Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)


UPDATE 4

O să ia cuvântul Nicolae Ciufu. 

 Nicolae Ciufu

“OCH a început de la ideea noastră, a câtorva medici constănțeni de a construi un spital la ultimele standarde, unde pacientul și medicul să fie în centru. Acum 10 ani, în 2013 urmând exemplul marilor centre medicale din străinătate, am decis să începem construcția primului spital. Inauguram al doilea spital la scurt timp.

Ambele spitale au fost edificate de aceeași echipă, o echipă cu mare experiență în construcția de spitale, care nu a făcut niciun compromis de calitatea lucrărilor. Le mulțumesc încă o dată pentru efortul depus într-o perioadă atât de scurtă, în condiții economice.”

Am decis să mai facem încă un pas în planul dezvoltării noastre și să construim un nou spital dedicat bolilor cardiovasculare și bolilor oncologice. Am construit în 15 luni acest nou spital, care este conectat de spitalul deja existent printr-o pasarelă și centrul de training printr-un tunel.

Majoritatea medicilor care conduc clinicile sunt veniți din afară, Germania sau Marea Britanie.


UPDATE 3

Dr. Claudia Oanea, reprezentantul Siemens Healthineers ia cuvântul. 

Claudia Oanea, reprezentantul Siemens Healthineers

“Aș începe prin a vă spune câteva cuvinte, suntem lideri de piață în crea ce înseamnă echipamentele de imagistică. Pentru a face un overview, în 70% din cazurile în care un medic are nevoie să pună un diagnostic este folosită componenta imagistică, iar într-o oră se scanează 260.000 de pacienți. Este o companie cu 69.000 de angajați. Suntem astăzi aici la Constanța alături de Ovidius Hospital.

Îmbinăm tehnologia de ultimă performanță cu performanța unității spitalicești. Performanța este una auditată de Siemens și trebuie să îndeplinească niște criterii foarte clare, implicit și rezultatele. Să nu uitam că medicina modernă este cea centrată pe pacient. Sharing is caring este conceptul pentru centrul de referință Siemens Healthineers. A îndeplinit toate criteriile de care vă povesteam anterior, am găsit o echipă cu o dorință de a dezvolta, de a contribui la sănătatea pacienților și îmbunătățirea calității vieții, și pentru noi este o mândrie, a mea personală pentru că reprezint România, aș putea să spun că și eu, alături de OCH, aducem performanța acasă.

Sunt mândră că putem deschide acest centru de referință , unde vom vedea conceptul de sharing is caring. Medicii din România mergeau în alte puncte să vadă conceptul de Siemens Healthineers. De astăzi, pot veni la Ovidius Hospital să vadă acest lucru Vor fi cursuri gratuite pentru operatorii de imagistică medicală, vor fi cursuri și schimburi de experiență, evenimente medicale.

Specialiștii vor fi în departamentele respective pentru a vă povesti la făța locului despre ce este vorba. Compania Varian a fost achiziționat de Siemens pe partea de radiologie.




UPDATE 2

Ia cuvântul dr. Bogdan Pană.

“Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre, cum a zis și Susana, la cea mai mare investiție. Mă ocup de strategii de sănătate, de studii de sănătate (…) din 2017 am ales să fiu alaturi de OCH pentru că am găsit capital financiar, cât și capital uman. Ce vreau să aduc ca perspectivă - perspectiva stării de sănătate, iar dacă facem un zoom, vom vedea că problema de sănătate pe care o vedem își are soluția pe plan local. Raportul pe 2021 la nivel de UE arata că avem cea mai mare rată de mortalitate prevenibilă sau tratabilă din UE.

67.500 de decese prevenibile și 46.000 de decese tratabile la nivel de România. Astea sunt cifrele la nivel de România, dacă ne referim la regiunea de sud est, peste 8000 de decese prevenibile și peste 6000 de decese tratabile.

La nivel local, 2300 decese prevenibile și 1600 de decese tratabile. Avem o pandemie, deci de decese tratabile sau prevenibile.

Asta este magnitudinea problemei pentru care am creat noi soluția. Susana a reluat legătura.

Suntem pe locul 1 cu cele mai mari rate de deces prin bolile prevenibile și tratabile, iar regiunea Dobrogei nu face excepție, prin 36% din pacienți care pleacă în alt județ pentru a se trata. 


UPDATE 1 

Susana Pletea, reprezentata OCH face prezentarea de inaugurare a clinicii. 

“Pacienții oncologici care trăiesc la mai mult de o oră de un spital au o șansa mai mică de supraviețuire. Vă imaginați cum este pentru pacientul dobrogean. În programul de astăzi ascultăm reprezentații OCH Siemens Healthineers



Ovidius Clinical Hospital organizează o conferință de presă prilejuită de inaugurarea Noului spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare, care include: Centru de Oncologie și Radioterapie OCH, centrul de Cradiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH, Centru de Referință Siemens Healthineers. 

Suțin discursuri Ș.L. Nicolae Ciufu, fondator OCH și director medical OCH, Ș.L. Dr. Bogdan Pană, director de cercetare și Dezvoltare OCH, dr. Claudia Oanea, managing director Siemens Healthineers. 

Invitați speciali în cadrul evenimentului sunt prof.univ. dr. Laura Mazilu, medic primar oncologie, șef clinică oncologie, Ș.L.dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie și imagistică medicală, fondator și șef laborator imagistică medicală, dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie și medicină internă, medic șef secție cardiologie, dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiologie medic șef laborator de cardiologie intervențională, dr. Virgil Sivoglo, medic specialist radioterapie, dr. Cristian Dumitrescu, medic specialist chirurgie cardiacă, șef secție chirurgie cardiovasculară, Dominik Panwinkler, Siemens Healthineers EMEA CEECA, Florin Preoteasa, Siemens Healthineers Portofolio Solutions Manager, Vlad Ionuț Daniel, Siemens Healthineers Portofolio Solutions Manager, Katarzyna Piaseczynska, Siemens Healthineers EMEA CEECA AT, Mihai Drăgoi, Siemens Healthineers EMEA CEECA  ROUPSM-DI&AT. 

De la ora 14.00, ziariștii, însoțiți de reprezentanții OCH, vor putea vizita punctele de interes ale noului proiect de extindere și dezvoltare OCH, între care:
  • Centrul de Referință Siemens Healthineers & testare Hololens
  • Syngo virtual cockpit
  • Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH (prezentarea Acceleratorului Halcyon Varian)
  • Centrul de Cardiologie lntervențională și Chirurgie Cardiovasculară
  • Departamentul de terapie intensivă - coronarieni
  • Departamentul de lmagistică HighTech 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe DN 2A. O familie cu un copil de 5 luni, rănită (FOTO+VIDEO)

19 Oct 2023 3769

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1712

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1721

Prostatectomie radicală - o premieră chirurgicală în sud-estul ţării, efectuată la Ovidius Clinical Hospital

18 Dec 2015 11478

O clinică privată din Constanța a apelat la camerele implantabile

15 May 2014 2503