Garda Financiara va avea prerogative pe linia efectuarii de cercetari penale

Imprimeria Nationala implementeaza noi tehnici de identificare a evazionistilor

Mai multi factori de raspundere pe linia combaterii evaziunii fiscale au participat, sambata, la un seminar care a avut ca tema modalitatile concrete de combatere a acestui flagel * Moderatorul intalnirii a fost Sorin Rosca Stanescu, directorul general al cotidianului ZIUA * Reprezentantii institutiilor abilitate in combaterea evaziunii fiscale din Constanta au precizat, in cadrul intalnirii, ca in judetul nostru exista 19.500 de firme inactive * Printre altele, Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a declarat ca se lucreaza la un proiect care vizeaza ca in scurt timp, Garda Financiara sa aiba atributii sporite care sa includa si cercetarea penala in materie de evaziune fiscala

Imprimeria Nationala impreuna cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si cotidianul ZIUA au organizat, sambata, in sala de conferinte a hotelului Bulevard din Constanta,un seminar care a avut ca tema combaterea evaziunii fiscale. La intalnire au fost prezenti Dan Docan, directorul general al Companiei Nationale Imprimeria Nationala SA, Sorin Rosca Stanescu, directorul general al cotidianului ZIUA, Sebastian Bodu, presedintele ANAF, precum si alti importanti responsabili din domeniul combaterii evaziunii fiscale. Adoptata recent, legea anti-evaziune prevede sanctiuni drastice impotriva agentilor economici care eludeaza prevederile legale si practica evaziunea fiscala. Prin noul document, faptele de evaziune fiscala sunt asimilate crimei. Pe de alta parte, in ultimii ani, reprezentantii Companiei Nationale Imprimeria Nationala SA s-au axat pe securizarea formularelor si documentelor cu regim special si a hartiilor cu valoare, astfel incat acestea sa nu mai poata fi contrafacute si au adoptat o serie de masuri pentru descurajarea contrabandistilor. Pastrand aceasta linie, si in cadrul intalnirii de sambata s-au abordat teme ce au vizat mijloacele necesare depistarii facturilor si marcajelor false si contrafacute necesare agentilor economici producatori care intra sub incidenta Codului Fiscal. De asemenea, au fost prezentate demonstratii practice de expertiza de laborator pentru verificarea autenticitatii si depistarea falsurilor si contrafacerilor precum si un plan de blocare a contribuabililor inactivi. Surpriza intalnirii a fost prezentarea unui laborator mobil care are capacitatea de a face analize graficii de securitate, a hartiei si a cernelurilor si care permite identificarea falsurilor. In ceea ce priveste planul de dezactivare a contribuabililor inactivi, acesta a fost prezentat la numai o luna dupa ce Imprimeria Nationala a pus la dispozitia companiilor care doresc sa distribuie si sa comercializeze en-gros bauturi alcoolice si produse din tutun, un pachet de produse si servicii continand mijloacele necesare depistarii facturilor si marcajelor false sau contrafacute. Referitor la contribuabilii inactivi, reprezentantii institutiilor abilitate din judetul nostru au precizat ca numai la Constanta exista 19.500 de firme inactive. Prezenta la intalnire, Silvia Mihai, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta a declarat ca seminarul organizat la Constanta este foarte important mai ales pentru faptul ca a reunit factori de raspundere in combaterea evaziunii fiscale. Pe de alta parte, tot ca o noutate, Sebastian Bodu, presedintele ANAF a declarat in cadrul intalnirii ca se lucreaza la un proiect care vizeaza ca in scurt timp Garda Financiara sa aiba atributii sporite care sa includa si cercetarea penala in materie de evaziune fiscala.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 570

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 638

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 429

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 519

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 523

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 681

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3350

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13818

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 893

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 871

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1915

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1292

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2772

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6789

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 797