Huzureala, la Hamburg, pe bani publici

1191439395.jpg

Trei inspectori din cadrul Directiei de Turism a CJC au cheltuit mii de euro intr-o deplasare in Germania

Dupa modelul Primariei Sectorului 5 al Capitalei, care si-a trimis o armata de consilieri la "Miami", vorba lui Vanghelie, si Consiliul Judetean Constanta arunca pe fereastra cu banul public. La sfarsitul lunii trecute, trei inspectori din cadrul Directiei de turism a CJC, s-au deplasat la Hamburg, Germania, pentru a participa la un targ de turism. La evenimentul respectiv au mai fost invitati sa participe si reprezentanti din partea unui important touroperator de talie internationala, prezent si in Romania, dar si ai Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime SA Constanta. Bineinteles, costurile calatoriei au fost suportate de fiecare institutie in parte. Consiliul judetean are o politica de cadre foarte permisiva, iar organigrama este, se pare, cam stufoasa devreme ce institutia s-a putut lipsi cinci zile de trei inspectori de la Directia de Turism. Si managementul CJC ridica mari semne de intrebare, avand in vedere ca nu unul, nici doi, ci trei consilieri, au castigat ca la loz in plic o excursie intr-unul dintre cele mai cunoscute landuri ale Germaniei.

Turismul de croaziera, neinteresant pentru inspectorii CJC

Nici pomeneala de economie si nici vorba de eficienta, avand in vedere ca la intoarcere inspectorii nici macar nu mai stiau cum se numeste targul la care au participat. Printre mai multe lapsusuri, inspectorul Aureliu Decebal Dumitrascu a explicat ca a participat la un targ de croaziere si ne-a si citit de pe un pliant cum s-a numit work-shop-ul. Ne-a mai explicat ca la intalnirea, care s-a desfasurat intr-unul dintre cele mai mari orase port ale lumii, au fost prezente si firme de telefonie, de internet, operatori de croaziere etc, insa a lasat impresia ca nu prea avea habar despre ce se discutase la fata locului, pentru ca n-a facut decat sa enumere cateva amanunte. Despre importanta reprezentarii la un asemenea targ international pentru Constanta, ca oras-port la Marea Neagra, niciun cuvant, a trebuit sa deducem din context. I-am atras atentia inspectorului de la Turism ca in Romania turismul de croaziera este inexistent. Ne-a aprobat, insa nu a stiut sa spuna care este pozitia institutiei pe care o reprezinta fata de acest turism de nisa pentru Romania. Cum spuneam, inspectorului Dumitrascu i-au tinut de urat in excursie inca doi colegi, Petrica Ivan si Irina Teodorescu, insa nici acestia nu au venit cu cine stie ce impresii de la targ. Probabil fiecare s-a multumit sa povesteasca familiei si prietenilor ce frumos a fost in Germania, pentru ca o destinatie turistica precum Hamburg nu poate lasa decat o impresie foarte buna.

Cheltuielile nu trebuie aprobate de consilierii judeteni

La randul sau, inspectorul Irina Teodorescu a spus ca participarea la targul de turism a fost o premiera pentru Constanta. Ea a adaugat ca a mai fost un targ de turism la inceputul anului la Maiami, Florida, unde insa Constanta nu a participat, si am simtit in glasul ei o parere de rau... Este vorba chiar de evenimentul la care s-au deplasat si cei 12 consilieri de la Sectorul 5 al Capitalei, si care l-a infuriat la culme pe primarul Marian Vanghelie, la aflarea notei de plata. Cheltuielile cu deplasarea celor trei "turisti" de la CJC nu sunt echivalente cu cele ale consilierilor din Capitala, insa nu sunt deloc de neglijat. Potrivit lui Decebal Dumitrascu, biletul de avion dus-intors a costat 300 de euro de persoana, cazarea 100 de euro pe noapte (patru nopti), iar diurna a fost de 35 de euro (cinci zile). Facand o socoteala rapida, fiecare inspector a cheltuit cam 1.000 de euro. Si ce daca deplasarea nu s-a concretizat in niciun fel! Ca doar nu au platit ei. Curios este faptul ca, desi, cheltuielile au fost acoperite din bani publici, nu trebuie aprobate de consilierii judeteni. Purtatorul de cuvant al CJC, Cristian Moldovanu, ne-a explicat ca, potrivit Regulamentului de functionare al CJC, sumele trebuie aprobate doar de personalul intern.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 481

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 419

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 533

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 416

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 753

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 593

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 692

Premieră pentru justiția din Dobrogea! Curtea de Apel Constanța analizează mâine cererea de strămutare a dosarului tragediei de la 2 Mai!

31 Mar 2024 842

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 859

Camera Deputaților a numit 10 membri în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii

28 Mar 2024 466

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 865

Centrul pentru incluziune socială a romilor, reactivat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 1108

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 801

CSM Constanța Baschetbalistele, o nouă mare performanță. Au cucerit Cupa României! „Un succes istoric“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1376

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 872