Hotelul lui George Bosânceanu, racordat ilegal la reţeaua de energie electrică?

Omul de afaceri George Bosânceanu este din nou „vedeta“ unui scandal de proporţii. De data aceasta, la hotelul ce îi aparţine, inginerii de la Enel au găsit un cablu branşat la un tablou electric ce aparţine companiei. Verificările amănunţite, efectuate luni noaptea, au scos la iveală însă şi un tunel, de circa 50 de metri, prin care se pare că au fost ascunse alte cabluri electrice. Cei de la Enel îl bănuiau de mult că îşi racordase hotelul Histria, pe care îl deţine în staţiunea Mamaia, la reţeaua electrică. Se pare că bănuielile lor s-au dovedit a fi întemeiate. Afaceristul neagă toate acuzaţiile şi spune că hotelul său este alimentat cu un generator. La operaţiunea de verificare au participat poliţişti şi jandarmi.
 
Oamenii legii spun că vineri au mai descoperit un branșament ilegal al hotelului. Imobilul ar fi fost racordat la rețeaua de alimentare a unui alt hotel. Specialiștii spun că branșamentul a fost făcut de un profesionist, deoarece lucrarea a fost executată cu rețeaua electrică sub tensiune.

George Bosânceanu s-a plâns că are probleme din 2011 cu cei de la Enel, care i-ar pune beţe în roate ca să nu se racordeze din nou la reţeaua electrică. În ceea ce priveşte branşamentul ilegal, Bosânceanu a susţinut că nu avea habar!

Demolare cu scântei…

În urmă cu patru ani, Bosânceanu a fost implicat într-un alt scandal. La vremea aceea, hotelul Histria a fost demolat parţial, deoarece se extinsese fără a avea autorizaţie de construire. Evenimentul s-a lăsat cu un scandal de toată frumuseţea, cu sticle aruncate, cu înjurături şi urlete. Patru chiriași s-au urcat pe acoperiș și au amenințat că se aruncă în gol. Printre cei cazați în hotelul Histria se număra și Miron Cozma, fostul lider al minerilor, care locuia acolo din vară. Tot atunci, s-a descoperit că imobilul ar fi fost racordat ilegal la... rețeaua electrică.
 
Omul de afaceri a fost acuzat de furt de curent electric, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni și evaziune fiscală, iar procurorii l-au reținut. Acum, Bosânceanu spune că nimeni nu i-a adus nicio acuzație în mod oficial.
Poliţiştii constănţeni au sprijinit însă activitatea celor de la Enel de verificare a hotelului din Mamaia, luni noaptea, şi au deschis un dosar penal.

Obişnuit cu instanţele de judecată

Controversatul om de afaceri George Bosânceanu este un personaj pitoresc, ce a fost, de multe ori, „vedeta“ unor scandaluri. În mai multe rânduri, hotelul pe care îl conduce a fost bănuit a fi un soi de cuibuşor de nebunii, un fel de refugiu pentru femeile fugite cu amanţii la mare şi un loc de ascuns hoţii. Presa este plină de evenimente în care apare numele lui Bosânceanu. De altfel, Tribunalul Vrancea l-a condamnat, în prima instanţă, alături de alte şapte persoane, la zece ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. La acea vreme, procurorii l-au acuzat că ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale de pe urma a cinci tinere, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, pe care le-ar fi forțat să se prostitueze.
 
Anchetatorii spuneau că fetele, unele dintre ele minore, ar fi fost racolate din judeţele Constanţa şi Vaslui și cazate în hotelul Histria, din stațiunea Mamaia, dar şi în apartamente închiriate în Constanţa. Oamenii legii au afirmat că toți clienţii ar fi fost racolaţi din rândul turiştilor veniţi în staţiunea Mamaia. În urma investigaţiilor efectuate, procurorii au aflat că grupul infracţional ar fi acţionat din 2011 până în primăvara lui 2012, când reţeaua a fost anihilată. Acest dosar a fost însă câştigat de Bosânceanu, în cele din urmă.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca Tribunalul Constanţa să pună punct judecăţii dosarului în care Bosânceanu era acuzat că face parte dintr-un presupus grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Citeşte şi

 Afaceristul constănţean Bosânceanu, trimis în judecată pentru trafic de minori

Tehnici de concesiune a unor hoteluri din staţiunile Mamaia şi Saturn
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Incendiu în Mamaia! Un autoturism hibrid a luat foc în parcarea Hotelului Histria, locația lui George Bosânceanu (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 2408

Modificări importante în societatea care are punct de lucru în stațiunea Mamaia la Hotel Histria

13 Jul 2022 1372

Costea Dincă a înființat o nouă societate la Eforie. Cu ce se va ocupa

21 Apr 2022 1394

Primăria refuză autorizarea hotelului Histria din stațiunea Mamaia

13 Aug 2021 2252

Opt ani de închisoare pentru unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din Constanța! Motivare (Document)

28 Jun 2021 22157

Ce afaceri lasă în urmă George Vergiliu Bosânceanu, din Constanța, condamnat definitiv la opt ani închisoare (Document)

01 Jun 2021 8780

Un hotel din Eforie Nord vrea să se extindă cu o nouă clădire de patru etaje

24 Feb 2017 3731

UPDATE Primăria Constanţa a pus lacătul pe hotelul Histria şi clubul Princess din staţiunea Mamaia

02 Sep 2016 6315

Verificări reluate la Hotel Histria, tot pentru generator

28 Jul 2016 2350

UPDATE. Poliţiştii şi jandarmii acţionează la Hotel Histria pentru ridicarea unui generator (galerie foto+video)

27 Jul 2016 4427

George Bosânceanu, proprietarul hotelului Histria, din staţiunea Mamaia, CONDAMNAT definitiv

08 Dec 2015 8519

„Mi-am făcut bagajul, am pus lacătul pe hotel“ Hotelul afaceristului George Bosânceanu, nimicit de flăcări (galerie foto)

27 Nov 2015 3206

Fotoreportaj Incendiul devastator de la Hotelul Histria, din Mamaia

26 Nov 2015 2973

Hotelul Histria a ars astăzi. Asta este tot ce a mai rămas din clădire... (galerie foto + video)

26 Nov 2015 4336

UPDATE3 - Incendiu, în staţiunea Mamaia, la hotel Histria aparţinând lui George Bosânceanu (galerie video+video)

26 Nov 2015 15640