Hotelul din Venus în piscina căruia s-a înecat un copil de cinci ani, amendat cu 20.000 de lei

Hotelul din staţiunea Venus în piscina căruia, miercuri seară, s-a înecat un copil de doar cinci ani a fost amendat cu suma de 20.000 de lei de către Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).
 
Preşedintele ANT, Mirela Matichescu, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, în urma unui control, s-a stabilit că unitatea avea o persoană desemnată cu supravegherea piscinei şi acordarea primului ajutor, dar că aceasta nu deţinea certificatul de salvamar, aşa cum prevede legea. În consecinţă, s-a aplicat o sancţiune în valoare de 20.000 de lei.
 
De asemenea, menţionăm că, la ora la care s-a făcut apelul la 112, în jurul orei 21.00, persoana desemnată să acorde primul ajutor nu se afla în orele de program, aceasta fiind prezentă doar între orele 8.00 - 18.00.
 
Potrivit anchetatorilor, copilul se afla la mare împreună cu părinţii, sosiţi din Bucureşti, iar miercuri seară s-a jucat pe terasa hotelului. La un moment dat, părinţii au sesizat dispariţia micuţului, alertând personalul. 
 
Copilul a fost scos din piscină de un turist, iar medicii sosiți la fața locului s-au luptat să-l readucă la viață, apoi l-au transportat la spitalul din Mangalia, în vederea continuării manevrelor de resuscitare. În jurul orei 22.35, în ciuda eforturile cadrelor medicale, a fost constatat decesul.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copil, scos din piscina unui complex din stațiunea Venus. Intervin salvatorii

01 Sep 2019 5992

Nu aveau salvamar calificat! Sancţiuni financiare pentru hotelul în care copilul de cinci ani şi-a pierdut viaţa

21 Aug 2015 1947

Deznodământ tragic S-a înecat în piscină la numai cinci ani

21 Aug 2015 2458