I-a ridicat controlul judiciar lui Nicuşor Constantinescu Judecătorul Ion Tudoran a cerut să i se apere reputaţia profesională (rechizitoriu)

Anul trecut, judecătorul a cerut ca DNA să facă o anchetă cu privire la temeinicia şi legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014, prin care i s-a încuviinţat de principiu şefului CJC părăsirea teritoriului României
 
Înainte de a lua această decizie, judecătorul a dispus citarea lui Nicuşor Constantinescu la adresa de domiciliu, la sediul profesional al avocatului ales şi în Statele Unite ale Americii. Tot Ion Tudoran a încuviinţat efectuarea unei adrese către Poliţia Judeţului Constanţa, ca organ învestit cu supravegherea şefului CJC, prin care să precizeze data la care acesta a părăsit ţara, durata de timp pentru care s-a încuviinţat părăsirea ţării, termenul la care acesta trebuia să revină în ţară, organul care a dispus măsura, precum şi existenţa unei cereri a inculpatului sau a altei persoane mandatate de prelungire a perioadei de timp încuviinţate pentru părăsirea ţării. Mai mult decât atât, magistratul a dispus efectuarea unei adrese către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, pentru a se comunica dacă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de Nicuşor Constantinescu a fost înlocuită cu măsura preventivă a arestului preventiv şi dacă aceasta a fost pusă în executare. Judecătorul a mai cerut trimiterea unei adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie, cu privire la legalitatea ordonanţei din 13 februarie 2014 emise în dosarul nr. 179/P/2013, privindu-l pe Constantinescu, prin care s-a încuviinţat de principiu părăsirea teritoriului României. Mai exact, judecătorul a cerut efectuarea unor verificări cu privire la temeinicia şi legalitatea acestei ordonanţe.
 
Amintim că, pe data de 25 aprilie 2014, Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, l-a trimis în judecată, în stare de libertate, pe şeful CJC, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, magistraţii au reţinut că, în perioada 2009 - 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu, „cu ştiinţă şi în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în mai multe rânduri, nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile potrivit art. 76 din Legea nr. 446/2006. (...)“. „Astfel, în raport de funcţia publică deţinută, inculpatul nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii. De asemenea, a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii“, conform celor de la Anticorupţie.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


 
Revenind la cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, solicitarea a venit ca urmare a unor declaraţii făcute de un avocat într-o sală de judecată. Spusele l-ar fi deranjat pe magistrat, care a sesizat Inspecţia Judiciară. Ulterior, Ion Tudoran şi-a retras cererea de apărare a reputaţiei profesionale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii luând act de dorinţa judecătorului.
 
Citeşte şi
 

Azi, hotărâre definitivă asupra controlului judiciar
Cine este şi ce avere are judecătorul care i-ar putea schimba viaţa lui Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII+DOCUMENTE) 

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, eliberat din funcţie

05 Sep 2019 2383

Nicuşor Constantinescu, scos de sub control judiciar

01 Aug 2014 3078

Judecătorul Ion Tudoran ia decizia finală Controlul judiciar al şefului CJC, decis la finele lunii

25 Jul 2014 2879

Mâine Judecătorul Ion Tudoran decide libertatea preşedintelui CJC (rechizitorii)

23 Jul 2014 1831

Judecătorul Ion Tudoran a amânat pentru 30 iunie dosarul lui Nicuşor Constantinescu

19 Jun 2014 2250

Amânat de Ion Tudoran din Curtea de Apel Bucureşti Nicuşor Constantinescu îşi pune speranţele în judecătoarea Daniela Panioglu

17 Jun 2014 2614

Azi, hotărâre definitivă asupra controlului judiciar Cine este şi ce avere are judecătorul care i-ar putea schimba viaţa lui Nicuşor Constantinescu (RECHIZITORII+DOCUMENTE)

16 Jun 2014 5515