IGSU Zi plină pentru pompieri. Zeci de incendii și sute de misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență

Pompieri. Foto: facebook/IGSUStingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.629 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (27.06.2022).

Potrivit IGSU, totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 91 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 145 de misiuni pentru protecția comunităților.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor situații, două persoane și-au pierdut viața ( județele Călărași și Vaslui).

La nivel național, 1.397 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (318 cazuri), urmată de județele Cluj (75), Mureș (65), Timiș (55 cazuri), Brașov (52) și Sibiu (52).

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 16 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 15 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Argeș (4), Bacău (1), Brașov (2), Harghita (4), Prahova (2) și Vrancea (2) și 1 mesaj privind dispariția unui copil, în județul Hunedoara.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O misiune complexă care a necesitat efort susținut din partea pompierilor botoșăneni a avut loc în municipiul Dorohoi. Aceștia au fost solicitați să intervină la un incendiu violent izbucnit la un garaj. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la două garaje, o magazie de lemne și un autoturism, existând pericolul de propagare la alte șapte garaje din imediata apropiere. Intervenția echipajelor de stingere a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile care întreținea arderea. Pentru localizarea și lichidarea incendiului salvatorii s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore. Datorită intervenției prompte și operative, arderea nu s-a extins la clădirile din vecinătate și nu au fost înregistrate victime. 

❗O intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor vasluieni a avut loc pe DE581, pe raza localității Crețești. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism, în urma căruia au rezultat două victime încarcerate. Salvatorii au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale mașinii și le-au acordat asistență medicală de urgență. Din nefericire, una dintre persoanele găsite încarcerate nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cea de-a două victimă, după acordarea primului ajutor medical la fața locului, a fost transportată la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

„Astfel, în data de 27.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 290 de pompieri și 193  mijloace tehnice.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.



Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

19 Apr 2024 170

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 527

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 944

ISU IalomițaDetașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Cotorca,

15 Apr 2024 383

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 437

Argeș Incendiul de la sediul DSVSA a pornit, cel mai probabil, de la un aparat de aer condiţionat

13 Apr 2024 451

Știri Constanța UPDATE. Un TIR s-a răsturnat în localitatea Poarta Albă. Intervin pompierii (FOTO)

12 Apr 2024 921

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

12 Apr 2024 231

Accident evitat în ultima clipă de vigilența mecanicului de locomotivă! Incredibil cum a fost surprins un echipaj de pompieri

11 Apr 2024 863

UPDATE Accident naval, pe brațul Chilia, județul Tulcea. Patru victime, din care un minor (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 1020

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 2490

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3533

Județul Tulcea Două cățelușe salvate de pompierii tulceni (FOTO)

10 Apr 2024 454

ISU Argeș - Detașamentul Câmpulung și Punctul de Lucru Rucăr au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Rucăr, satul Sătic

10 Apr 2024 296

ISU IalomițaSalvatorii de la Stația de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier

10 Apr 2024 294