IGSU Peste 4.400 de intervenții ale pompierilor, în acest week-end. Peste 3700 de persoane asistate medical de echipajele SMURD

Pompieri. Foto: facebook/IGSUPe parcursul acestui sfârșit de săptămână (24-26 martie a.c.), salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național.

Potrivit IGSU, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, stingerea incendiilor, căutarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 4.470 de misiuni desfășurate de salvatori.

Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 373 incendii înregistrate la nivel național. Din totalul acestora, 226 de intevenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 727 ha de teren.

„La nivel național, în perioada de referință, echipajele SMURD au gestionat 3.569 de misiuni, în urma cărora 3.607 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 501 misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 27 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 26 de persoane aflate în dificultate“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗ O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc vineri, când salvatorii hunedoreni au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs în municipiul Deva. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că impactul s-a produs între două autoturisme, în urma căruia au rezultat trei victime, dintre care una încarcerată. Echipajele de descarcerare au extras persoana dintre fiarele contorsionate, iar echipajele medicale au evaluat și asistat medical celelalte victimele, ulterior una dintre acestea fiind transportată la spital.

❗ O altă intervenție complexă a fost cea a salvatorilor din județul Suceava care au fost solicitați, sâmbătă, pentru localizarea și lichidare unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Frătăuții Vechi. Echipajele de stingere ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la podul și acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la restul construcției. Incendiul a fost lichidat prompt, fără a fi înregistrate victime.


❗ O misiune solicitantă a pompierilor militari din județul Mureș a avut loc duminică, când echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Nazna. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că impactul s-a produs între două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, dintre care una în stop cardio-respirator. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, persoana nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată. Colegii noștri au evaluat și asistat medical celelalte patru victime, ulterior fiind transportate la o unitate spitalicească.

„De asemenea, pe parcursul celor trei zile, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs) în județele Argeș și Harghita.


Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zeci de copaci căzuți în București din cauza ninsorii! Pompierii, chemați în ajutor

20 Jan 2024 707

Constanța Aproximativ 170 de misiuni executate de pompierii militari ai ISU Dobrogea în weekend

08 Jan 2024 559

11 accidente au avut loc în județul Constanța în perioada Anului Nou! 28 de persoane, rănite

03 Jan 2024 656

Constanța Eroii din spatele intervențiilor pe timpul Codului Roșu! (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Nov 2023 969

ISU Tulcea Intervențiile pompierilor tulceni, din weekend

20 Nov 2023 675

COD ROȘU la Constanța! Bilanțul ISU Dobrogea „Au fost peste 1000 de apeluri în doar 48 de ore care sesizau diverse situații de urgență în urma furtunii“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Nov 2023 869

155 de intervenții ale pompierilor din județul Iași în ultimele 72 de ore

11 Sep 2023 772

Intervenții ale pompierilor din județul Bihor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

04 Sep 2023 769

ISU Argeș Zi plină pentru pompierii din Argeș! Ce misiuni au avut aceștia în ultimele 24 de ore

30 Aug 2023 730

ISU IașiIncendiu la un autoturism în localitatea Sticlăria

10 Aug 2023 507

ISU Iași 55 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

09 Aug 2023 472

Pompierii, în alertăi! Sute de incendii au izbucnit doar în ultimul weekend

07 Aug 2023 752

Un bătrân de 70 de ani s-a înecat în stațiunea Mamaia din Constanța! Cum putea fi evitată această tragedie

24 Jul 2023 1105

Peste 250 de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în această săptămână

23 Jun 2023 855

ISU Iași -Intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 24 de ore

30 May 2023 816