IGPR a aprobat dotarea cu 108 de autovehicule a IPJ

Mai multe decat au cerut

Sefului IPJ, comisar sef Victor Popescu, a solicitat dotarea institutiei pe care o conduce cu 101 de masini * IPJ Constanta se foloseste la ora actuala de 208 de autovehicule, autoturisme, autoutilitare, autospeciale * La acestea se adauga alte 12 masini date in folosinta de Consiliul Judetean Constanta, prin intermediul ATOP Constanta (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica) * In ceea ce priveste situatia la nivel rural, doar zece posturi de politie, dintr-un total de 55, au in dotare autoturisme

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a aprobat solicitarea conducerii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta privind distribuirea de noi autovehicule. Astfel, cel mai probabil, in vara acestui an, IPJ Constanta va primi in dotare 108 autovehicule noi. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, subinspector Sarmizia Fetcu, sustine ca autovehiculele vor fi repartizate gradual, in functie de necesitati, formatiunilor de politie rurala, de ordine publica si politie rutiera. La aceasta ora nu se poate da insa un raspuns cert asupra unui grafic de repartitie. In toamna anului trecut, seful IPJ Constanta, comisar sef Victor Popescu, a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) 101 autovehicule pentru acoperirea necesarului la posturile din mediul rural si Serviciul Rutier. Masinile vin ca urmare a unui program initiat de MAI la nivel national, de achizitionare in sistem leasing a sase mii de autoturisme. Mai mult de jumatate dintre acestea, 4 500, sunt Dacia Logan Ambiance 1,4 MPI, cu inscriptionare specifica, echipate cu rampa de avertizare optica si acustica, statie radio-comunicatie, radio-telefoane portabile, sursa de iluminare portabila, baterie suplimentara, radio-casetofon, triunghi reflectorizant si stingator. Valoarea acestora se ridica la 32.319 RON. Restul de 1500 de autoturisme sunt Dacii Logan Laureate 1,6 MPI, echipate cu girofar, statie radio-comunicatie, triunghi reflectorizant si stingator, in valoare de 28.635,6 RON. In prezent, nu se cunoaste tipul autovehiculelor ce vor ajunge la Constanta. Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta are in dotare, la ora actuala, 255 autovehicule, autoturisme, autoutilitare, autospeciale, la care se adauga alte 12 autoturisme date in folosinta de Consiliul Judetean Constanta, prin intermediul ATOP Constanta (Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica). Dintre cele 255 de masini, 208 autovehicule sunt utilizabile, restul de 47 fiind retrase intrucat si-au indeplinit norma de utilizare, fiind in curs de valorificare, urmand sa fie transferate fara plata la institutiile publice si casate. In ceea ce priveste situatia la nivelul municipiului Constanta, IPJ detine un numar de 73 autovehicule in care sunt incluse si autovehiculele politiei rutiere. La acestea se adauga si alte trei motociclete. La nivelul judetului sunt repartizate 135 autovehicule, marea majoritatea a autoturismelor deservind in schimb celelalte politii municipale. In ceea ce priveste mediul rural, din cele 55 de posturi de politie, doar zece au autoturisme spre folosinta. Din categoria favorizatilor fac parte Cogealac, Mihail Kogalniceanu, Topraisar, Ostrov, Poarta Alba, Cobadin, Independenta, Mihai Viteazu, Cumpana si Crucea. Restul de posturi sunt deservite de cele 12 autoturisme ATOP repartizate Birourilor de Politie Rurala in raza carora se afla, in functie de necesitati.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 159

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 451

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 502

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 436

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 590

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 580

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 631

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 420

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 489

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 688

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 653

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 712

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 776

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 605

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 808