Salvatorii României au desfășurat peste 1400 de misiuni în ultimele 24 de ore. Câte persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD

  • Salvatorii României au desfășurat peste 1400 de misiuni în ultimele 24 de ore: 1.120 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (291 cazuri), urmată de județele Timiș (69 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Mureș (53 cazuri).
 
Din păcate, în urma incidentelor petrecute și în ciuda eforturilor depuse de salvatori, au existat și victim care au decedat.
 
În județul Caraș-Severin, au intervenit echipajele de descarcerare și prim ajutor în urma unui accident rutier, produs pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, între 4 autotrenuri. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, încarcerate. Din nefericire, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.
 
Echipaje din cadrul ISU Iași au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Dobrovăț. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la o locuință și 2 anexe. Pe timpul intervenției a fost identificată o victimă decedată.
Pompieri din cadrul ISU Sălaj au fost solicitați, în localitatea Doba, să intervină pentru stingerea flăcărilor care se manifestau la o casă. Pompierii sosiți la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent, generalizat, la întreaga locuință. Echipajele de căutare-salvare au găsit o persoană decedată.
 
Comunicatul official IGSU:
 

„ În cursul zilei de ieri, la nivel național, 1.120 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (291 cazuri), urmată de județele Timiș (69 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Mureș (53 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 73 de incendii, precum și în cazul altor 274 intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare au acționat în 8 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul PH și 1 persoană în județul CS).
 
O misiune complexă a avut loc în județul Caraș-Severin, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe centura ocolitoare a municipiului Caransebeș, între 4 autotrenuri. În urma evenimentului rutier au rezultat 2 victime, încarcerate. Din nefericire, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar o altă persoană a fost transportată la spital.


 
 În ultimele 24 de ore, 3 persoane si-au pierdut viața, din cauza incendiilor în care au fost surprinse (1 persoană în județul Iași, 1 persoană în județul Sălaj și 1 persoană în județul Botoșani).
 

Ieri, în jurul orei 19.00, echipaje din cadrul ISU Iași au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Dobrovăț. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la o locuință și 2 anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Pe timpul intervenției a fost identificată o victimă decedată.
 
Tot în cursul zilei de ieri, pompieri din cadrul ISU Sălaj au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor care se manifestau la o casă, în localitatea Doba. Pompierii sosiți la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent, generalizat, la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Echipajele de căutare-salvare au găsit o persoană decedată.
 
Un alt incendiu a avut loc noaptea trecută, în localitatea Bălușeni, județul Botoșani, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea flăcărilor care se manifestau la o casă. Pompierii au stins incendiul în scurt timp, însă, din nefericire o persoană a fost găsită decedată.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro.“


Sursă foto: Facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor

18 Apr 2024 143

Recomandările IGSU pentru zonele vizate de cod galben (VIDEO)

17 Apr 2024 427

IGSUBilanțul misiunilor

17 Apr 2024 201

La un pas de tragedie din cauza unui zmeu de jucărie!

15 Apr 2024 612

IGSUSiguranța voastră este prioritatea noastră! Peste 4.800 de intervenții în acest weekend!

15 Apr 2024 241

IGSU Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

12 Apr 2024 203

IGSU Activitatea pompierilor din cursul zilei de ieri

11 Apr 2024 249

ISU Harghita9 intervenții ieri, 9 aprilie 2024

10 Apr 2024 305

IGSUCele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Mureș, Galați și Cluj.

10 Apr 2024 271

IGSUBilanțul misiunilor

09 Apr 2024 244

IGSUMisiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 264

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Apr 2024 265

IGSUBilanțul misiunilor

04 Apr 2024 265

IGSUBilanțul salvatorilor în ultimele 24 de ore

03 Apr 2024 291

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 648