Eveniment

Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale, despre achiziția corvetelor. Ce spune despre oferte şi dacă este cineva favorizat

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat aseară, într-o intervenție telefonică la B1Tv, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că așteaptă un raport de la secretarul de stat cu privire la licitația din cadrul procedurii de achiziție a celor patru corvete pentru dotarea Forțelor Navale Române.
 

Leș a confirmat că ofertele au fost deschise, însă a precizat că nu știe cât mai durează analiza acestora și a susținut că ”nimeni nu favorizează pe nimeni” în acest caz.

”Termenul pe care l-am dat este termenul pe care mi l-a comunicat secretarul de stat de la Departamentul pentru armamente, cel care se ocupă de această achiziție. Aștept, zilele astea, să văd care va fi raportul pe care mi-l va prezenta sau nu”, a spus Leș.

 
Întrebat dacă există bani la buget pentru această achiziție, ministrul Apărării a răspuns: ”Nu avem această problemă în acest moment”.
 

”Nu se așteaptă o decizie politică. Este o decizie tehnică și juridică. Nu înțeleg de ce ducem discuția până acolo pentru că este o procedură care s-a derulat și vom vedea care va fi soluția. Nu mă grăbesc, nu am cum și nu vreau să pun presiune pe Departamentul pentru armamente și secretarul de stat. E o procedură extrem de complexă. Capabilitatea este necesară. (...) Nu favorizează nimeni pe nimeni”, a precizat Gabriel Leș.

 
Întrebat dacă ofertele au fost deschise, ministrul a răspuns: ”Da. Nu știu cât mai durează analiza, aștept să văd ce îmi spune secretarul de stat. (...) Această procedură va trebui să aibă o soluție, la un moment dat. (...) E o procedură extrem de complexă și de complicată”.
 
Reamintim că, în ciuda faptului că Ministerul Apărării a deschis, în sfârşit, plicurile cu ofertele celor trei concurenţi pentru contractul uriaş de 1,6 miliarde de euro privind construcţia de corvete şi modernizarea fregatelor, nicio decizie nu a fost anunţată.
Sursa: B1Tv
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţia privind corvetele militare. A fost făcută publică decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

07 Jun 2019 2306

Damen Galaţi a lansat o navă pentru autorităţile din Pakistan. Ce caracteristici are

21 May 2019 631

Video din momentul impactului Constanţa. Militar implicat într-un accident rutier grav în septembrie cere ajutorul medicilor (video)

09 May 2019 4732

Botez în Şantierul Naval Constanţa Un nou proiect de tancuri petroliere, în lucru. Când vor începe lucrările pentru corvetele militare (galerie foto)

12 Apr 2019 961

Șantierul Naval Constanța participă la etapa de selecție de construcție de nave militare tip corvete

11 Apr 2019 569

Ministrul Apărării a anunţat când vom avea prima corvetă. Ministrul Economiei spune ce arme va avea armata în loc de Kalashnikov

22 Mar 2019 2469

Proces la Constanţa! Iată ce s-a decis în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale

20 Feb 2019 634

Curtea de Apel Constanţa va lua azi o decizie importantă în dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale

20 Feb 2019 758

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş „Anul acesta putem să angajăm până la 3,23% din PIB dacă toate lucrurile vor merge normal“

11 Feb 2019 2476

Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale, suspendată. Proces la Curtea de Apel Constanţa. Dosarul, amânat

16 Jan 2019 495

Reacția societății Damen la suspendarea licitației de corvete. „Acest lucru va întârzia și mai mult programul de reînnoire a flotei navale române“

13 Jan 2019 514

Oficial de la MApN. Procedura de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată. Există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa

11 Jan 2019 827

Senatorul Chiţac - „În cazul în care contractul corvetelor nu i se acordă lui Damen, a doua zi DNA bate la uşa cuiva!“

23 Nov 2018 1470

Ministrul Mihai Fifor a intervenit pentru salvarea vieţii unui caporal din Mangalia

13 Nov 2018 4853

Care este stadiul procedurii de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial “Corveta multifuncțională”

26 Oct 2018 492