IGSU Peste 1.400 de situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

Pompieri în misiune. Foto cu rol ilustrativ: ISU Delta TulceaIeri, 22 martie a.c., salvatorii au acționat în cazul a 1.433 de misiuni pentru stingerea incendiilor,  acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare a persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

Din totalul misiunilor gestionate, 64 au fost intervenții pentru stingerea incendiilor, iar alte 168 au fost solicitări în sprijinul comunităților. 

Potrivit IGSU, în afara acestor situații, echipajele SMURD au acționat la 1.193 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 7 persoane aflate în dificultate.

O atenție deosebită a fost acordată și extragerii victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. Echipajele de descarcerare au acționat la 8 astfel de solicitări.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs) în județul Argeș.

„O misiune care a presupus atenție sporită din partea pompierilor militari a avut loc ieri, în județul Covasna, pe raza localității Măgheruș, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 110 mp. Pe timpul misiunii, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată. Concomitent cu acțiunea de stingere, colegii noștri au asistat medical patru victime, nefiind necesar transportul acestora la spital.

Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință. Fie evenimentele sunt observate prea târziu, fie oamenii sunt surprinși în somn sau incendiul se dezvoltă mult prea rapid pentru a mai putea face ceva. Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an. O altă măsură foarte importantă constă în stingerea focului din sobă înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!


Apelarea la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este, de asemenea, o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni.

Fiți responsabili și instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții“ - au mai precizta reprezentanții IGSU. 


Potrivit IGSU, salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

„Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 166

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 525

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 942

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 383

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 437

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 451

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 920

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 231

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 861

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1020

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2489

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3531

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 453

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 296

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 294