IGSU Peste 1.700 de misiuni desfășurate în ultimele 24 de ore. Judeţul Constanţa în topul judeţelor cu cele mai multe solicitări

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Cluj, Prahova și Mureș.

Potrivit IGSU, viața unei persoane aflată în situații critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situații, fiecare secundă contează.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.456 cazuri din totalul de 1.729 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 67 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 194 misiuni pentru protecția comunităților.

„Din totalul celor 67 incendii care au avut loc ieri la nivel național, 33 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 47 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața în județele Buzău, Prahova și Satu Mare.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, colegii noștri au salvat 9 persoane aflate în dificultate“ - au precizat reprezentanţii IGSU.


În ultimele 24 de ore au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Covasna (2), Prahova (1) și Vâlcea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune solicitantă pentru salvatorii buzoieni a avut loc pe parcursul zilei de ieri, pe DN 1, pe raza municipiului Buzău, unde colegii noștri au intervenit în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autocamion. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, trei persoane și-au pierdut viața. Echipajele operative au asistat medical celelalte trei persoane implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.


❗O intervenție complexă a avut loc ieri în localitatea Brazi, unde pompierii militari prahoveni au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-un apartament. La sosirea echipajelor de intervenție arderea se manifesta cu flacără deschisă în interiorul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat 8 persoane, 4 dintre acestea au fost asistate medical la fața locului, 1 victimă necesitând transportul la spital. Incendiul a fost stins fără a fi înregistrate și alte victime.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 342 de pompieri salvatori și 230 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanţii IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 498

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 938

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 379

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 431

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 450

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 917

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 231

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 861

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1019

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2481

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3527

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 453

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 296

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 294

Flăcări la o locuință din municipiul Tulcea!

09 Apr 2024 397