Salvatorii României au desfășurat peste 1400 de misiuni în ultimele 24 de ore. Câte persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD

  • Salvatorii României au desfășurat peste 1400 de misiuni în ultimele 24 de ore: 1.120 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (291 cazuri), urmată de județele Timiș (69 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Mureș (53 cazuri).
 
Din păcate, în urma incidentelor petrecute și în ciuda eforturilor depuse de salvatori, au existat și victim care au decedat.
 
În județul Caraș-Severin, au intervenit echipajele de descarcerare și prim ajutor în urma unui accident rutier, produs pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, între 4 autotrenuri. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, încarcerate. Din nefericire, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
Echipaje din cadrul ISU Iași au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Dobrovăț. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la o locuință și 2 anexe. Pe timpul intervenției a fost identificată o victimă decedată.
Pompieri din cadrul ISU Sălaj au fost solicitați, în localitatea Doba, să intervină pentru stingerea flăcărilor care se manifestau la o casă. Pompierii sosiți la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent, generalizat, la întreaga locuință. Echipajele de căutare-salvare au găsit o persoană decedată.
 
Comunicatul official IGSU:
 

„ În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.120 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (291 cazuri), urmată de județele Timiș (69 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Mureș (53 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 73 de incendii, precum și în cazul altor 274 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au acționat în 8 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul PH și 1 persoană în județul CS).
 
O misiune complexă a avut loc în județul Caraș-Severin, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, între 4 autotrenuri. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, încarcerate. Din nefericire, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.


 
 În ultimele 24 de ore, 3 persoane si-au pierdut viața, din cauza incendiilor în care au fost surprinse (1 persoană în județul Iași, 1 persoană în județul Sălaj și 1 persoană în județul Botoșani).
 

Ieri, în jurul orei 19.00, echipaje din cadrul ISU Iași au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Dobrovăț. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la o locuință și 2 anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Pe timpul intervenției a fost identificată o victimă decedată.
 
Tot în cursul zilei de ieri, pompieri din cadrul ISU Sălaj au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor care se manifestau la o casă, în localitatea Doba. Pompierii sosiți la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent, generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Echipajele de căutare-salvare au găsit o persoană decedată.
 
Un alt incendiu a avut loc noaptea trecută, în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea flăcărilor care se manifestau la o casă. Pompierii au stins incendiul în scurt timp, însă, din nefericire o persoană a fost găsită decedată.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.“


Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

10 milioane de teste vor fi livrate în unităţile din ţară până la începutul săptămânii viitoare. Contestația privind achizițiile, respinsă

21 Jan 2022 323

IGSU. Sute de intervenții ale pompierilor în ultimele 24 de ore. 59 au fost în județul Constanța

20 Jan 2022 361

IGSU, despre intervenția unui echipaj de prim-ajutor din Sibiu "Acea misiune pe care nu o întâlnești în fiecare zi"

18 Jan 2022 714

Incendiu în localitatea Comana, județul Constanța. Intervin pompierii

17 Jan 2022 393

Fum dens într-un apartament din Medgidia, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

14 Jan 2022 568

Incendiu în zona de nord a Stațiunii Mamaia. Au intervenit pompierii ISU Dobrogea

13 Jan 2022 1217

Un incendiu a izbucnit la Eforie Sud. Intervin pompierii

08 Jan 2022 785

Alertă la Medgidia! Un incendiu a izbucnit într-o locuință. Pompierii, chemați în ajutor

05 Jan 2022 604

Bilanțul pompierilor IGSU din week-end-ul de Revelion și Anul Nou. Mii de oameni au avut nevoie de ajutor

03 Jan 2022 498

Sinaia Doi adulți și un copil au ajuns la spital, după ce prelata care acoperea terasa unui restaurant a cedat sub greutatea zăpezii

02 Jan 2022 842

Incendiu la Năvodari în prima zi din 2022. Pompierii, chemați în ajutor

01 Jan 2022 1008

Alertă la pompieri! Un incendiu a izbucnit în localitatea Hârșova, județul Constanța

30 Dec 2021 637

Alertă la Constanța. Pericol de explozie într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc de locuințe

29 Dec 2021 1317

Incendiu în Ajunul Crăciunului în localitatea Sinoe, județul Constanța. Intervin pompierii

24 Dec 2021 789

Care sunt recomandările pompierilor de la IGSU pentru prevenirea incendiilor în perioada sărbătorilor de iarnă

23 Dec 2021 469