IGSU Peste 1.600 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Constanţa, în topul judeţelor cu multe intervenţii

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Prahova, Brașov, Cluj, Bihor și Timiș.

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.397 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (299 cazuri), urmată de județele Timiș (95 cazuri), Mureș (72 cazuri), Cluj (71 cazuri), Constanța (60 cazuri) și Sibiu (54 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 105 incendii, precum și în alte 170 intervenții în sprijinul comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai importante evenimente, amintim:

❗Misiunea pompierilor militari nemțeni de ieri, care au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament în municipiul Roman.  Echipajele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă. Prin intervenția promptă a salvatorilor, au fost evacuate 5 persoane rămase izolate la etajele 3 și 4 ale blocului, din cauza degajărilor mari de fum acumulat pe casa scării. În timpul misiunii de stingere, pompierii au acordat asistență medicală de urgență pentru cele 5 persoane, ulterior una fiind transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate alte victime.

❗O altă misiune solicitantă a avut loc ieri, în județul Iași, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pe raza localității Butea, pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Salvatorii au extras persoana dintre fiarele contorsionate ale mașinii, ulterior fiind transportată, cu elicopterul SMURD, la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate. Pentru celelalte trei victime s-au acordat măsuri de prim ajutor la locul impactului, ulterior fiind transportate la spital.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

De asemenea, în data de 11.08.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 311 de pompieri salvatori și 219 mijloace tehnice.


În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (2), Brașov (2), Covasna (1), Harghita (4) și Prahova (3).

„În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanţii IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

28 Mar 2024 229

IGSUBilanțul misiunilor

27 Mar 2024 235

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

26 Mar 2024 222

IGSU3 persoane aflate în situații critice au fost salvate

21 Mar 2024 265

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 448

IGSUActivitatea pompierilor din ultimele 24 de ore

19 Mar 2024 293

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 278

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 421

IGSUÎmpreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

13 Mar 2024 294

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

12 Mar 2024 286

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

08 Mar 2024 265

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

07 Mar 2024 246

IGSUBilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

06 Mar 2024 247

IGSURetrospectiva activităților derulate în Săptămâna Protecției Civile

05 Mar 2024 284

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

05 Mar 2024 224