Eveniment

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, despre achiziția corvetelor. Ce spune despre oferte şi dacă este cineva favorizat

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat aseară, într-o intervenție telefonică la B1Tv, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că așteaptă un raport de la secretarul de stat cu privire la licitația din cadrul procedurii de achiziție a celor patru corvete pentru dotarea Forțelor Navale Române.
 

Leș a confirmat că ofertele au fost deschise, însă a precizat că nu știe cât mai durează analiza acestora și a susținut că ”nimeni nu favorizează pe nimeni” în acest caz.

”Termenul pe care l-am dat este termenul pe care mi l-a comunicat secretarul de stat de la Departamentul pentru armamente, cel care se ocupă de această achiziție. Aștept, zilele astea, să văd care va fi raportul pe care mi-l va prezenta sau nu”, a spus Leș.

 
Întrebat dacă există bani la buget pentru această achiziție, ministrul Apărării a răspuns: ”Nu avem această problemă în acest moment”.
 

”Nu se așteaptă o decizie politică. Este o decizie tehnică și juridică. Nu înțeleg de ce ducem discuția până acolo pentru că este o procedură care s-a derulat și vom vedea care va fi soluția. Nu mă grăbesc, nu am cum și nu vreau să pun presiune pe Departamentul pentru armamente și secretarul de stat. E o procedură extrem de complexă. Capabilitatea este necesară. (...) Nu favorizează nimeni pe nimeni”, a precizat Gabriel Leș.

 
Întrebat dacă ofertele au fost deschise, ministrul a răspuns: ”Da. Nu știu cât mai durează analiza, aștept să văd ce îmi spune secretarul de stat. (...) Această procedură va trebui să aibă o soluție, la un moment dat. (...) E o procedură extrem de complexă și de complicată”.
 
Reamintim că, în ciuda faptului că Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile cu ofertele celor trei concurenţi pentru contractul uriaş de 1,6 miliarde de euro privind construcţia de corvete şi modernizarea fregatelor, nicio decizie nu a fost anunţată.
Sursa: B1Tv
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale, suspendată. Proces la Curtea de Apel Constanţa. Dosarul, amânat

16 Jan 2019 298

Reacția societății Damen la suspendarea licitației de corvete. „Acest lucru va întârzia și mai mult programul de reînnoire a flotei navale române“

13 Jan 2019 277

Oficial de la MApN. Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată. Există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa

11 Jan 2019 721

Senatorul Chiţac - „În cazul în care contractul corvetelor nu i se acordă lui Damen, a doua zi DNA bate la uşa cuiva!“

23 Nov 2018 1161

Ministrul Mihai Fifor a intervenit pentru salvarea vieţii unui caporal din Mangalia

13 Nov 2018 4621

Care este stadiul procedurii de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial “Corveta multifuncțională”

26 Oct 2018 389

Cu ce firmă a semnat Șantierul Naval Mangalia pentru construirea de corvete multifuncționale

04 Sep 2018 934

Şantierul Naval Constanţa alături de Naval Group intră în competiţia construcţiei de corvete militare

06 Aug 2018 808