IGSU Peste 1.700 de misiuni desfășurate în ultimele 24 de ore. Judeţul Constanţa în topul judeţelor cu cele mai multe solicitări

Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Constanța, Cluj, Prahova și Mureș.

Potrivit IGSU, viața unei persoane aflată în situații critice depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor. În astfel de situații, fiecare secundă contează.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.456 cazuri din totalul de 1.729 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea celor 67 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 194 misiuni pentru protecția comunităților.

„Din totalul celor 67 incendii care au avut loc ieri la nivel național, 33 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 47 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 5 persoane și-au pierdut viața în județele Buzău, Prahova și Satu Mare.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, colegii noștri au salvat 9 persoane aflate în dificultate“ - au precizat reprezentanţii IGSU.


În ultimele 24 de ore au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județele Covasna (2), Prahova (1) și Vâlcea (1).

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune solicitantă pentru salvatorii buzoieni a avut loc pe parcursul zilei de ieri, pe DN 1, pe raza municipiului Buzău, unde colegii noștri au intervenit în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autocamion. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, trei persoane și-au pierdut viața. Echipajele operative au asistat medical celelalte trei persoane implicate în incident, acestea fiind ulterior transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

❗O intervenție complexă a avut loc ieri în localitatea Brazi, unde pompierii militari prahoveni au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-un apartament. La sosirea echipajelor de intervenție arderea se manifesta cu flacără deschisă în interiorul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Pe timpul acțiunii de stingere, salvatorii au evacuat 8 persoane, 4 dintre acestea au fost asistate medical la fața locului, 1 victimă necesitând transportul la spital. Incendiul a fost stins fără a fi înregistrate și alte victime.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 342 de pompieri salvatori și 230 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanţii IGSU.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un tânăr de 23 de ani a căzut într-o fântână cu o adâncime de aproximativ 18 metri! (GALERIE FOTO)

02 Oct 2022 207

Pompierii salvatori au intervenit în peste 1.300 de situații de urgență. Zonele cu cele mai multe solicitări

30 Sep 2022 320

IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

29 Sep 2022 381

Tragedie în județul Dâmbovița! Un copil de 4 ani s-a înecat în piscină. Mama, găsită spânzurată

29 Sep 2022 732

UPDATE Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Siminoc, județul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

27 Sep 2022 560

IGSU 1.472 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

27 Sep 2022 382

Incendiu de amploare în județul Arad. Un cort în care erau depozitate ATV-uri, mistuit de flăcări

25 Sep 2022 450

Incendiu la ieșire din municipiul Constanța spre Ovidiu. Intervin pompierii

23 Sep 2022 841

Incendiu în municipiul Tulcea! Remorca unui autotren, afectată de flăcări (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 471

Incendiu violent la Babadag, județul Tulcea. Mai multe locuințe, cuprinse de flăcări. De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)

20 Sep 2022 720

Incendiu în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Sep 2022 1204

IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Unde au fost cele mai multe solicitări

19 Sep 2022 407

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Constanța la Năvodari. Ce s-a întâmplat

19 Sep 2022 828

Intervenţie de urgenţă în judeţul Alba! Un bărbat şi fiul său de 13 ani au căzut cu ATV-ul într-o prăpastie

17 Sep 2022 567

25 de persoane aflate în dificultate, salvate de echipajele IGSU în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

15 Sep 2022 502