeful Comandamentului Flotei (DOCUMENTE)

14 Jan 2023 2785

Ce avere are contraamiralul de flotilă Daniil Trică, locțiitor comandant la Statul Major al Forțelor Navale! (DOCUMENTE)

09 Jan 2023 2994

Ce avere are contraamiralul de flotilă Auraș Liviu Coman, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Navale Române (DOCUMENTE)

06 Jan 2023 3755

Reprezentanții Forțelor Navale Române, pe podium la Campionatul militar de taekwondo

12 Dec 2022 1313

Forțele Navale Române Peste 300 de militari participă la exerciții de instrucție și trageri de luptă în Delta Dunării (VIDEO)

19 Oct 2022 1258

Constanța Conferința internațională cu tema Dinamica și Complexitatea Securității Maritime a României

23 Sep 2022 1252

Ministerul Apărării Naționale, răscolit de cazul de la Constanța! Militarul din Mamaia ar putea fi dus la detectorul de minciuni!

22 Mar 2022 6983