Hăituiţi de tâlhari pe şosea. Familie cu copii terorizată după modelul Sineşti. Plecase de la Eforie Nord

Episodul jafurilor de la Sineşti se repetă la Ţăndărei: o familie cu doi copii, din Galaţi, care se întorcea de la mare, a trăit clipe de groază, după ce mai multe maşini au încercat să o blocheze în trafic, potrivit adevarul.ro.
 
Oamenii au apelat 112, dar nimeni nu le-a venit în ajutor.

În minivacanţa de Sfânta Maria, sejurul la mare al unei familii din Galaţi era să se transforme într-o tragedie. La fel ca în cazul atacurilor de la Sineşti, oamenii au fost blocaţi în trafic, cu scopul de a fi tâlhăriţi.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa. 
 

Carmen Ilie, mama a doi copilaşi, povesteşte cum în timpul sejurului la Eforie Nord, fata cea mică a familiei a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente după ce a răcit foarte tare şi era în pericol să se sufoce.

Din acest motiv, părinţii au decis să-şi ia copiii şi să plece spre casă la ceas de noapte. Nimic nu prevestea clipele de groază care au urmat.  

 
Filmul groazei 
 
Carmen Ilie povesteşte că totul a fost în regulă până la intrarea în Ţăndărei. „A fost ca şi cum am intrat pe platoul unui film de groază“, îşi aminteşte femeia. Pe un drum deloc iluminat, s-au trezit prinşi între trei maşini. 
 

 „În faţa noastră, un Renault Clio este oprit de un Audi cu număr de Ialomiţa (fix la ieşire era un indicator cu «drum închis», pus intenţionat de ei). «Ciudat!» zic... Blochez uşile, îmi zice soţul să întorc, o luăm pe drum ocolitor. Când dau să întorc, şoferul din Audi îmi aprinde o lanternă în faţă, încercând să mă orbească şi să observe cu cine mai sunt în maşină. Întorc. Şoferul Renault-ului a mers după noi. La 200 de metri, o dubiţă albă mi se opreşte brusc în faţă, Audi-ul era în lateral stânga. Coboară nişte ţigani din maşini şi vin spre mine. Nu mai ştiu ce aveau în mâini, eram deja speriată, calculam din ochi să văd dacă pot trece printre ei cu maşina şi cam ce s-ar întâmpla dacă aş ieşi de pe carosabil. Demarez şi reuşesc să mă strecor în viteză ieşind în strada principală, îndreptându-mă către postul de poliţie, care, ce să vezi?! Era gol! Dubiţa si Audi-ul după noi. Dubiţa mă opreşte (culmea!) chiar în faţa secţiei de poliţie. Se dau jos şi vin spre noi. În acest timp, soţul sunase la 112, încercând să le explice că nu ne-am şicanat în trafic, că suntem cu doi copii în maşină, din care unul bolnav, că de-aia am plecat la miezul nopţii la drum, că nu i-am deranjat pe nenorociţii ăia cu nimic, că urmăresc să ne tâlhărească“, povesteşte femeia, care îşi aminteşte că în timp ce încerca să treacă printre maşinile agresorilor pentru a-şi salva familia, tâlharii au început să arunce cu pietre în maşina lor, încercând să-i oprească.
 

„Mă rugam să mă oprească un echipaj de poliţie“ Carmen, care are permis de mai bine de 20 de ani, spune că doar instinctul de supravieţuire i-a dat putere să rămână lucidă şi să reuşească să scape.
 

„M-am gândit la copii şi la familie şi, în momentul acela, m-am mobilizat automat. Mă gândeam la fetiţa mea cea mică, ce trebuia să ajungă la spital, şi la cea mare, care se trezise şi era speriată pentru că nu înţelegea ce se întâmplă. Dacă eram singură în maşină, nu ştiu dacă aş fi supravieţuit. După ce am ieşit din Ţăndărei, am mers cu viteză foarte mare. Am accelerat pentru că mă gândeam că dacă nu merg cu viteză, ei mă vor prinde din urmă. Îmi era teamă. Mă rugam să mă oprească un echipaj de poliţie ca să pot să îi explic ce s-a întâmplat, dar nu găseşti nici pe naiba“.
 
Poliţia le-a cerut să se întoarcă în „gura lupului“.


Ba mai mult. Mama celor două fete spune că soţul său a fost sfătuit de poliţistul cu care a vorbit la telefon să se întoarcă la Ţăndărei pentru a depune plângere.
 
„Ne-au spus că dacă vrem să facem o sesizare, nu avem decât să ne întoarcem la Ţăndărei. Adică să ne întoarcem în gura lupului, de unde am plecat. Dar nu să ne întrebe: Domnule, dar copiii sunt bine? Zici că un copil este bolnav, hai să trimitem un echipaj, să trimitem o salvare.
Hai să facem într-un fel… Omeneşte“, povesteşte Carmen Ilie pentru „Adevărul“. 
 
Varianta Poliţiei
 
Varianta Poliţiei, puţin diferită de cea a victimelor, pare desprinsă din filmele de comedie.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier pe DN 2 în zona localității Sinești, județul Ialomița. Un microbuz de călători, implicat

04 Dec 2023 2064

Accident rutier pe DN 2 București – Urziceni! Trei persoane, rănite

03 Dec 2023 1096

UPDATE. Județul Ialomița Accident grav pe DN2, în zona Movilița. Două persoane, decedate în urma impactului (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 2982

O persoană a murit într-un grav accident rutier pe DN2 în județul Ialomița

20 Dec 2021 3616

UPDATE Accident rutier grav pe DN 2 în județul Ialomița. Patru victime decedate. Traficul este oprit în zonă (galerie foto)

22 Sep 2021 9230

Județul Ialomița. Carambol rutier pe DN2. Patru victime

23 Mar 2021 1643

Pericol de explozie pe DN2. O autocisternă încărcată cu un lichid inflamabil s-a răsturnat

05 Jun 2018 1514

UPDATEȘeful IPJ Ialomița, cercetat în cazul jafurilor de la Sinești

07 May 2018 1993

În atenţia şoferilor! Ce a păţit un bărbat la final de vacanţă - "Am blocat ușile, am plecat în viteză şi am sunat la 112. Poliţia mi-a spus că am roata înțepată şi o mașină mă urmărește"

02 May 2018 6766

Medicii de la Ambulanţă, şocaţi Tânăr ucis în chinuri groaznice şi atârnat de un gard

17 Jul 2015 2610

Petroconst SA Constanța a câștigat peste 700.000 de lei de la Transgaz SA Mediaș (document)

27 Jan 2015 3696