Eveniment

Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de cinci ani, amendat cu 20.000 de lei

Hotelul din staţiunea Venus în piscina căruia, miercuri seară, s-a înecat un copil de doar cinci ani a fost amendat cu suma de 20.000 de lei de către Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).
 
Preşedintele ANT, Mirela Matichescu, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, în urma unui control, s-a stabilit că unitatea avea o persoană desemnată cu supravegherea piscinei şi acordarea primului ajutor, dar că aceasta nu deţinea certificatul de salvamar, aşa cum prevede legea. În consecinţă, s-a aplicat o sancţiune în valoare de 20.000 de lei.
 
De asemenea, menţionăm că, la ora la care s-a făcut apelul la 112, în jurul orei 21.00, persoana desemnată să acorde primul ajutor nu se afla în orele de program, aceasta fiind prezentă doar între orele 8.00 - 18.00.
 
Potrivit anchetatorilor, copilul se afla la mare împreună cu părinţii, sosiţi din Bucureşti, iar miercuri seară s-a jucat pe terasa hotelului. La un moment dat, părinţii au sesizat dispariţia micuţului, alertând personalul. 
 
Copilul a fost scos din piscină de un turist, iar medicii sosiți la fața locului s-au luptat să-l readucă la viață, apoi l-au transportat la spitalul din Mangalia, în vederea continuării manevrelor de resuscitare. În jurul orei 22.35, în ciuda eforturile cadrelor medicale, a fost constatat decesul.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu aveau salvamar calificat! Sancţiuni financiare pentru hotelul în care copilul de cinci ani şi-a pierdut viaţa

21 Aug 2015 1161

Deznodământ tragic S-a înecat în piscină la numai cinci ani

21 Aug 2015 1435