Imagini de la eveniment Investiția “Înființare sistem distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol, județul Constanța”, pusă în funcțiune (GALERIE FOTO +VIDEO)


Primăria orașului Techirghiol în calitate de concedent al serviciului de utilitate publică de distribuție gaze naturale, și societatea Megaconstruct SA, în calitate de concesionar, organizează un eveniment, vineri 14 octombrie 2022, în Piațeta 1 Decembrie 1918, zona centrală a orasului, la punerea în funcțiune a investiției: “Înființare sistem distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol, județul Constanța”.

Proiectul, de un deosebit interes pentru cetățenii și turismul balnear din orașul Techirghiol, precum și pentru dezvoltarea economică a zonei.

A fost demarat în decursul anului 2020, cu o valoare a investiției de aproximativ 11 milioane lei și a reprezentat realizarea a 37,818 km de rețea de distribuție gaze naturale.

Pe lângă reprezentanți ai primăriei, prin primar Iulian Soceanu, mai sunt prezenți secretarul de stat George Sergiu Niculescu, prefectul Silviu Cosa, Stelian Gima, vicepreședinte CJ Constanța, Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, Marian Crușoveanu și Nicolae Moga - el a fost unul dintre inițiatorii proiectului. 
 

"O să vă prezint în cuvinte o scurtă prezentare a acestui important proiect. Acest proiect a început in 2016 când am aprobat studiul de fezabilitate. S-au pus bazele la ceea ce inaugurăm azi. Din păcate, în 2018 s-a creat un vid legislativ și timp de aproximativ un an nu s-a putut scoate la concesionare acest serviciu. În anul 2019, dupa intervențiile parlamentare s-a deblocat situația, iar în anul 2019 s-a demarat licitația publică și semnarea contractului. Pe parcursul anilor următori s-a implementat proiectul. În 2020 am dat ordinul de începere", a spus Soceanu

Lucrările s au finalizat pe 18.07.2022, exact termenul prevăzut în autorizația de construire. 10,3 milioane de lei este valoarea proiectului și Megaconstruct a fost constructorul. 

În urma proiectului executat de Transgaz din zona Negru Vodă a ajuns magistrala în zonă și din ea ne-am racordat la rețeaua de gaze, a mai spus edilul. 

 

"Confortul pe care ne va aduce în casă acest serviciu va fi unul semnificativ!"


A luat cuvântul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

 Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

“Este o deosebită placere să fiu astăzi aici la evenimentul de înființare a rețelei de gaze. Felicit administrația locală a orașului Techirghiol  și pe toți cei ce s-au implicat în realizarea acestui proiect care aduce confort și o viață mai bună locuitorilor acestei comunități” , a spus Huțucă, prezent la eveniment.



Stelian Gima vorbește despre proiect, denumindu-l unul de anvergură. 

“Ziua de astazi este despre Techirghiol, pentru că acest oraș a reușit o performanță, sã finalizeze în doar doi ani de zile un proiect de mare anvergură. Iulian Soceanu face o performanță aici și se vede în traiul de aici. Orașul Techirghiol trebuie să devină un model de bune practici“, a spus vicerpeședintele CJ.

 

Stelian Gima, vicepreședinte CJ Constanța

La cuvât, urmează deputatul Marian Crușoveanu. 

deputatul Marian Crușoveanu

“Din ce în ce mai des domnul primar ne-a invitat să luăm parte la evenimente și proiecte pe care le-a finalizat aici în Techirghiol. Veți avea întotdeauna sprijinul nostru“, a precizat deputatul. 


Astăzi se pun în functiune și primele imobile: Grădinița nr 2 și un bloc de pe strada Al. Pușkin.

3000 de locuințe și operatori economici reprezintă ținta amintită de Cătălin Ivan, reprezentantul Megaconstruct.

Iată cum arată prima flacăra la aragaz într-un bloc din Techirghiol. 







 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 354

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 569

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 617

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2344

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 395

Cumpărări directe Constanța Ce firmă prestează serviciile de reparare și de întreținere sistem de irigare la Techirghiol (DOCUMENT)

21 Apr 2024 479

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 766

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 617

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 5569

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 448

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 337

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 493

Contract în valoare de peste 3,7 milioane de lei Primăria Techirghiol a concesionat sistemul de iluminat public din oraș firmei Euro-Audit Service SRL (DOCUMENT)

16 Apr 2024 450

​Prefectul județului Constanța, în instanță alături de Primarul orașului Techirghiol. Dosarul, pe rolul Tribunalului

12 Apr 2024 489

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 544