Generalul Pelmuş Pandelea, secretar general al MAI, merge la Secretariatul General al Guvernului ca inspector guvernamental

Azi, în Monitorul Oficial al României a fost publicată Decizia privind aplicarea, la cerere, a mobilității pentru Pelmuș Pandelea, din funcția publică de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne în funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Decizia a fost semnată de primul ministru Ludovic Orban.

Secretarul general al MAI Pandelea Pelmuş fusese repus în funcţie de premierul de atunci Emil Boc, după ce înaltul funcţionar public fusese eliberat din poziţia de la MAI în ianuarie 2009, în timpul mandatului lui Gabriel Oprea de ministru al Internelor.
 
Generalul Pelmuş fusese iniţial numit secretar general al Ministerului Internelor în perioada Guvernului Tăriceanu, iar după eliberarea sa din funcţie s-a adresat instanţelor de judecată.
 
În 18 februarie 2010, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză lui Pelmuş, iar în 16 decembrie 2010 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia, obligându-l pe primul-ministru Emil Boc să-l repună în funcţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.