„Galeria" amiralilor din Club (galerie foto)

02_amirali_grad_de_amiral.jpgLa opt ani şi un pic de la înfiinţare, Clubul Amiralilor numără în prezent 64 de membri, după recentul deces al contraamiralului George Petre. Constituită la data de 28 februarie 2004 în Constanţa, Asociaţia Clubul Amiralilor îi are printre membri pe fostul şef al Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, dar şi pe actualul şef al Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Aurel Popa. Preşedintele Clubului Amiralilor este viceamiralul în retragere Constantin Iordache, absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de marină, în 1955, şi al Academiei Militare Generale, Facultatea de Arme, Secţia Marină, în 1969.

Constantin Iordache a devenit contraamiral în 1984, fiind promovat în 1995 viceamiral cu două stele, iar în 2007 devenind viceamiral în retragere cu trei stele. Vicepreşedintele Clubului Amiralilor este contraamiralul de flotilă în retragere Virgil Dospinescu, locotenent în 1978 şi devenit contraamiral de flotilă în 2009. Membrii Consiliului Director al Clubului Amiralilor sunt viceamiralul în rezervă doctor inginer Ion Alexandru Plăviciosu, devenit viceamiral în retragere cu trei stele în 2008, contraamiralul în retragere Constantin Nasuia, care a dobândit gradul de contraamiral în retragere cu două stele în anul 2008, dar şi contraamiralul de flotilă în retragere Dan Alexandru Leahu, care şi-a dobândit gradul în 2008.

Beneş şi Berescu

Din Clubul Amiralilor mai fac parte viceamiralul în retragere cu trei stele Petru Anghel, contraamiralul de flotilă în retragere Ion Apostol, amiralul în retragere cu patru stele doctor Traian Atanasiu, contraamiralul de flotilă în retragere Ionel Baibarac, contraamiralul în retragere cu două stele Petre Balica, viceamiralul în retragere doctor Victor Barbu, dar şi generalul de brigadă în retragere Oscar Ioan Beneş, fost director al Casei de Pensii Constanţa, care a cochetat şi cu politica la un moment dat. Beneş este coleg cu viceamiralul în retragere cu trei stele doctor Ştefan Benţa, cu locotenent-comandorul în rezervă Şerban Berescu, actualul director adjunct al Autorităţii Navale Române, cu Victor Aurel Blidea, contraamiral de flotilă în retragere, dar şi cu contraamiralul în retragere cu două stele Ion Boian. Printre membrii asociaţiei constănţene se mai numără contraamiralul de flotilă în retragere Valentin Botezatu, general-maiorul în retragere Traian Ceteraş, contraamiralul în retragere cu două stele inginer Ioan Chiril, contraamiralul în retragere cu două stele Petre Cioromele, contraamiralul de flotilă în rezervă Aurel Constantin, generalul de flotilă aeriană în retragere Gheorghe Constantin, viceamiralul în retragere cu trei stele Ioan Ghunter Costi, contraamiralul de flotilă Cristea Cucoşel, dar şi fostul şef al Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul în retragere Dorin Dănilă.

Fostul şef SMG

Totodată, din Clubul Amiralilor mai fac parte viceamiralul în retragere cu trei stele Ştefan Dinu, contraamiralul în retragere cu două stele inginer Marcel Dragu, contraamiral de flotilă Cătălin Silviu Dumistrăcel, amiralul în retragere doctor inginer Emil Dumitrescu, contraamiralul de flotilă în retragere inginer Corneliu Enăchescu, contraamiralul de flotilă în retragere doctor inginer Vergil Grădinaru, contraamiralul de flotilă în retragere doctor Romus Hâldan, dar şi contraamiralul de flotilă în retragere doctor Marius Hanganu. Aceştia sunt colegi cu contraamiralul în retragere Vasile-Valerian Haşovschi, contraamiralul de flotilă în retragere doctor Dan Hăulică, contraamiralul de flotilă în retragere Marian Ioan, contraamiralul de flotilă în retragere Alexandru Doru Ionescu, contraamiralul de flotilă în retragere Eugen Ispas, contraamiralul de flotilă în retragere Ioan Ivanasciuc, şi cu contraamiralul în rezervă doctor Eugen Laurian. Aşa cum am menţionat, din Clubul Amiralilor mai face parte fostul şef al Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, alături de comandantul Flotei, contraamiral de flotilă doctor Alexandru Mîrşu, dar şi de contraamiralul de flotilă în retragere Mihai Marinescu, viceamiralul în retragere doctor Cornel Mihai, contraamiralul în retragere doctor inginer Dumitru Nanu, contraamiralul de flotilă în retragere Mircea Neacşu, contraamiralul de flotilă în rezervă Fănică Negrea, contraamiralul de flotilă în retragere Titu Nicolescu, contraamiralul în retragere cu două stele Dumitrache Oprea, precum şi de generalul de brigadă în retragere Ion Panait.

Actualul şef al Forţelor Navale

Din club mai fac parte contraamiralul în retragere cu două stele Zamfir Petre, contraamiralul cu două stele Gheorghe Petria, viceamiralul doctor Aurel Popa, actualul şef al Statului Major al Forţelor Navale, dar şi contraamiralul de flotilă Dan Popescu, contraamiralul de flotilă în retragere Constantin Pora, contraamiralul de flotilă în retragere Aurelian Prodan, amiralul trecut în rezervă la cerere Corneliu Rudencu, contraamiralul de flotilă în retragere Ion Simion Sorocianu, precum şi viceamiralul în retragere cu trei stele inginer Ilie Ştefan. Nu în ultimul rând, din Clubul Amiralilor mai fac parte contraamiralul de flotilă în retragere Niculae Ştefan, viceamiralul Virgil Stoica, contraamiralul de flotilă Petrică Stoica, contraamiralul în rezervă Ştefan Neculai Surlă, contraamiralul doctor Niculae Vâlsan, viceamiralul Ion Vochiţu, precum şi general-locotenentul cu trei stele Constantin Zeca.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Victoria martac

25 Jan, 2018 13:01

astazi 25 ianuarie a incetat din viata contraamiral BALICA PETRE

Aurelia Ionescu

03 Mar, 2014 15:59

Ma intreb ce cauta serban berescu in "Galeria Amiralilor" !!!.

Aldebaran

22 Nov, 2012 05:18

Incredibil dar adevarat ! Flota Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a avut de-a lungul existentei sale 140 (unasutapatruzeci) de amirali. In antiteza glorioasa marina romana a avut de-a lungul timpului 103 (unasutatrei) amirali (dar cifra poate fi ceva mai mare. Numai dupa revolutie s-au numarat 76 (saptezecisisase)de bravi amirali ai faimoasei flote a Romaniei. Asta inseamna ca nu numai orice barca,ci orice colac de salvare se poate mandri cu cate un brav amiral la comanda sa. Si mai ziceeti de generalul Oprea cel facut la numaratul izmenelor,dar eu ma intreb cum au ajuns amirali numitii : nicolae eremie,nicolae postoli,romulus haldan,mircea rusmanica,fostul politruc constantin aurel ,etc? Oare ce merite au ? Domnilor Amirali,aici ma adresez celor ce cu adevarat merita a se numi amirali,respectiv ;Atanasiu Traian,Iordache Constantin,Hanganu Marius si altii,putini la numar ,nu va simtiti jenati de faptul ca personajele mai sus amintite se incadreaza ,ori s-au incadrat in decorul select al Clubului Amiralilor Romani ?

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 967

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 555

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 372

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 303

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 438

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 968

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 296

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 471

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1587

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 475

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 444

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 483

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1923

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 453

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 273